PDA

Pokaż pełną wersję : [GRUPA "SEKSERÓW"]

Blackmane
30-01-2007, 13:27
Wnosze o powstanie grupy specjalistów od seksowania pająków.

Myślę że wiele osób się pod tym podpisze. Coraz więcej jest błędnych odpowiedzi. Masa ludzi przepisuje tylko to co napisze poprzednik. Prowokacja Lord i Matusza wyjawiła wszystko. Wnoszę dlatego o stworzenie grupy kilku osób o stworzenie ww grupy, która bedzie miała prawo udzielać odpowiedzi na pytanie o płeć ptasznika.

Matusz
30-01-2007, 13:34
Podpisuje sie pod tym (w sumie to moj pomysl ;P). Myslalem, ze ta prowokacja da cos do myslenia tym super znawcom plci. Niestety... Moglbym podac nicki, ale po co, widac ich jak na dloni :) Ps, mozna na zrobic audycje radiowe o takich userach :) pisalem o tym z Lordem kiedys. Chcialem sie zajac delikatnym osmieszaniem takich osob osobiscie, lecz na szczescie ide do woja ;) Taka "kabaretowa" audycja rozkrecic by mogla radio. No i sprawila, ze Ci co nie umieja przestali by pisac. :)

Pozdrawiam Nawrócony Matusz :)

kewino
30-01-2007, 13:38
Ja tez sie pod tym podpisuje :wink:

Maxtor
30-01-2007, 13:41
Jak najbardziej jestem za tym że by utworzyc taką grupe. To bardzo dobry pomysł. Prowadzący do polepszenia tego dzialu. Takze jak najbardziej czekamy na otworzenie takie grupy, kadzedu to wyjdzie na dobre.

Michallewczuk
30-01-2007, 16:07
Tylko że, z tych co się udzielają w dymorfiźmie a znają się na rzeczy jest 3 do 5 i ani jednego więcej.
Mam wymienić nicki ?

LoRd
30-01-2007, 17:01
Roberta można poprosić. Jest tylko jeden problem, ludzie traktują go dosłownie jak wyrocznie..
Rozumiecie chyba co za odpowiedzialność i presja na nim ciążyła? Tymbardziej że z tego co słyszałem dochodziło nawet do oszustw typu "robert.p. powiedzial ze to samica" w momencie kiedy On nie widział nawet pająka na oczy. Też bym się na jego miejscu mocno wkurzył, bo jest to przynajmniej nadużywanie jego autorytetu w dziedzinie ptaszników.
Druga sprawa, że BARDZO często ludzie nie potrafią zrobić dobrych zdjęć.. i wtedy jest mniejsza lub większa zgadywanka, a każdy chce sobie coś na siłe napisać.. :(

Hidenburg
30-01-2007, 17:07
A czy do takiej grupy może zapisać się ktoś kto nie jest bardzo doświadczony w seksowaniu? Bo jeśli tak to bym chciał przystąpić.
A mam takie pytanie czy będzie może jakiś test który sprawdziłby czyjś poziom czy może każdy kto będzie chciał dołączyć to dołączy bez żadnej weryfikacji jego umiejętności?

Michallewczuk
30-01-2007, 17:23
czy może każdy kto będzie chciał dołączyć to dołączy bez żadnej weryfikacji jego umiejętności?
Jak by każdy kto chce dołanczał to stworzenie grypy by nie miało najmniejszego sensu

Kamil D
30-01-2007, 17:48
Tez jestem za

Esien musi byc modem tej grupy:)

Michallewczuk
30-01-2007, 18:49
esien jak najbardziej.

Chociaż by nie było tekstów typu że mam samca na 49%

Matusz
30-01-2007, 18:50
a każdy chce sobie coś na siłe napisać.. :(

Od tego jest hp, a nie dzial od ktorego zalezy kupno/sprzedarz pajaka, badz postanowienie o dokupieniu samca samicy. Moim zdaniem nawet jesli nie stworzycie takiej grupy, to powinniscie "trzepac" takich sexerow co nie potrafia. Co innego jest spamowanie na hp a co innego w dymorfizmie. Tak jak pokazal temat-prowokacja kupilbym 100% samice ;) nie wiem czy ktos z tego forum dzieki takim, napisze to dosadnie, kretynom chcialby zaliczyc taką wpadke.

