PDA

Pokaż pełną wersję : [stromatopelma] pytania

facehugger
27-01-2007, 21:21
za niedługo prawdopodobnie zostane posiadaczem stromatopelmy calceatum:) i moje pyatnie brzmi czy jest to pająk szybko rosnący czy raczej wolno...po ktorej wylince sie wybarwia??...i ogólnie był bym wdzięczny za jakieś rady i uwagi co do tego pajączka:)
pozdrawiam

lejcyn
27-01-2007, 23:33
mam strome L3, od L1 urosła w dwa miesiące, czyli nawet szybko rośnie, puki co nie jest tak mocno agresywna, ale podejrzewam że to sie zmieni wraz z wiekiem :D

Michallewczuk
28-01-2007, 02:12
Rośnie dosyć szybko a wybarwia się późno jeśli i całkowitym wybarwieniu mówić.

karlos9
28-01-2007, 20:31
Ja mam aktualnie L5 co do wielkości to rosnie normalnie tak jak każdy pająk ( przynajmniej w miom przypadku ) . U mojej L5 lekko już widac kolorki.
A co do rad to wiadomo szybki, goźny, mocno jadowity pajączek .
Pozdro i powodzenia w hodowli . :)

smertius
28-01-2007, 20:38
Przy manipulowaniu w pojemniku musisz bardzo uważać, bo stromka bardzo dobrze skacze z miejsca.

facehugger
28-01-2007, 20:45
dzięki wszytskim...co do skakania mam przykład na mojej rufilacie...jak zraszam to od razu skacze albo sie teleportuje :shock:

facehugger
30-01-2007, 20:30
ps.lepiej kupić L1 czy np: samice L9??

smertius
30-01-2007, 21:42
To zależy wyłącznie od ciebie :wink:

facehugger
30-01-2007, 21:44
ok chyba jednak zaczne od L1:)

kokoskop
31-01-2007, 00:06
L1 lepiej i to niejest obojętne bo jak decydujesz sie juz na takiego pajaka to przy maluchu predzej nauczysz sie jego agresji i szybkosci

Dafid
31-01-2007, 00:27
mam malucha L3 a hoduję go od L1.
Jak ma ciepełko i sporo jedzenia (a zjeść to to potrafi) to rośnie ładnie.

Jak narazie nie przejawia agresji (chyba, że do jedzenia), ale jest piekielnie szybka :!:

L1, L2 było takie małe szare u L3 już jakiś wzorek się pojawia. Fajny maluch, tylko strach się bać co z tego wyrośnie :D

kasta174
01-02-2007, 00:16
Ostatnio bardzo żadko bywam więc wypowiem się co do Stroamatopelmu. kupiłem ją jako L7 i miała jeszcze dość stłumione kolory. Nie wyróżniała się co do barwy. Troche czasu upłyneło i jest to samiczka L14. Piękny pająk. Jej spojżenie zabija. Były kiedyś jej zdjecia na forum, ale była L12. Teraz to jest kosmos! Naprawde polecam tego pajączka. Jest bardzo niebezpoeczny i jeśli wyczuje jakiś pokarm to ładnie go pogoni po terra. Szczególnie jeśli ma doczynienia z dorosłą szarańczą, miło patrzeć, ciarki przechodzą po karku. Jedyny problem jaki z nia miałem to przy wymianie włókna bo niestety weszła mi pleśń. Nie mogłem jej zagonic do pojemniczka. Na końcu była już tak wkurzona że prawie kładła się na "plecach" pokazując swoje ogromne zębiska!. Ogólnie pajączek robi wrażenie coś koło L10, jest już pięknie wybarwiony!
Polecam, naprawde warto mieć tego pajączka!

facehugger
01-02-2007, 00:43
kasta 147 podobał mi sie twoj opis...ten pająk mnie fstynował od kiedy miałem 7 lat..zawsze te poecilotherie metallicy szły gdzies na bok..zawsze na 1 miejscu była stroma ...twoj opis przekonał mnie do tego kupna...szczególnie ze pajak nie jest drogi:)

kasta174
01-02-2007, 01:22
facehugger postaram Ci się jakoś jutro władować zdjęcie mojej samiczki, ale moze to być ciężkie bo po pierwsze wracam do woja a po drugie wszystko co miałem kiedyś na kompie mam na płytach DVD bo miałem robione odzyskiwanie danych u jakiegoś ekszperta i gdyby nie to to straciłbym całą zawartość dysku. Mniejsza o to, ale nie mam DVD w kompie. Skocze do znajomych i być może prześle Ci jej zdjecia przed wyjazdem! pozdro

facehugger
01-02-2007, 17:56
to jak miałeś L7 a teraz L14..w ile czasu tak mniej wiecej urosła??

Kaligula
01-02-2007, 19:23
ten pająk mnie fstynowal od kiedy miałem 7 lat..zawsze te poecilotherie metallicy szły gdzies na bok..zawsze na 1 miejscu była stroma

That's amazing :shock:

facehugger
01-02-2007, 19:27
haha I know :Dwczesniej był jakis kędizor vagans...potem murinus... ale matka mi sie nigdy nie zgadzała na nic więcej ale pól roku temu powiedziała "a miej ile chesz byle bym cie kiedys nie musiała z tamtąd w czarnym worku wynosić" :lol: