Pokaż pełną wersję : [Licznik postów] Problem
Ciekawi mnie to, że odkąd ruszyło forum liczba napisanych postów w liczniku przy profilu zmniejszyła się, teraz mam około 160, a przed tą "przerwą" miałem około 450.
//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - birel
To chyba logiczne skoro znikęło dużo tematów i postów.Dlatego jak czegoś nie ma na forum to nie liczy
Nie przywiązujcie do tego wagi, licznik poleci w kosmos.
Blackmane
30-01-2007, 13:24
Zgadza sie, wkrótce licznik będzie całkowicie zlikwidowany. Koniec klepania nic nieznaczących postów i pompowania własnego Ego.
Zgadza sie, wkrótce licznik będzie całkowicie zlikwidowany. Koniec klepania nic nieznaczących postów i pompowania
własnego Ego.
Wielka racja :!: popieram, to posty sie pisze po to aby komus pomoc lub wypowiedziec sie na dany temat, a nie na to aby zwiekszona byla liczba 8)
Blackmane wobec tego wymyśl jakiś sposób rozpoznawania który człowiek zna sie na pająkach a który kupił wczoraj kędziora na allegro :> i myśli że wszystko wie?
:roll:
A czy posty są wyznacznikiem wiedzy?
myślę że w pewnym stopniu są :) tak samo jak czas jaki dana osoba spędza na forum czytając posty bądź pisząc i od jak długiego czasu to robi :)
ale jak od każdej reguły i tu zdarzają się wyjątki :)
Blackmane
30-01-2007, 15:39
Kocik - Są u nas osoby które nie piszą prawie wcale, a mają ogromną wiedzę, a są tez tacy których liczba postów oscyluje w granicy 500-800 i tak naprawdę nie mają zielonego pojęcia o wielu sprawach dotyczacych ptaszników.
Liczba postów ni jak nie jest wyznacznikiem wiedzy. Wystarczy przejrzeć posty.
Michallewczuk
30-01-2007, 16:05
Ja miałem około 800 czy 900 postów przechodząc na nowe forum.
Na starcie byłem już lepszy i cool :lol:
Licznik potrzebny tylko do statystyki jak ktoś lubi by sprawdzić ile kto piszę (nie koniecznie mądrych rzeczy).
misiekzory
30-01-2007, 19:40
Tepez teraz się załamie, że ma tak mało postów. Ja mam prawie 700 więc jestem prawie taki fajny jak mój idol Żydu Rasista sp. "Michallewczuk".
Kocik - Są u nas osoby które nie piszą prawie wcale, a mają ogromną wiedzę, a są tez tacy których liczba postów oscyluje w granicy 500-800 i tak naprawdę nie mają zielonego pojęcia o wielu sprawach dotyczacych ptaszników.
Liczba postów ni jak nie jest wyznacznikiem wiedzy. Wystarczy przejrzeć posty.
Swiete slowa :) wystarczy sobie przypomniec usera Kosek8279 :lol:
Poza tym licznik postow tylko sprzyja "kserowaniu" wypowiedzi poprzednika. Jest to plaga. Pewnie po zlikwidowaniu go ten proceder sie nie zmieni i dalej bedzie w jednym topicu "dlaczego kedzior nie je" milion postow mowiacych to samo, rozniacych sie jedynie konstrukcja zdania :/
misiekzory
30-01-2007, 19:50
Pewnie po zlikwidowaniu go ten proceder sie nie zmieni i dalej bedzie w jednym topicu "dlaczego kedzior nie je" milion postow mowiacych to samo, rozniacych sie jedynie konstrukcja zdania :/Jestem o tym przekonany.
I tak beda pisac bo liczniki pewnie zostana w profilach tak jak na starym forum.
Licznik nie jest miernikiem wiedzy.
Ja sie z tego powodu nie smuce i nie załamuje, ale chciałem się tylko dowiedzieć. Posty mnie nie interesują i chce, żeby było jak wcześniej - brak licznika :)
facehugger
31-01-2007, 13:19
Poza tym ktoś może wcale nie brać udziału w postach wnoszących wiedze tylko nabijać posty na tematach typu "x czy y" albo "odpisz osobie wyżej" :?
i co wtedy: przychodzi nowy koleś na forum z problemem. zobaczy ze ktos mu daje rade naprawde dobrą i zobaczy ze ma postów np: 20 i zobaczy ze ktoś drugi sie wypowiedział ale to co powiedział nie jest najlepszym rozwiązaniem,ale ma na liczniku 599. i taki ktoś sobie pomyśli ze ten co ma tyle postów musi być bardziej zaawansowany i zrobi to co mu powiedział ten drugi;/
tak więc jestem za dematerializacją licznika :!:
ps.sory za bardzo poplątane zdanie ale nie wiedziałem jak to powiedzieć :P
Poza tym ktoś może wcale nie brać udziału w postach wnoszących wiedze tylko nabijać posty na tematach typu "x czy y" albo "odpisz osobie wyżej"
To tez nie jest tak do konca prawda ;) bo niektorzy nie widza sensu pisania w topicach w dziale tematycznych, bo zazwyczaj sa tam juz fachowe odpowiedzi. Po co powielac czyjes zdania??
facehugger
31-01-2007, 15:24
w sumie pośrednio masz racje.
ale forum po to jest żeby każdy sie wypowiedział.
a w temacie odpisz osobie wyżej i tak nie widze nic ciekawego :P
Temat ten sluzy funkcje integracyjma, jak i caly hp ;) czasami w zaleznosci od tematu hp sluzy tez funkcje dezintegracyjna. Wole "spamowac" tamte dzialy niz pelnic role ksera piszac jako ktorys z rzedu w topicu w ktorym juz wszystko co mozna zostalo powiedziane.
Zgadza sie, wkrótce licznik będzie całkowicie zlikwidowany. Koniec klepania nic nieznaczących postów i pompowania
własnego Ego.
Wielka racja :!: popieram, to posty sie pisze po to aby komus pomoc lub wypowiedziec sie na dany temat, a nie na to aby zwiekszona byla liczba 8)
powiedzial spammaster. amen.
nie wiem na ile duży jest to problem ale na wielu forach jest system oparty na tym ze autor postu klika pomógł u kogoś kto mu odpisze i pomoże w jego problemie i na tej podstawie budowana jest wiarygodność, pomocność, wiedza danego użytkownika :roll:
vBulletin - Arachnea.org