Tak jak sa tematy "czarna lista hodowcow" mozecie tez zrobic "czarna liste sexerow". Gdzie bedzie widac na kogo nie nalezy patrzyc. Sadze, ze to radykalne dzialanie odrazu sprawilo by, ze Ci postonabijacze zrezygnowali by z sexowania.

Michallewczuk
30-01-2007, 18:58
Tu nie chodzi o nabijanie postów samo w sobie. Uważają że dzięki temu że sexują pająki są już super i pozjadali wszystkie rozumy. Wiadomo że każdy chce być uważany za doświadczonego.
A tu przyjdzie taki mielonek jeden z drugim co w jednym dziale pyta czemu pająk ma łysy odwłok a w drugim sexuje pająki :lol:

misiekzory
30-01-2007, 19:39
Jestem jak najbardziej za utworzeniem danej grupy.

Hidenbrug, to nie grupa w której będą się poszczególne osoby uczyły, tylko to będzie grupa osób, które wiedzą o co chodzi w tej zabawie. Więc nie pchajcie się tam na siłe tylko po to, aby zyskać jakąś tam rangę!

Hidenburg
30-01-2007, 19:46
misiekzory nie chodzi mi o rangę, ale o to żebym mógł tam pisać jeśli rozpoznam płeć. Fakt nie potrafię jeszcze rozpoznać płci każdego pająka, ale myśle że trochę wiem "o co chodzi w tej zabawie".
Więc dlatego pytałem o jakiś test sprawdzający umiejętności.
Choć może masz rację, niech zajmą się tym bardziej doświadczeni hodowny niż ja.

misiekzory
30-01-2007, 19:49
Dla przykładu:

Jeżeli tylko troche wiesz o chemii, to matury z niej nie zdasz.

Mam nadzieje, ze rozumiesz już o co mi chodzi.

Maxtor
30-01-2007, 20:33
Ale naprawde myslicie ze rozpozanie płci przy dobrym zdjecu jest az takim problemem?? Bo mi sie zdaje ze nie. I po opisach jakie sa na arachnea to nawet poczatkujacy bedzie w stanie odpowiedziec.

antrax
30-01-2007, 21:15
Pomysl jak najbardziej dobry.Podoba mi sie.

Tylko kto sie znajdzie w takiej grupie, pewnie esien jestem jak najbardziej za:) ale misiekzory oprocz doskonalej znajomosci pisaowni zna sie na okreslaniu plci lecz idzie do armii.Macie jeszcze jakies propozycje?

Krzyżaku
30-01-2007, 22:52
robert p. też by mugł być w tej grupie... co do samej grupy jestem za... a tak wogle czy aż taki wiele trzeba tutaj pająków wysexować ?? Z 10 osób w grupie starczy (moi8m skromnym zdaniem) by wszystk przejrzeć i coś napisać ;)

SexRocket
30-01-2007, 23:04
grupa jak najbardziej mogla by byc utworzona i liste osob np wypisac w podklejonym topicu zeby kazdy mogfl sobie zobaczyc ale nie zabraniac ludziom innym pisac. Ja mam np naprawde duzo frajdy z seksowania pajaczkow i nie myle sie raczej a jesli juz to pisze ze nie jestem pewien ale do perfekcji zeby dojsc trzeba cwiczyc

Dafid
30-01-2007, 23:45
Ja zgłaszam swoją skromną kandydaturę ;)
Oceńcie sami.

Oczywiście o esien to chyba nie muszę pisać, ale proponował bym też mrocznego.

antrax
31-01-2007, 00:55
Oj Dafid zapomnialem o Tobie przepraszam;] Ty jak najbardziej powinienes nalezec do tej grupy.

LoRd
31-01-2007, 01:07
Dobra. Nie dzielcie skóry na niedźwiedziu. Pomysł jest dobry ale kłóci się z polityką serwisu - równością wszystkich wobec siebie. Jeżeli zabronimy lub ograniczymi ludziom prawa do pisanie w jakimś dziale mogą mieć o to do nas pretensje.
Pomysł z tematem i informacją o "pewniejszych sexerach" to niezły pomysł, ale decyzja należy do mistrza Andrzeja :) Poczekajmy co on ma do powiedzenia :)

Rozpoznawanie płci to tak specyficzny dział, że nawet gdybym umiał super seksować te ptaszniki, to nie wiem czy chciałbym być w takiej pro grupie. To zaduża odpowiedzialność..

