Pokaż pełną wersję : [G. rosea] dopuszczanie...
cześć mam zamiar na dniach dopuścić rosee red niestety z samcem odmiany zwykłej bo takiego posiadam to już nie będę zmieniał wiem że to nie będą hybrydy więc co? Jak będą wyglądać młode, ale nie o to chodzi tylko jak to dopuścić co ile dni i czy czekać aż samiec się ponownie napełni czy też nie? Czy samiec po kopulacji napełnia się tak że się kładzie na plechach i wtedy czy tak to tylko po wylince... Proszę o odpowiedzi :)
Samiec napelnia sie poprzez zrobiewnie jakby dywanu i na tym porostu sie napelnia ;)
To beda hybrydy... lepiej nie zasmiecac rynku takim syfem :)
Pozdrawiam :D
no właśnie jak już wyżej napisałem to nie będą hybrydy!! Dlatego że nie krzyżuje odmian danego gatunku tylko odmianę barwną jak by było tak jak mówisz to murzyn z białym jak będą mieli dziecko to też jest hybryda?
po pierwsze żaden pająk to nie syf, po drugie to są odmiany barwne, a nie różne gatunki
jeżeli kotek łaciaty będzie miał kotki z kotkiem białym to czy te kotki będą hybrydami? nie sądzę...
jak to dopuścić co ile dni i czy czekać aż samiec się ponownie napełni czy też nie?
Wpuścić samca do samicy, nie mogę Ci powiedzieć co ile dni, kilka razy po ponownym napełnieniu, jak się nie napełni to nie będzie miał nasienia więc jak zapłodni?
L i z a k .
14-05-2007, 16:30
przecież część młodych będzie odmiany red, a część zwykłej... podstawy genetyki się kłaniają ;)
ale to chyba jeszcze zależy od dominacji poszczególnych alleli? ja bynajmniej nie wiem dokładnie jak dziedziczy się barwę u G. rosea
vBulletin - Arachnea.org