Pokaż pełną wersję : [Jak zrobić Terrarium?] - Opis krok po kroku !
LINK DO ŹRÓDŁA TEGO ARTYKUŁU :
http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=120534
Autor : wh6fxe
Reganius
28-01-2007, 20:28
często tne szkło i sklejam akwaria, terraria itp,
elegancki materiał, dużo praktycznyc informacji a w szczegulności na temat samego cięcia, z doswiadczenia wiem że bardzo ciężko jest zrobic "idealną ryse" :)
jeśli chodzi o terpentyne, można też trzymać w ropie lub w tym podobnych płynach :)
jeszcze raz bardzo dobry artykuł i napewno wielu ludziom sie przyda, tylko dobrze by było go umieściś w "ważnych tematach"
aTahualpa
28-01-2007, 22:56
Dobry art. Dodam do kompendium.
bolo1898
28-01-2007, 23:30
siema mistrzu powiedz wzdłuż czego wykonujesz rysę czy podkładasz jakąś listwę i z czego robisz wentylacje z góry thx
Tniesz przy jakimś prostym przedmiocie może to być mata aluminiowa (ja takiej uzywam bo mój tata ma firme budowlaną ) ale moze i to być co innego byle było proste :) A Wentylacje mozesz zrobić jak tylko chcesz mozesz wziąść siatke aluminiową mozesz blaszke aluminiową i nawiercić mozesz nawet siatkę budowlaną uzyć tak jak ja w przypadku mojego małego Terrarium :)
A tak chciałem tylko dodać że nie musicie brać przykładu i robić takie Terrarium jakie ja podalem wam możecie tworzyć własne projekty ja wam dalem tutaj tylko opis jak złożyć to wszystko w całość.
Bardzo mnie interesuje wasza pomysłowość wiec jak byście mogli to dawajcie TUTAJ wasze projekty Terrariów :)
bolo1898
28-01-2007, 23:59
a powiedz mi jeszcze jedno przednia wentylacja jak to jest rozegrane tam jest jakaś krótsza szyba
Reganius
29-01-2007, 00:05
bolo przednią szybke przecinasz na 2 częsci jedna ma mieć powiedzmy 3 cm a dróga to reszta. pierwszą wsówasz odpowiednio w głąb terra a drógą oleisz w "prawidłowym miejscu" między ich krawędziami przyklejasz wentylacje.
Lopi ja bym kilka szczegółc rozwiązał w roche inny sposób ale tak też można :)
powiedz mi jeszcze tylko jakimi wiertłami nawiercasz otwoy ?? diametowymi ??
nie nawiercam nic. Używam siatki aluminiowej lub budowlanej lub staram sie o blache perforowaną to taka blaszka z dziurkami :) jak coś :)
Blackmane
29-01-2007, 01:58
Lopi - Gratulacje. Wreszcie coś zaczyna ożywać na forum. Diabelnie się cieszę, że zrobiłes ten art' . Oby więcej ludzi chciało się dzielić swoją wiedza i doświadczeniem.
ten artykul jest zywcem skopiowany z tcp (http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=120534).
@lopi jesli nie jestes autorem tego artu to wypadaloby napisac w pierwszym poscie zrodlo.
MarX - Chciałbym powiedzieć ze na samym początku napisałem ze Art dostałem od kolegi ! Trzeba czytać wyraźnie napisałem z kąd mam ten ART !! . Najpierw Się czyta drogi kolego a nie obraża innych. Oczekuje sprostowania twego posta gdyż ja nie przypisałem sobie tego ART'a !!
Widocznie przeoczylem to ze masz ten artykul od kolegi ale nie zmienia to faktu ze powinien byc podany autor lub link skad pochodzi ten artykul (co mozna latwo sprawdzic w google wpisujac czesc tresci).
"Teksty innych autorów oprócz obowiązkowego uzyskania pozwolenia na użycie muszą być brane w cudzysłów i podpisywane nazwiskiem/nickiem/pseudonimem autora. W razie braku tych informacji należy podać link do artykułu i wówczas uzyskać zgodę serwisu go zamieszczającego. Link do artykułu można podawać bez pytania o zgodę autora (preferowane wyjście)." - oto jeden z punktow regulaminu arachnea.
Blackmane
27-07-2007, 17:50
O faktycznie. Nie ładnie. A ten kolega to wh6fxe? Jeśli nie to niestety trzeba będzie to usunąć, lub dać wh6fxe do oceny czy chce by pozostało to w takiej formie :/ Zaraz się do niego odezwę na gg.
"Teksty innych autorów oprócz obowiązkowego uzyskania pozwolenia na użycie muszą być brane w cudzysłów i podpisywane nazwiskiem/nickiem/pseudonimem autora. W razie braku tych informacji należy podać link do artykułu i wówczas uzyskać zgodę serwisu go zamieszczającego. Link do artykułu można podawać bez pytania o zgodę autora (preferowane wyjście)." - oto jeden z punktow regulaminu arachnea.
Dokładnie tak! Wiem, bo sam pisałem regulamin praw autorskich :)
Masz czas do końca miesiąca, żeby uzupełnić art do formy akceptowalnej regulaminem. Jeśli wcześniej okaże się, że wh6fxe nic o tym nie widział otrzymasz 3 ostrzeżenia.
Pozdrawiam.
vBulletin - Arachnea.org