Andrzej
31-01-2007, 01:23
O tym, że nie każdy hodowca zna się na seksowaniu ptaszników nie muszę chyba nikogo przekonywać. Nie chciałbym jednak wprowadzać zakazu pisania w tym dziale przez ludzi spoza jakiejś grupy.

Oczywiście byłoby idealne jakby seksowaniem zajęły się osoby, które mają w tym względzie duże doświadczenie. Idealną sytuacją byłoby wyłonienie takich osób w sposób naturalny - na podstawie ich dokonań w tym dziale czyli trafnie wskazanych płci. Takie osoby mogą zastać wyróżnione poprzez nadanie im funkcji moderatora tego działu. Jeżeli Waszym zdaniem jakieś osoby zasługują na taki tytuł i zgodzą się one pełnić taką funkcję, to nie widzę przeciwwskazań aby tę sprawę sfinalizować.
Niech ta akcja będzie troszkę podobna do Mecenatu - róbmy to dla samej satysfakcji niesienia pomocy, a nie dla jakiegoś tytułu :)

esien
31-01-2007, 01:50
Ok. Jak cos to moge pomoc.

bociek
31-01-2007, 09:41
Tak jak ktos napisal wczesniej trafnosc oceny plci pajaka w duzym stopniu uzalezniona jest od jakosci przedstawionego zdjecia gdyz to na jego podstawie oceniamy czy samiec/samica A stwierdzenia typu ze ktos robi to tylko po to zeby nabijac sobie posty uwazam za kompletna bzdure Chyba kazdy chce pomoc innemu hodowcy w okresleniu plci pajaczka Jak juz powstanie ta grupa ekspertow od seksowania to problem (chociaz dla mnie to nie problem ze ktos chce pomoc w seksowaniu) bedzie z bani :D POZDRAWIAM

Matusz
31-01-2007, 15:16
Tak jak ktos napisal wczesniej trafnosc oceny plci pajaka w duzym stopniu uzalezniona jest od jakosci przedstawionego zdjecia gdyz to na jego podstawie oceniamy czy samiec/samica A stwierdzenia typu ze ktos robi to tylko po to zeby nabijac sobie posty uwazam za kompletna bzdure Chyba kazdy chce pomoc innemu hodowcy w okresleniu plci pajaczka Jak juz powstanie ta grupa ekspertow od seksowania to problem (chociaz dla mnie to nie problem ze ktos chce pomoc w seksowaniu) bedzie z bani :D POZDRAWIAM

Chyba nie czytales tematu http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=889&start=0 ;) jezeli uwazasz ze to zdjecie jest 2znaczne to sry ;)

bociek
31-01-2007, 15:34
Dzięki za link do właściwego tematu Nieźle to sobie MATUSZ wymyśliłeś... 8)

facehugger
31-01-2007, 15:44
taki mały offtop...czy ludzie czytac nie umieją jego nick to MATUSZ :P

robert.p.
31-01-2007, 16:36
Nikt nie potrafi rozpoznac płci kazdego pająka,z kazdego zdjecia,niezaleznie od wielkosci-im wiecej zdjec widzialem tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze kazdy jest omylny.
Jesli mialbym cos sugerowac-dział rozpoznawania płci ma byc pomocą,a nie wyrocznią.100% pewnosc mozna miec przy dobrych zdjeciach pająkow okolo L9-10,a zdjecia młodszych mogą dawac sugestie-ale nigdy pewnosc.
W kazdym razie ja moge sluzyc radą i opinią,ale napewno nie jestem zainteresowany by mieszano mnie w czyjes handlowe transakcje,a takie sprawy sa dosc czeste,po co ktos ma miec do mnie pozniej pretensje?

Dafid
31-01-2007, 19:42
Pomylić może się każdy (jak to minister of edżukejszon mawia - nie myli się ten kto nic nie robi), ale taka grupa wyeliminuje sytuację, że ktoś pisze 10 posta w temacie gdzie parokrotnie stwierdzono płeć pająka.
Pretensje może mieć ktoś zawsze... Przecież pająki są tak nieprzewidywalnymi zwierzętami, że trudno o nich powiedzieć cokolwiek na 100% (poza tym że są świetne ofkors) ryzyko zawodowe i tyle ;)

MORDRAG
31-01-2007, 20:19
10 postów w temacie bez powodu do dyskusji to przesada ale początkujący sekserzy9tacy jak ja) powinni mieć prawo o wypowiedzenia się.
Jakoś musimy doskonalić swoje umiejętności.

Sad_Mad
31-01-2007, 20:21
Jest mozliwosc doskonalenia swoich umiejetnosci bez pisania posta. Ja tak cwicze. Otwieram temat i ogladam zdjecia. Typuje, a nastepnie czytam odpowiedzi bardziej doswiadczonych, jesli mam racje, to jestem hepi xD.

LoRd
31-01-2007, 20:24
Nikt wam tego nie zabroni. Moderatorzy będą tylko dbali o poprawność odpowiedzi. Każda zła odp będzie poprostu usuwana, a w przypadku kiepskich zdjęc temat do kosza :) Tematy z rozpoznaną płcią będą zamykane po kilku poprawnych odpowiedziach żeby nie było "nabijania".

Tak ja to widzę.. możliwe jednak że będzie inaczej.
Grupa sexerów będzie w dużej części odpowiedzialna za ten dział i przejmie częsciowo obowiązki normalnych moderatorów forum w tym dziale :)

Juri
01-02-2007, 00:03
przyszedl mi do glowy pomysl zeby zrobic tak :
Pan X wchodzi do jakiegos tematu widzi tylko zdjecia a nie widzi odpowiedzi... jak napisze odpowiedz to wtedy mu sie wyslwietla odpowiedzi innych...
co Wy na to ?? kiedy bedzie znana lista tych osob ktore beda sie zajmowac tym dzialem ??:>

SexRocket
01-02-2007, 02:01
A mi sie wydaje ze najlepszym rozwiazaniem bylo by dac moderke ze dwom lub trzem osobom zeby mialy kontrole nad calym dzialem a wyznaczyl liste osob nieco wieksza i w podklejonym topicu ich wymienic osoba ktora chce miec wyseksowanego pajaka ma wglad na czyich odpowiedziach moze najbardziej bazowac a czyimi moze sie tylko orientowac. W taki sposob nie zabrania sie nikomu pisania w tym dziale a uzytkownik ktory chce wyseksowac swojego pupila moze sobie sprawdzic czyje odpowiedzi sa "pewniejsze"

MORDRAG
01-02-2007, 10:45
pomysł juriego jest chyba najlepszy, można wtedy sexować nie sugerując sieodpowiedziami innych urzytkowników. jeżeli nei jet to mozliwe ze względów technicznych to można w każdym temacie zrobić ankiete.
"sekserzy" powinni mieć uprawnienia modów aby utrzymać porządek.

SexRocket
01-02-2007, 11:23
tak ale osoba nie widzac postow innych i tak moze strzelac przeciez ma 50% szans ze trafi i moze byc a raczej na pewno bedzie taki przypadek ze na np. 6 odpowiedzi 3 beda za samcem i 3 za samica wtedy autor topicu z kad bedzie wiedzial co jest prawda a co tylko domyslami??
A jesli bedzie np 2-3 moderatorow i nie beda mieli nikogo do pomocy to czas ich reakcji bedzie opozniony (wiadomo nikt nie siedzi chyba na forum 24h) a co niektorym z wyseksowaniem sie spieszy bo jest aukcja i "albo kupie ja albo ktos inny"

MORDRAG
01-02-2007, 15:45
3cia opcja - nie wiem
nie powinno sie wypowiadać jeśli nie mamy pojęcia o sksowaniu.

LoRd
01-02-2007, 16:50
a co niektorym z wyseksowaniem sie spieszy

Pośpiech w hodowli pająków nie jest wskazany :) Nie kupi tym razem - kupi następnym.

Pajeczakk
01-02-2007, 17:04
ja to widzę tak może najpierw zanim post wejdzie na stronke sprawdzają go wyznaczeni sekserzy musiało by być ich więcej niż 2-3 i oni dają odpowiedz i potem jak ktoś pisze np. samica a sekserzy uznali to za samca to sie pojawia na czerwono jego post a odpowiedz dobra na zielono i wtaki sposób i ktoś kto chce sie dowiedzieć o płeć pająka i ten co chce sprawdzać się w seksowaniu jest zadowolony :) ja widzę to tak

SexRocket
01-02-2007, 17:51
LoRd ale wiesz jak to jest czasem nadaza sie okazja i trzeba szybko podjac decyzje.

PS a pospiech w hodowli jak najbardziej nie jest wskazany :)

Yedaai
01-02-2007, 20:19
Myślę, że powołanie takiej grupy mija się z celem, gdyż nawet laik po zapoznaniu się z artykułem o seksowaniu jest w stanie trafnie określić płeć pająka w 70% przypadków. Dobrze byłoby jednak zrobić listę osób "wiarygodnych". Osoby takie byłoby pomocne w rozwiewaniu wszelkich wątpliwości.

Dafid
01-02-2007, 23:30
"dobry pomysł"
"a może zrobić to tak..."
"mi się podoba"

a może w końcu jakieś konkrety?
Przenajświętsi tego forum... Czekamy na Waszą decyzję i jakieś kroki. Władza wykonawcza - do dzieła :)

Matusz
01-02-2007, 23:43
Władza wykonawcza - do dzieła

Zbanowac pomyslodawce!! bo wprowadzil niepotrzebne zamieszanie 8)

Dawid_nh
01-02-2007, 23:53
Debatujecie nad czyms co bylo juz wprowadzone jakis tydzien przed przeniesieniem servera:)tylko nie bylo o tym mowione glosno ze jest, i byl to moj pomysl. zostala utworzona nowa grupa byla ona ukryta i do tej grupy nalezal esien mial za zadanie sexowac i opiekowac sie dzialem. po przeniesieniu juz tej grupy nie ma ale bedzie i to tyle w tym temacie :)

antrax
02-02-2007, 01:18
A to nie mozna bylo jakiegos ogloszenia dac o tym :roll: ?

Dawid_nh
02-02-2007, 01:46

mozna tylko po co ?? nie bylo to az takie przelomowe zeby to oglaszac, pewnie byloby ogloszone jak bysmy zebrali cala ekipe do sexowania

SexRocket
02-02-2007, 13:36

mozna tylko po co ?? nie bylo to az takie przelomowe zeby to oglaszac

no nie uwazam zeby bylo to malo wazne...

UnnamedPlayer
02-02-2007, 23:40
Świetny pomysł, całkowicie popieram.
Nie było by już wątpliwości co do płci pająków i każdy by wiedział co ma, co za tym idzie np. na Allegro nie było by tłumaczeń że "pare osób mówi tak a pare tak ale zdaje się że to jest to" :?

Pozdrawiam

Dawid_nh
02-02-2007, 23:44
Świetny pomysł, całkowicie popieram.
Nie było by już wątpliwości co do płci pająków i każdy by wiedział co ma, co za tym idzie np. na Allegro nie było by tłumaczeń że "pare osób mówi tak a pare tak ale zdaje się że to jest to" :?

Pozdrawiam
myslisz sie to ze ktos jest wytypowany i polecany przez serwis na sexera nie znaczy ze nie ma prawa sie pomylic. prawda jest taka samiec jest samcem jak dostanie haki a samica jak zlozy kokon. przy sexowaniu z fotki nawet najlepsi moga sie pomylic choc wiadomo ze bedzie to wydarzenie sporadyczne.

UnnamedPlayer
03-02-2007, 00:20
Czy ja powiedziałem że nie ma prawa się pomylić? Raczej nie.Zdjęcia podwozia pająka mogą być złudne a wylinki już nie 8) (o ile dobrze pamiętam :) )
Wole wysłuchać opinii wytypowanych użytkowników co do płci pająka (większe prawdopodobieństwo) niż miała by mi pisać osoba która się kompletnie nie zna lub dopiero zaczyna i potem sprzedając pająka pisać ze pare osób mówiło tak a pare tak.

MaGiq
19-02-2007, 16:55
prawda jest taka samiec jest samcem jak dostanie haki a samica jak zlozy kokon.

WoW :idea: .... a wiec to TAK!!!

robert.p.
19-02-2007, 17:15
prawda jest taka samiec jest samcem jak dostanie haki a samica jak zlozy kokon.

WoW :idea: .... a wiec to TAK!!!

Tak-własnie tak jest ,nie ma ludzi nieomylnych.