Pokaż pełną wersję : [Ch.cyaneopubescens, P.cambridgei, A.geniculata, B.albopilosum]Dziennik by delasek
Siemka. Postanowiłem zalożyć dziennik:) będe dodawał jakieś wiadomości o moich ptaszorach :D
Brachypelma smithi L1
Pajączka mam od 20 kwietnia, odrazu przeniosłem z kliszówki do moczboxa żeby miał więcej miejsca :D niedawno wykopał sobie norke i prawie cały czas w niej siedzi nie chce przyjmować pokarmu mogłby wylinieć :D wilgotność 70-80%
Brachypelma albopilosum L2
Pajączka niewiem od kiedy mam, ale jakoś przyszedł do mnie tydzień po Smitku, kędziorek na początku był ruchliwy i przyjmował pokarm, teraz wykopał norke i wychodzi z niej tylko wtedy kiedy wrzucam jedzonko :)
wilgotność 70-80%
Psalmopoeus cambridgei L2
Cambri przyszedł na początku maja z kliszówki przeniosłem go do moczboxa odrazu zrobił sobie mieszkanko, siedzi w nim i nie wychodzi chyba że wrzuce mu coś bardzo ruchliwego to wtedy wychodzi i łapie ofiare jaką jest mucha i tyle go widać :D wilgotność 60-70%
Chromatopelma cyaneopubescens L4
Pajączka dostałem 24 kwietnia przełożyłem go do moczboxa, a na następny dzień był cały zapajęczynowany, nie przyjmowała pokarmu,
dzisiaj zrobiła mi niespodzianke po powrocie ze szkoły patrze, a w pojemniku dwie chromki wyliniała z L3 na L4, nawet dużo urosła . Pokarm podam za tydzień, starą wylinkę jeszcze niewiem kiedy wyjme bo chromka koło niej odpoczywa :) jest cudowna ! wilgotność 60-70% trudno zwilżyć podłoże bo jest dużo pajęczyny :)
jutro postaram sie coś napisać o moich pupilach :)
temp. 25-26
pzdro
Witam ! Dzisiaj pajączki były mało aktywne :?
Brachypelma smithi L1
Pajączek dzisiaj mało aktywny zakopał wejście do nory i siedzi tam już ok 2godz. ostatnio był osowiały możliwe że przygotowuje się do wylinki :)
Pajączek zjadł wczoraj mącznika zaatakował go błyskawicznie i uciekł z nim do norki, nawet nie musiałem sprzątać reztek :) teraz spaceruje sobie po moczboxie :D
O tym pajączku nie napisze zbyt wiele bo ciągle siedzi w swoim miszkanku i ledwo co go widać .
Choma po wylince sporo urosła dopiero teraz to widać dobrze bo weszła na ściankę, wylinke wyjołem wczoraj troche ją zniszczyła :? narazie nie ma o czym pisać bo cały czas siedzi na ściance i odpoczywa :)
temp. 27-29
wilgotność ok
pzdr :? :? :?
Witam !
Brachypelma smithi L1
Nadal siedzi zakopany w swojej norce, nawet go niewidać, może wylinka ? pożyjemy zobaczymy :P
Pajączke mało ruchliwy od czasu do czasu przejdzie w inne miejsce.
Dostał dzisiaj mącznika atak jak zwykle błyskawiczny :) odrazu się schował, pozatym nic nowego .
Chromce jeszcze niedaje jeść bo ma jeszcze lekko białe kły jadowe za 4dni będzie karmienie :)
temp. 27-28
wilgotnosc ok
Witam !
Brachypelma smithi L1
Dalej siedzi w swojej norce, widziałem nogi i chyba nie liniał :/ powiększył troche swoją norke, ciekawy jestem kiedy wyjdzie :)
Pajączek wczoraj dostał mącznika atak jak zwykle błyskawiczny :) narazie nie daje mu jedzonka bo odwłok ma spory :) żarłok :P teraz siedzi w norce i odpoczywa :)
Nadal siedzi w mieszkanku, wejścia zapajęczynowane mogłby wylinieć ostatnio liniał na początku maja a takto nic ciekawego u niego :P
Chromka cały czas pracuje nad swoim gniazdem z czego się bardzo ciesze :) jutro podam jedzonko :)
temp. 26-27
wilgotność ok
U Smitasa nic nowego ciągle siedzi w norce, bardzo możliwe że wyliniał bo widać pająka jakiegoś wychudzonego chyba to skorupa ale nie jestem pewien, zobaczymy jak się odkopie :)
Kędziorek ciągle siedzi w norce, czasem wyjdzie na oględziny :P
U Cambriego nic nowego, ostatnio nie chciał jeść, wrzuciłem mu sporego mącznika nawet go nie ruszył, chyba zbliża się do wylinki :)
Chromka dostała dzisiaj pierwszy posiłek po wylince, zszamała go szybko, dostała dość sporego mącznika rzuciła się na niego szybciutko, widać było że była głodna :)
temp. 26-27
wilgotność ok
Witam ! nie ma co pisać :?
Smihi nadal siedzi zakopany już ponad tydzień :?
Kędzior krąży, jak nie w norce to zwiedza :P
Cambri ciągle siedzi w mieszkanku nawet go nie widać :?
Chromka pracuje nad swoim domkiem :)
temp. 26-27
wilgotność ok
Witam, przez ostatnie dni pajączki mało aktywne :?
Dawno nie pisałem bo nie było o czym :?
Smithi nadal siedzi w norce troche się o niego niepokoje ale dam mu spokój .
Kędzior ostatnio zmieniłem mu włókno, jak go wpuściłem to odrazu zaczoł kopać :) teraz wynosi włókno ze swojej norki bo mu sie zawaliła, fajnie to wygląda :)
Cambri ten pajączek już mnie dobija, nie wychodzi, widać tylko nogi wejścia zapajęczynował :? ah szkoda gadać
edit:pajączek z jakieś 2godz. temu przeszedł wylinkę na L3, za dużo niewidze ale nogi ma dużo grubsze niż przedtem :P
Chroma dostała w piątek mącznika zjadła go błyskawicznie :) nawet nie musiałem sprzątać :P ciągle pajęczynuje :)
temp. 27-28
wilgotność ok
Siemanko. Pajączki aktywne oprócz jednego :P
Smithi jeszcze siedzi zakopany ale jakiś jest blady może wylinke przeszedł :) już 2 miesiące nie liniał mogłby się postarać :)
Kędzior normalnie trafił mi się jakiś górnik ciągle kopie i wynosi torf z norki :) bardzo aktywny =]
Cambri wreszcie mam na niego oko :] już nie siedzi w mieszkanku, ciągle spaceruje z czego się bardzo cieszę bo ostatnio widziałem go z 2-3tygodnie temu :P narazie jedzonka nie dostanie bo jest blady.
Chroma jak to Chroma ciągle łazi, pajęczynuje, przed chwilą wrzuciłem jej mącznika to jak się za niego wzieła to popsuła cała pajęczyne :P teraz konsumuje zdobycz =] dupke ma duuużą, narazie nie będzie jedzenia :P
temp.26-27
wilgotność ok
Witam !! u pajączków a zresztą sami poczytajcie:P
Smithi nie odkopał się jeszcze :? troche stęskniłem się za nim :)
Kędzior zakopał wejście do swojej norki, ostatnio nie chciał jeść, osowiały to nie był bo pracował nad kryjówką :)
Cambri dostanie dzisiaj pierwszy pokarm po wylince:) pajączek bardzo aktywny. Właśnie dałem mu mącznika zaatakował go błyskawicznie, wszedł do kryjówki i konsumuje go :)
Chromka wczoraj dostała mącznika atak taki sam jak Cambri:) szybko go zjadła nawet nie musiałem sprzątać, trafił mi się jakiś czyścioszek bo nic nie zostaje z mączników :D teraz siedzi na ściance i odpoczywa =]
PzdR
temp.26-27
wilgotność OK
Witam
Smithi ciągle siedzi w norce :?
