PDA

Pokaż pełną wersję : [Licznik postów] Problem

Tepez
30-01-2007, 09:49
Ciekawi mnie to, że odkąd ruszyło forum liczba napisanych postów w liczniku przy profilu zmniejszyła się, teraz mam około 160, a przed tą "przerwą" miałem około 450.
//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - birel

Dawidow
30-01-2007, 12:20
To chyba logiczne skoro znikęło dużo tematów i postów.Dlatego jak czegoś nie ma na forum to nie liczy

Raphael
30-01-2007, 12:35
Nie przywiązujcie do tego wagi, licznik poleci w kosmos.

Blackmane
30-01-2007, 13:24
Zgadza sie, wkrótce licznik będzie całkowicie zlikwidowany. Koniec klepania nic nieznaczących postów i pompowania własnego Ego.

kewino
30-01-2007, 13:37
Zgadza sie, wkrótce licznik będzie całkowicie zlikwidowany. Koniec klepania nic nieznaczących postów i pompowania
własnego Ego.

Wielka racja :!: popieram, to posty sie pisze po to aby komus pomoc lub wypowiedziec sie na dany temat, a nie na to aby zwiekszona byla liczba 8)

kocik
30-01-2007, 15:07
Blackmane wobec tego wymyśl jakiś sposób rozpoznawania który człowiek zna sie na pająkach a który kupił wczoraj kędziora na allegro :> i myśli że wszystko wie?
:roll:

Raphael
30-01-2007, 15:14
A czy posty są wyznacznikiem wiedzy?

kocik
30-01-2007, 15:19
myślę że w pewnym stopniu są :) tak samo jak czas jaki dana osoba spędza na forum czytając posty bądź pisząc i od jak długiego czasu to robi :)
ale jak od każdej reguły i tu zdarzają się wyjątki :)

Blackmane
30-01-2007, 15:39
Kocik - Są u nas osoby które nie piszą prawie wcale, a mają ogromną wiedzę, a są tez tacy których liczba postów oscyluje w granicy 500-800 i tak naprawdę nie mają zielonego pojęcia o wielu sprawach dotyczacych ptaszników.

Liczba postów ni jak nie jest wyznacznikiem wiedzy. Wystarczy przejrzeć posty.

Jackal
30-01-2007, 15:49
zgadzam sie z Blacmane'm

Michallewczuk
30-01-2007, 16:05
Ja miałem około 800 czy 900 postów przechodząc na nowe forum.
Na starcie byłem już lepszy i cool :lol:
Licznik potrzebny tylko do statystyki jak ktoś lubi by sprawdzić ile kto piszę (nie koniecznie mądrych rzeczy).

misiekzory
30-01-2007, 19:40
Tepez teraz się załamie, że ma tak mało postów. Ja mam prawie 700 więc jestem prawie taki fajny jak mój idol Żydu Rasista sp. "Michallewczuk".

Matusz
30-01-2007, 19:45
Kocik - Są u nas osoby które nie piszą prawie wcale, a mają ogromną wiedzę, a są tez tacy których liczba postów oscyluje w granicy 500-800 i tak naprawdę nie mają zielonego pojęcia o wielu sprawach dotyczacych ptaszników.

Liczba postów ni jak nie jest wyznacznikiem wiedzy. Wystarczy przejrzeć posty.

Swiete slowa :) wystarczy sobie przypomniec usera Kosek8279 :lol:
Poza tym licznik postow tylko sprzyja "kserowaniu" wypowiedzi poprzednika. Jest to plaga. Pewnie po zlikwidowaniu go ten proceder sie nie zmieni i dalej bedzie w jednym topicu "dlaczego kedzior nie je" milion postow mowiacych to samo, rozniacych sie jedynie konstrukcja zdania :/

misiekzory
30-01-2007, 19:50
Pewnie po zlikwidowaniu go ten proceder sie nie zmieni i dalej bedzie w jednym topicu "dlaczego kedzior nie je" milion postow mowiacych to samo, rozniacych sie jedynie konstrukcja zdania :/Jestem o tym przekonany.

antrax
30-01-2007, 21:20
I tak beda pisac bo liczniki pewnie zostana w profilach tak jak na starym forum.

Licznik nie jest miernikiem wiedzy.

Tepez
31-01-2007, 01:18
Ja sie z tego powodu nie smuce i nie załamuje, ale chciałem się tylko dowiedzieć. Posty mnie nie interesują i chce, żeby było jak wcześniej - brak licznika :)

facehugger
31-01-2007, 13:19
Poza tym ktoś może wcale nie brać udziału w postach wnoszących wiedze tylko nabijać posty na tematach typu "x czy y" albo "odpisz osobie wyżej" :?
i co wtedy: przychodzi nowy koleś na forum z problemem. zobaczy ze ktos mu daje rade naprawde dobrą i zobaczy ze ma postów np: 20 i zobaczy ze ktoś drugi sie wypowiedział ale to co powiedział nie jest najlepszym rozwiązaniem,ale ma na liczniku 599. i taki ktoś sobie pomyśli ze ten co ma tyle postów musi być bardziej zaawansowany i zrobi to co mu powiedział ten drugi;/
tak więc jestem za dematerializacją licznika :!:

ps.sory za bardzo poplątane zdanie ale nie wiedziałem jak to powiedzieć :P

Matusz
31-01-2007, 14:56
Poza tym ktoś może wcale nie brać udziału w postach wnoszących wiedze tylko nabijać posty na tematach typu "x czy y" albo "odpisz osobie wyżej"

To tez nie jest tak do konca prawda ;) bo niektorzy nie widza sensu pisania w topicach w dziale tematycznych, bo zazwyczaj sa tam juz fachowe odpowiedzi. Po co powielac czyjes zdania??

facehugger
31-01-2007, 15:24
w sumie pośrednio masz racje.
ale forum po to jest żeby każdy sie wypowiedział.
a w temacie odpisz osobie wyżej i tak nie widze nic ciekawego :P

Matusz
31-01-2007, 15:30
Temat ten sluzy funkcje integracyjma, jak i caly hp ;) czasami w zaleznosci od tematu hp sluzy tez funkcje dezintegracyjna. Wole "spamowac" tamte dzialy niz pelnic role ksera piszac jako ktorys z rzedu w topicu w ktorym juz wszystko co mozna zostalo powiedziane.

Jurry
31-01-2007, 19:36
Zgadza sie, wkrótce licznik będzie całkowicie zlikwidowany. Koniec klepania nic nieznaczących postów i pompowania
własnego Ego.

Wielka racja :!: popieram, to posty sie pisze po to aby komus pomoc lub wypowiedziec sie na dany temat, a nie na to aby zwiekszona byla liczba 8)

powiedzial spammaster. amen.

kocik
31-01-2007, 21:48
nie wiem na ile duży jest to problem ale na wielu forach jest system oparty na tym ze autor postu klika pomógł u kogoś kto mu odpisze i pomoże w jego problemie i na tej podstawie budowana jest wiarygodność, pomocność, wiedza danego użytkownika :roll: