PDA

Pokaż pełną wersję : [Jak zrobić Terrarium?] - Opis krok po kroku !

lopi
28-01-2007, 19:21
LINK DO ŹRÓDŁA TEGO ARTYKUŁU :

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=120534

Autor : wh6fxe

Reganius
28-01-2007, 20:28
często tne szkło i sklejam akwaria, terraria itp,
elegancki materiał, dużo praktycznyc informacji a w szczegulności na temat samego cięcia, z doswiadczenia wiem że bardzo ciężko jest zrobic "idealną ryse" :)
jeśli chodzi o terpentyne, można też trzymać w ropie lub w tym podobnych płynach :)
jeszcze raz bardzo dobry artykuł i napewno wielu ludziom sie przyda, tylko dobrze by było go umieściś w "ważnych tematach"

aTahualpa
28-01-2007, 22:56
Dobry art. Dodam do kompendium.

bolo1898
28-01-2007, 23:30
siema mistrzu powiedz wzdłuż czego wykonujesz rysę czy podkładasz jakąś listwę i z czego robisz wentylacje z góry thx

lopi
28-01-2007, 23:45
Tniesz przy jakimś prostym przedmiocie może to być mata aluminiowa (ja takiej uzywam bo mój tata ma firme budowlaną ) ale moze i to być co innego byle było proste :) A Wentylacje mozesz zrobić jak tylko chcesz mozesz wziąść siatke aluminiową mozesz blaszke aluminiową i nawiercić mozesz nawet siatkę budowlaną uzyć tak jak ja w przypadku mojego małego Terrarium :)

lopi
28-01-2007, 23:51
A tak chciałem tylko dodać że nie musicie brać przykładu i robić takie Terrarium jakie ja podalem wam możecie tworzyć własne projekty ja wam dalem tutaj tylko opis jak złożyć to wszystko w całość.
Bardzo mnie interesuje wasza pomysłowość wiec jak byście mogli to dawajcie TUTAJ wasze projekty Terrariów :)

bolo1898
28-01-2007, 23:59
a powiedz mi jeszcze jedno przednia wentylacja jak to jest rozegrane tam jest jakaś krótsza szyba

Reganius
29-01-2007, 00:05
bolo przednią szybke przecinasz na 2 częsci jedna ma mieć powiedzmy 3 cm a dróga to reszta. pierwszą wsówasz odpowiednio w głąb terra a drógą oleisz w "prawidłowym miejscu" między ich krawędziami przyklejasz wentylacje.
Lopi ja bym kilka szczegółc rozwiązał w roche inny sposób ale tak też można :)
powiedz mi jeszcze tylko jakimi wiertłami nawiercasz otwoy ?? diametowymi ??

lopi
29-01-2007, 00:23
nie nawiercam nic. Używam siatki aluminiowej lub budowlanej lub staram sie o blache perforowaną to taka blaszka z dziurkami :) jak coś :)

Blackmane
29-01-2007, 01:58
Lopi - Gratulacje. Wreszcie coś zaczyna ożywać na forum. Diabelnie się cieszę, że zrobiłes ten art' . Oby więcej ludzi chciało się dzielić swoją wiedza i doświadczeniem.

PioFer
29-01-2007, 18:44
ten artykul jest zywcem skopiowany z tcp (http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=120534).

@lopi jesli nie jestes autorem tego artu to wypadaloby napisac w pierwszym poscie zrodlo.

lopi
29-01-2007, 20:07
MarX - Chciałbym powiedzieć ze na samym początku napisałem ze Art dostałem od kolegi ! Trzeba czytać wyraźnie napisałem z kąd mam ten ART !! . Najpierw Się czyta drogi kolego a nie obraża innych. Oczekuje sprostowania twego posta gdyż ja nie przypisałem sobie tego ART'a !!

PioFer
27-07-2007, 16:59
Widocznie przeoczylem to ze masz ten artykul od kolegi ale nie zmienia to faktu ze powinien byc podany autor lub link skad pochodzi ten artykul (co mozna latwo sprawdzic w google wpisujac czesc tresci).

"Teksty innych autorów oprócz obowiązkowego uzyskania pozwolenia na użycie muszą być brane w cudzysłów i podpisywane nazwiskiem/nickiem/pseudonimem autora. W razie braku tych informacji należy podać link do artykułu i wówczas uzyskać zgodę serwisu go zamieszczającego. Link do artykułu można podawać bez pytania o zgodę autora (preferowane wyjście)." - oto jeden z punktow regulaminu arachnea.

Blackmane
27-07-2007, 17:50
O faktycznie. Nie ładnie. A ten kolega to wh6fxe? Jeśli nie to niestety trzeba będzie to usunąć, lub dać wh6fxe do oceny czy chce by pozostało to w takiej formie :/ Zaraz się do niego odezwę na gg.

watchu
27-07-2007, 22:21
"Teksty innych autorów oprócz obowiązkowego uzyskania pozwolenia na użycie muszą być brane w cudzysłów i podpisywane nazwiskiem/nickiem/pseudonimem autora. W razie braku tych informacji należy podać link do artykułu i wówczas uzyskać zgodę serwisu go zamieszczającego. Link do artykułu można podawać bez pytania o zgodę autora (preferowane wyjście)." - oto jeden z punktow regulaminu arachnea.

Dokładnie tak! Wiem, bo sam pisałem regulamin praw autorskich :)

Masz czas do końca miesiąca, żeby uzupełnić art do formy akceptowalnej regulaminem. Jeśli wcześniej okaże się, że wh6fxe nic o tym nie widział otrzymasz 3 ostrzeżenia.

Pozdrawiam.