PDA

Pokaż pełną wersję : [POMOC ARACHNEI] AUKCJE NA RZECZ SERWISU

Saddam
20-05-2007, 15:38
W związku z poniższym postem
Po ostatnich zawieszeniach Serwisu i moich skargach otrzymaliśmy informację, że winę za to wszystko ponosimy... my sami.
Delfnet odpisał, że nasz Serwis "generuje obciążenie serwera (procesor, zużycie pamięci, ilość otwartych wątków)". Coś takiego jest wskazaniem do wykupienia serwera dedykowanego, a nie wirtualnego czyli czekają nas koszty 300 zł miesięcznie.

Oczywiście jest to zbyt duży koszt i wolimy przyjąć inne rozwiązanie.
Zamiast zmieniać serwer chcemy zmienić darmowe phpBB na system komercyjny. Jeden z lepszych systemów kosztuje 160$ - vBulletin.

Czasu na zmianę mamy niewiele więc chciałbym poprosić Was o wsparcie. Nie chodzi mi o to abyście wspierali nas finansowo, bo każdy z Was ma swoje własne problemy. Możecie jednak zrobić dla nas bardzo wiele bez ponoszenia kosztów.

Jak wiecie na gorze forum wyświetlane są reklamy. Po co mamy wykorzystywać własne fundusze jak możemy je dostać od reklamodawców?
Wystarczy zatem, że zaczniemy z nich aktywnie korzystać, a możemy już dostać pierwszy przelew. W google NIE Klikajcie - nie możemy Was namawiać do klikania. Wiem, że to by rozwiązało nasz problem, ale nie możemy do tego nikogo namawiać.

Możemy również otrzymać przelew z mBanku. Aby go otrzymać wystarczy, że założycie bezpłatne konto i... coś jeszcze. Wypłata nie zostanie naliczona jeżeli konto będzie martwe. Potrzebne jest zatem wpłacenie na konto 200 zł. Na drugi dzień można już je wyciągnąć i o koncie zapomnieć.

Informacja: Do przeglądania forum polecamy Firefoxa. Jak ktoś nie chce, to może dalej korzystać z IE, ale tylko instalacja FX da nam nowe narzędzie czyli nowe forum bez ciągłego wieszania się.

Sprawdźmy zatem czy Arachnea jest ważna dla naszych Użytkowników. Komu zależy na nas niech nas wspiera.
Za to wszystko gorąco dziękujemy i przepraszamy za zamieszanie.

//Zmieniłem treść tego postu - zgodnie z regulaminem google nie możemy nikogo nakłaniać do klikania w reklamy więc jeśli to zrobicie, to tylko spontanicznie, bo za każde klikanie dostaniemy pieniążki na opłacenie serwera i zmianę oprogramowania. :)

//Osoby, które prosiły o podanie nr konta do zrobienia przelewu zapraszam na stronę 2 tego tematu - tam jest konto Dawida, naszego skarbnika - kliknij (http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=9026&postdays=0&postorder=asc&start=15)

chciałbym zachęcić wszystkich użytkowników do wsparcia akcji mojego pomysłu mianowicie proponowałbym aby każdy użytkownik który ma jakieś zbędne(niekoniecznie) "rzeczy"(szeroko pojęte) np.akcesoria terrarystyczne, roślinki do terra, nieużywane pojemniki na pajączki ale też przedmioty związane np. z komputerem, czyjąś pasją(kufle do piwka, autografy,koszulki) i co tylko dusza zapragnie wystawił je na ukcji z której całkowity zysk zostanie przekazany na pomoc serwisowi!Narazie jest to ze tak powiem wersja demo pomyslu ale napiszcie co o tym myslicie.Wspolnymi silami moglibysmy znaczaco pomoc serwisowi.

Wiecej informacji co do pomyslu na PW lub pytajcie w tym temacie

PODBIJAM ZE WZGLĘDU NA BRAK ODPOWIEDZI

watchu
21-05-2007, 23:57
Ja już wsparłem ;) Teraz pora na innych, zachęcam ;)

czeslaw
22-05-2007, 01:43
chciałbym zachęcić wszystkich użytkowników do wsparcia akcji mojego pomysłu mianowicie proponowałbym aby każdy użytkownik który ma jakieś zbędne(niekoniecznie) "rzeczy"(szeroko pojęte) np.akcesoria terrarystyczne, roślinki do terra, nieużywane pojemniki na pajączki ale też przedmioty związane np. z komputerem, czyjąś pasją(kufle do piwka, autografy,koszulki) i co tylko dusza zapragnie wystawił je na ukcji z której całkowity zysk zostanie przekazany na pomoc serwisowi!Narazie jest to ze tak powiem wersja demo pomyslu ale napiszcie co o tym myslicie.Wspolnymi silami moglibysmy znaczaco pomoc serwisowi.

Wiecej informacji co do pomyslu na PW lub pytajcie w tym temacie

PODBIJAM ZE WZGLĘDU NA BRAK ODPOWIEDZI

Super pomysł ale kto pójdzie na to zeby odddac cos za free ja nie mam co ale jak cos znajde to dam więc na mnie mozesz liczyć tylko mam takie pyt. na czym te aukcja allegro.pl ?

MortisGrim
22-05-2007, 17:25
Ja też wsparłem :D
Teraz wystarczy że zalicytujecie H. lividum + skrzynkę i wypełni się moja inicjatywa. Tylko widzę, że póki co nie ma chętnych a szkoda.
Pozdrawiam

Saddam
22-05-2007, 23:07
TROCHE mnie nie zrozumieliscie!Ta akcja(cytowana na gorze) jest pomyslem Andrzeja ale to co napisalem pdo spodem jest mojego pomyslu!

To mialoby wygladac tak ze moznaby bylo zrobic osobny dzial gdzie kazdy zakładając temat wpisuje przedmiot jaki chce oddac a kogo interesuje ten wchodzi i licytuje normalnie postami!Któregoś dnia zamknęłoby się wszystkie aukcje i osoby które dały najwięcej wpłacają kase na konto skarbnika serwisu i wtedy osoba sprzedająca wysyła to do niego!Troszke trzeba stracić jak się cos oddaje ale wiadomo-kasa idzie na szczytny cel!!!

Saddam
27-05-2007, 15:40
Prosze o zamkniecie tamatu ze względu na małe zainteresowanie i jego bezcelowość :(