Pokaż pełną wersję : [Acanthoscurria geniculata] DZIENNIK Maxtor
Dnia 8.05.2007 r. otrzymałem pajączka Acanthoscurria geniculata L1 a raczej już L2 ponieważ w czasie podróży do mnie pajączek przeszedł wylinkę, także za zamiast L1 dostałem L2 z czego się bardzo ciesze :):P pajączek ma koło centymetra może troszkę mniej. Jest bardzo ładny i dosyć ruchliwy :)
:arrow: Temperatura: bardzo dobra
:arrow: Wilgotność: w normie :)
:arrow: Karmówka" -brak- (wylinka)
Pajączek jest już L2 po ostatniej wylince która miała miejsce w czasie transportu do mnie pajączek nabrał już kolorków, także jeszcze poczekam jeden dzień a jutro go nakarmię :)
:arrow: Karmówka" -brak-
Nic szczególnego sie nie działo, pajączek jest dosyć aktywny, dostał pinke i zjadł całą, ogólnie wiekszych zmian nie było, zobaczymy jak będzie dalej do wylinki jeszcze bardzo daleko ponieważ niedawo była.
:arrow: Karmówka" : pinka
Pajączek jest malutki i nic nowego się nie działo, trochę trudno obserwować pajączka gdy jest w kliszówce, widać że zrobił troszkę pajęczyny, wydaje mi się że jest ruchliwy.
:arrow: Wilgotność: dobra
:arrow: Karmówka" : -brak-
Z pajączkiem jest wszystko dobrze :) dostał pinkę jak na razie jej nie je także poczekam i zobaczę co zrobi dalej. Większych zmian nie ma.
:arrow: Wilgotność: O.K
Pajączek jest malutki, wylinki jak na razie nie było i chyba jeszcze nie pora. Dostał pinkę, zjadł sobie bez problemu, nic sie nie dzieje szczególnego o czym można by napisać, jak tylko przejdzie wylinkę na pewno poinformuje o tym.
:arrow: Temperatura: O.K
:arrow: Karmówka" : mała pinka
Oj już dawno tu nic nie pisałem, ale tak to jest trochę mało czasu. A teraz do senda, pajączek nadal nie wyliniał, myśle że to nastąpi już nie długo, przynajmniej takie wykazuje objawy. No ale to sie okaże niebawem.
A.geniculata niestety jeszcze nie wyliniała na L3, wczoraj dostała świerszczyka, od razu sie za niego wznieła:) także wcześniej pisałem że są objawy ale chyba to jeszcze nie to. Także trzeba troche poczekać.
:arrow: Karmówka" : swierszcz
A.geniculata jak do tej pory niestety nie wyliniała, myślałem że to już niebawem sie stanie no ale niestety jeszcze nie, trzeba czekać.
A.geniculata w końcu mi wyliniała dnia 22.11.2007 na L3 :)
Temperatura: O.K
Wilgotność: O.K
Karmówka : -brak-
Z dniem dzisiejszym oświadczam że mój pajączek zrobił mi prezent na święta i wyliniał :D Już jest L4
Temperatura: O.K
Wilgotność: O.K
Karmówka : Pinki
Pajączek właśnie linieje. Pająk aktywny w dzień i w nocy, je bez problemu, brak głodówek. Dlatego że już dawno to nie pisałem wypisze daty poszczególnych linień.
L5 08.02.2008
L6 04.04.2008
L7 08.05.2008
Temperatura: 27*C
Wilgotność: Dobra
Karmówka : Karaczany | Świerszcze
vBulletin - Arachnea.org