Kędzior też siedzi w norce :/
Cambri wczoraj wrzuciłem mu małego karaczana, fajnie go zaatakował :) teraz siedzi i odpoczywa :P
Chroma przed chwilka dostała malego karaczana, atak jak zwykle błyskawiczny :) ciągle jest głodna :P z czego się bardzo ciesze =]
temp. 26-27
wilgotność OK
Siemka, u pajączków nic nowego :/ Cambri dostał wczoraj karaczana zjadł go ze smakiem, Chromce narazie niedaje bo ma duży odwłok. A Smitas i Kędzior siedzą w norkach :? jakby się zmuwili chyba odkope Smitka bo już z miecha tam siedzi :/
pzdr
temp.25-26
wilgotność OK[/url]
Witam ! Brachypelmy nadal siedzą w wykopanych norkach :? Chroma bardzo aktywna ciągle pracuje nad domkiem, dzisiaj wrzuciłem jej i Cambriemu karaczana atak jak zwykle szybki i ciekawy:) Pozatym nic ciekawego, Cambri powiększa swój bunkier :) PzdR
temp.25-26
wilgotność OK
Witam, dawno nie pisałem ale byłem za granicą :) U pajączków wszystko OK Smithi i Kędzior przeszli wylinki =] wszystko przebiegło chyba okey bo żyją niewiem kiedy miały wylinki :/ ale chyba niedawno bo bladziutkie. Jak byłem na wczasach to u pajączków rozwineła się pleśń więc musiałem wszystkim zmienić podłoże. Chroma i Cambri mają duuuuuże odwłoki więc o jedzeniu nawet nie ma mowy :P Brachypelmy nakarmie za tydzień, mają strasznie małe odwłoki :? ale z głodu nie zdechną :D
PzDr
temp.24-25
wilgotność OK
U pajączków nic nowego, Chromke przełożyłem do większego pojemnika, Brachypelmy powoli czarnieją :) w niedziele podam mącznika lub karaczana.
Wczoraj przyszła do mnie paczka z Poecilotheria Regalis L1 więc i jego postępowania będę opisywał, dzisiaj przełożyłem go z kliszówki do moczboxa ,wrzuciłem mu karaczana ale zaatakował go i uciekł może wylinieje, siedzi w jednym miejscu ale gdy dotkne pojemnik odrazu zaczyna biegać jak szalony :) PzdR
temp.25-26
wilgotność OK
Simthiemu dałem wczoraj małego mącznika odrazu go zaatakował, Kędziorek nie chciał jeść :? jutro mu wrzuce jedzonko . Chromka na dniach powinna linieć jest bardzo osowiała, na dupce ma lustereczko :) Regalis też jakiś osowiały, jeść nie chce :? Cambri zaczoł budować swoje gniazdo :) wczoraj wrzuciłem mu małego karaczana zjadł go aż mu się nogogłaszczki trzęsły :P
pzdr
temp.25-26
wilgotność OK
Witam, dawno nie pisałem ale nie było o czym :? Kędziorkowi wrzuciłem w poniedziałek sporego mącznika szamał go 1dzień, wstawiłem mu i Smitkowi pół orzecha. Chromka nadal nie wyliniała, ciągle siedzi w jednym miejscu :?
Cambri pracuje nad swoim domkiem, a Regalis wcale nie pajęczynuje :/ pzdr
temp.25-26
wilgotność OK
Witam, u pajączków nic nowego :/ Chroma nadal nie wyliniała, Cambri zrobił się osowiały i bardzo z ciemniał teraz tylko pozostaje czekać na wylinkę.
Smithi nie chciał zjeść dzisiaj mącznika, a Kędziorek właśnie je :P Regalis ciągle się opiernicza ani nie pajęczynuje, anie nie je :/ PzDr
temp.27-28
wilgotność OK
Siemanko, Cambri i Chroma na dniach powinni linieć więc u nich nie nowego, Smitiemu dałem wczoraj małego mącznika zjadł tylko 1/4, Regalisowi wrzuciłem wczoraj karaczana to zjadł tylko głowe pierwszy raz widziałem jak atakował :D Kędzior narazie odpoczywa odwłok mu się powiększył, jedzonka narazie nie dostanie :P PzDr
temp.27-28 (wczoraj było 30 :P)
wilgotność OK (dzisiaj troche podleje:)
Siemka, dzisiaj rano Chromka wyliniala trwalo to ok. 1.5h, był jeden problem, bardzo się przestraszyłem myślałem że Chroma padnie, liniała na hamaku jak już zrzuciła skorupe to się sturlała i spadła na ziemie leżała na plecach i nie było żadnej oznaki życia, a za 10min wstała i teraz odpoczywa :P cały ten proces widziałem z czego się bardzo cieszę =D pierwszy raz widze jak pajączek linieje :) dobra teraz na kolejnego pajączka :P
Cambri jest bardzo ciemny, osowiały wcale nie wychodzi z kryjówki :/ wylinka tuż tuż . Kędzior wykopał sobie norka do samego spodu moczboxu :) przesiaduje w niej cały czas jutro wrzuce mu mącznika niech sobie poje:P Smithi ciągle stoi w jednym miejscu nudny ten pajączek jest =/
Regalis też jakiś dziwny ciągle siedzi w tym samym miejscu od czasu do czasu przejdzie gdzie indziej ale jak się ruszy pojemnik to biega jak szalony, jeszcze nie zaczął budować gniazda :/ jakiś inny typ :P dobra kończę trochę się rozpisałem ale było o czym pisać :P
temp.27-28
wilgotność (dzisiaj troche nawilże)
Witam, zwilżając podłoże wszystkim pajączkom zobaczyłem że u Cambriego leży wylinka ucieszyłem się bardzo :) tylko nie wiem kiedy ją przeszedł bo nie zaglądałem do niego żeby mu nie przeszkodzić. Wylinka jest już sucha więc musiał przejść ją kilka dni temu :P pzdr
Siemka, u pajączków po staremu
Chromce dałem pierwsze żarło po wylince widać że była głodna zjadła całego karaczana ok.1cm, następnego wrzucę jej jutro, zwilżyłem jej podłoże bo troszkę wyschło, odrazu ząbki zniżyła do podłoża i siedziała w takiej pozycji z 15min
Cambri trochę(nie trochę tylko dużo :P) urósł jakieś 30% :) jedzonko dałem mu przedwczoraj wszamał szybko nie pozostawiając po karaczanie ani śladu ,żarło dostanie jutro :P
Kędzior dzisiaj wrzucę mu zabitego mącznika (dlaczego zabitego ? dlatego że pajączek siedzi cały czas w norce i nie chce żeby mącznik się zakopał ja nie chce :P ) takto nic nowego
Smithi zjadł przedwczoraj mącznika nie całego ale odwłok mu urósł, a co do odwłoka to cały zrobił się cały czarny, następne karmienie będzie tak jak u reszty pajączków :P
Regalis jest już właściwie sprzedany ale jest jeszcze u mnie, nie chce przyjmować pokarmu przed chwilka wrzuciłem mu mącznika ale nie był zainteresowany :P kończę PzDr
temp.26-27
wilgotność b.dobra (przed napisaniem podalełem troszke)
Siemanko pajączki wszamały jedzonko w niedziele :P
Chromka dostała i dzisiaj żarło już skończyła jeść, zjarzałem do pojemnika żeby posprzątać ale nie było czego :)
Cambri też dostał papu, nawet nie zauważyłem kiedy zaatakował :P
Kędzior znowu będę musiał zostawić zabitego mącznika na noc, a pozatym nic ciekawego ciągle siedzi w norce.
Smithi nie chciał zjeść małego mącznika, odwłok ma spory i czarny trochę się świeci, zaczął pajęczynować tzn. gdzie nie gdzie jakieś nitki :)
Regalis siedzi w kliszówce i czeka na wysyłkę. PzDr
temp. 25-26
wilgotność OK (dzisiaj podlałem)
Witam wszystkich którzy czytają ten dzienniczek :) dawno nie pisałem ale naprawdę nie było o czym :P
Chromce kupiłem terra o wymiarach 20/15/18 (dł/szer/wys) niedługo będzie przeprowadzka do nowego lokum :) myślę że będzie się w nim czuła dobrze :D postaram się urządzić najlepiej jak mogę :] to na tyle o tym pająku.
Cambri był w wysokim pojemniku bo jakieś 18cm i 12cm średnicy ale musiałem go dać spowrotem do moczboksu bo rurki zapleśniały chociaż były zaimpregnowane, nie dawno dostał świerszczyka złapanego na podwórku :P
Smithi zrobił się jakiś nie swój ciągle przesiaduje w jednym miejscu nie chce jeść odwłok trochę pociemniał, możliwe że przejdzie niedługo wylinkę ale jak wiadomo Brachypelmą się nie śpieszy :P
Kędzior wykopał sobie fajniusią norkę przesiaduje w niej większość czasu :]
Regalis nadal jest ze mną pieniążki nie doszły od kupca więc narazie zostawię sobie go potem pomyśle czy sprzedać czy dalej hodować :)
Gienia przesiaduje w kliszówce ale niedługo przełożę ją do moczboksa, bo nie ma miejsca zabardzo w kliszy dla takiego kopacza :)
Witam, tak jak przewidywałem Regalis padł tylko ciekawy jestem z jakiego powodu, no cóż zdarza się, pajączek nic nie jadł, przed śmiercią stał się strasznie osowiały :/ był to pierwszy i miejmy nadzieje że ostatni pająk który u mnie umarł :[ dobra przejdzmy do innych pajączków
Chromka niedawno dostała pinkę, którą wszamała b.szybko jeszcze w 100% niewiem czy przełożę ją do terra bo mam średniego faunaboxa
Cambri powinien na dniach linieć strasznie pociemniał zakleił wejścia do norki i siedzi już tak 2dni nie za dużo ale zawsze coś, teraz tylko zostało czekać i obserwować kiedy zrzuci wylinkę
Kędzior w swojej norce zakopał wejście powinien niedługo linieć ale to Brachypelma więc troszkie trzeba będzie poczekać
Smithi to nudziarz ciągle przesiaduje jednym miejscu :/ o jedzeniu to nawet nie wspomnę krople wody atakuje ale jak wrzucę mu pinkę to już mu się odechciewa jakiś dziwak z niego :/
Gienia z jedzeniem ma tak jak Smithi ale z aktywnością jest dużo lepiej
PzDr
temp.25-26
wilgotność OK (dzisiaj zwilżałem)
Kilka tematów się usunęło ale będę kontynuować :D
Chromka wygrzewa się na ściance moczboxu niedługo powinna wylinieć jak to zrobi to przełożę ją do faunaboxa już czeka gotowy :D
Kędzior też się wygrzewa :P
Smithi jak zwykle nie rusza się i przynudza :P
Gieni muszę wrzucić jej małą pinkę albo karaczaniątko :P
Cambri w piątek w nocy przeszedł wylinkę na L5 narazie go nie widziałem bo jeszcze nie wyszedł z gniazda ale wiem że sporo urósł bo wyniósł wylinkę przed swoją rezydencję i szybko ją zabrałem :]
temp. 27-28*C
wilgotność OK (dzisiaj nawilżyłem)
U pajączków nic nowego :P Ale Smithi się postarał i zrzucił pancerzyk nie urósł za dużo :/ ale ważne że przeszedł wylinkę :) czekałem na nią 2 miechy :] jestem happy :)
temp. 27-28*C
wilgotność OKK
U pajączków wszystko po staremu czyli
U Chromki czekam na wylinkę jest mało aktywna, ciągle przesiaduje na ściance moczboxa i wygrzewa się.
Kędziorkowi trza będzie dać papu, jutro muszę jechać do miasta po pinki :P
Smithi powoli twardnieje :)
Gienia też jakoś mało aktywna, jutro spróbuje podać jedzonko :]
Cambri musiałem zrobić u niego porządek, wygoniłem go z gniazda i zobaczyłem cudeńko :D ładnie się wybarwił :) wyjąłem go z pojemnika (nie stwarzał żadnych problemów), powkładałem bambusy, chciałem włożyć roślinkę ale nie ma za bardzo miejsca w pojemniku, więc nici z zieleni :P wrzuciłem mu małego karaczana ale nie był zainteresowany, karaczan siedział pod jego kłami a on nic :P porobiłem kilka zdjęci jak byli koło siebie, kończę narka PzDr
temp. 27-28*C
wilgotność OK (trochę zwilżyłem)
Dawno nie pisałem ale troche się pozmieniało min:
Chromce nie dawałem jeść bo ma wszystkie obiawy wylinki ale przy zwilżaniu (26 września) zaatakowała krople wody zdziwiłem się i dałem jej pinkę, na atak musiałem troszke poczekać bo zabardzo niewiedziała jak złapać pinkę, troche dziwna sprawa :/ jest osowiała, dupcia jej się połyskuje, a wcina .
Cambridzowi powstawiałem kilka bambusów ale je olał i zrobił sobie gniazdo w ziemi :P po wylince zjadł karaczana i pinkę :]
Smithi po wylince jeszcze nie dostał pokarmu ale ze swojej winy, poprostu nie chciał :)
Kędzior sporo urusł :) i jest czarniejszy taki na maxa odjechany :P jedzonka nie przyjmował tak jak Smithi :P co do tych wylinek to wkońcu nie wiem :/ wybarwił sie fajnie i jest coraz bardziej podobny do Kędziora tylko jest mały :]
Gienia wreszcie przyjeła papu, odwłok jej troszkę urusł narazie przynudza :P
temp. 27-28*C
wilgotność OKKK
Siemanko :)
Chromka właśnie skończyła linieć :] niestety nic nie widziałem bo byłem w sql :P pod wieczór napisze bliższe info (czy dużo urosła itp.) :D
Kędzior nie chce jeść, a poza tym to jest bardzo ładny :P
Smithi ostatnio zjadł pinkę, wrzucałem mu kolejną wczoraj ale nie wyrażał zainteresowania jeszcze spróbuje dzisiaj podać
Cambri dzisiaj dostanie jedzonko w postaci małego karaczana :]
Gienia ma ze 2 razy większy odwłok od karapaksu :P wczoraj nie chciała jeść, jeszcze spróbuje dzisiaj podać :P
Temp. 28-29*C
Wilgotność OK :)
Witam :) dawno nie pisałem ale to z powodu braku neta :/
Smithi ładnie jest wybarwiony nie podawałem mu jedzonka bo narazie nie mam co, a jutro powinny przyjść mączniki :)
Kędzior podobnie jak u Smithiego
Cambri zamelinował się w swojej norce i nie pokazuje się :/
Chromka jest prześliczna jeszcze jedna wylinka i będzie miała takie fajowe niebieskie nogi :D narazie nic u niej ciekawego
Gienia nie wiem ile wylinek u mnie przeszła ale już się ładnie wybarwiła tzn. dobrze widać białe paski na nóżkach i pomarańczowe włoski :) wygląda przecudnie :]
To by było na tyle :D
Temp. dzień 25-27*C ; noc 18-20*C (w nocy nie dogrzewam ale jutro pajączki będą miały wysoką temperaturę bo przekładam je do hotboxa)
Wilgotność OK
Witam, trochę zaniedbałem dziennik ale mam nadziej, że się to poprawi :) no to lecim
Smithi niedługo powinien linieć zrobił się ciemny, nie chce jeść i jest osowiały czyli ma wszystkie objawy zbliżającej się wylinki xD
Kędzior wreszcie zaczął jeść wczoraj zwilżając włókno zaatakował krople więc wrzuciłem mu mącznika od razu rzucił się na niego :] dzisiaj wyjąłem połowę robaczka.
Cambri wybudował na 1/4 pojemnika gniazdo, w którym cały czas przesiaduje zrobił się strasznie ciemny i nie przyjmuje jedzonka więc na dniach można się spodziewać wylinki :D
Chromka też niedługo powinna linieć, po wylince przekładam ją do faunabox'u, bo teraz jest jeszcze za mała :P
Gienia też będzie linieć, wykopała sobie norkę i przesiaduje w niej większość czasu :)
Temp. dzień 27-29*C ; noc 22-24*C
Wilgotność OK
Witam
Smithi jeszcze nie wyliniał ani nadal nie przyjmuje pokarmu :/
Kędzior wczoraj przy nawilżaniu zaatakował krople wody więc wrzuciłem mu małego mącznika ale nie był zainteresowany ;|
Cambri wylinka tuż tuż :]
Chromka właśnie zaczyna linieć :) przewróciła się na plecy (jak wylinieje dam znać) :D
Gienia wyliniała jakiś tydzień temu, wczoraj wszamała mącznika :P kiler z niej rośnie :)
Wilgotność OK
Chromka już wyliniała :) ma takie fajne niebieskie nóżki :D wszystko przebiegło b. dobrze :] PzDr
Witam, wczoraj wyliniał następny pajączek z czego się bardzo cieszę bo czekałem na wylinkę z 2 miechy :P tym pajączkiem jest Brachypelma Smithi. Po wylince wcale nie urósł dalej jest z niego taka malutka mrówka :] ale to moja pomyłka bo źle zapisałem w podpisie o jedną wylinkę więcej :/ a więc teraz jest L3 :P A u reszty pajączków nic nowego.
PzDr
Wilgotność OK
Witam
Kędzior postarał się i zrzucił wylinkę :) całego zajścia nie widziałem ale było to 2 dni temu :]
Smithi niestety padł :/ jest to moja wina bo trochę zaniedbałem z podlewaniem prawdopodobnie przesuszenie :[ w końcu człowiek uczy się na błędach
Cambri coś ostatnio nie chce jeść, od wylinki zjadł tylko jednego mącznika, a liniał jakieś półtora tygodnia temu :/
Chromka już zaaklimatyzowała się w nowym faunabox'ie i wszamała ze cztery mączniki
Gienia ma duży odwłok na razie zrobiłem jej głodóweczkę
PzDr
Wilgotność OK
Witam, wczoraj wyliniała Gienia już jest chyba L6 :) co wylinkę to ładniejsza :D u reszty pająków nic nowego:P PzDr
Wilgotność OK
Kędzior wczoraj zjadł małą pinkę, u reszty pajączków nic nowego :/ PzDr
Wilgotność OK
Kędzior mnie dzisiaj zaskoczył :P wrzuciłem mu pinkę a on przestraszył się i wziął nogi za pas, uciekł z pojemnika na biurko i spadł na ziemie, szybko nakryłem go drugim pojemnikiem i bezpiecznie przetransportowałem do jego mieszkanka :P nie spodziewał się po nim tego :P (pinki nie zjadł)
Chroma zapajęczynowała prawie cały pojemnik i powoli przygotowuje się do wylinki :D
Cambri jest jakiś nie swój nie przyjmuje pokarmu, ciągle przesiaduje w tym samym miejscu :/ coś nie tak z nim :|
Gienia jeszcze schnie :P za 3 dni podam jedzonko :]
PzDr
Wilgotność OK
Witam,
Kędzior wczoraj dostał pinkę, szybko ją złapał i uciekł do norki :)
Gienia też dostała pinkę ale nigdzie nie uciekała :P
Cambri również wszamał pinkę ale dla niego za mała ta pinka była, a mączników nie mam :/
Chromka na dniach powinn linieć :]
PzDr
Wilgotność OK
Witam,
Chromka wyliniała na L7 :D tak bardzo się nie zmieniła ale dużo urosła :] jedzonko podam za tydzień :)
Cambri dalej nic nie je :/
Gienia wciąga pinki jedna za drugą :)
Kędzior nie chce jeść ale jak nawilżam podłoże to rzuca się na krople :P
PzDr
Wilgotność OK
Chromka wyliniała na L7 :D tak bardzo się nie zmieniła ale dużo urosła :]
Teraz dopiero zobaczyłem, że się zmieniła ale na gorsze :/ dziwny karapkas ma tzn. złoty z przewagą koloru zielono-niebieskiego. Jakoś tak jej to nie pasuje :P
U reszty pajączków nic nowego :P
PzDr
Wilgotność OK
Chromce przed chwilą wrzuciłem dwa mączniki :) atak jak zwykle błyskawiczny...
Gienia przygotowuję się do wylinki..
Kędzior nie wychodzi wcale z wykopanej norce.
Cambri dalej nie chce jeść :/
PzDr
Temperaturę trochę obniżyłem
Temp. dzień 26-28*C ; noc 21-23*C
Wilgotność OK
Cambri wreszcie zjadł mącznika :) wrzucałem mu drugiego ale nie mógł zmieścić dwóch w kłach :]
Chroma tradycyjnie dostała dwa mączniki..
U Gieni przygotowania do wylinki trwają :>
Kędzior cały czas pod ziemią, nie chciał strajkować.. :P
PzDr
Wilgotność OK
Cambri wraca do formy :) dzisiaj zjadł następnego mącznika i powoli robi gniazda :]
Kędzior wczoraj wyliniał :]
Gienia przygotowania jeszcze trwają :D
Choma znowu dwa mączniki zjadła :>
PzDr
Wilgotność OK
Cambriemu wczoraj nie chciał mącznika :/
Chroma na razie nie dostaje jedzenia bo odwłok ma duuży :P
Gienia jeszcze nie wyliniała :P
Kędzior wczoraj atakował spadające krople wody ale jedzonko dostanie za 3dni :]
PzDr
Wilgotność OK
Cambri dzisiaj dostał dużego mącznika :]
Chromka też dostała mącznika ale małego.
Kędzior również dostał małego mącznika
Gienia wkońcu wyliniała, sporo urosła :]
PzDr
Wilgotność OK
Cambriemu dzisiaj nie dawałem jeść :P
Chromka dostała małego mącznika :]
Kędzior jakoś nie był głodny
Gienia twardnieje :D
PzDr
Wilgotność OK
Cambri nie był głodny, wogłóle nie atakował tylko uciekał.
Chromka znów dostała małego mącznika :P
Kędzior nie dostał jeść bo nie chciał
Gienia twardnieje :]
PzDr
Wilgotność OK
Cambri znów nie był głodny
Chromka rzucała się na krople ody jak głupia ale jedzonka nie dostanie bo ma duży odwłok
Kędzior właśnie konsumuje mącznika :]
Gienia jutro dostanie mącznika
PzDr
Wilgotność OK
Cambri je dużego mącznika :)
Chromka dostała małego mącznika :]
Kędzior też dostał :D
Gienia jak inni :P
PzDr
Wilgotność OK
Cambri przy kłach ma coś białego :/ jutro musze zrobić dobre zdjęcie i wrzucić na forum.
Chromka chyba szykuję się do wylinki
Kędzior dostał mącznika
Gienia tęz dostała mącznika
PzDr
Wilgotność OK
Dawno nie pisałem ale nie miałem neta :/ dobiero dzisiaj przysłali mi modem :D dziennik kontynuowałem :P
24.02
Cambri nie chciał jeść
Chromka dostała małego mącznika
Kędzior też dostał małego mącznika
Gienia również dostała :D
26.02
Wszystkie pająki dostały po mączniku :D
29.02
Żaden z pająków nie chciał jeść :/
02.03
Powtórka dnia 29 lutego :/
05.03
Cambri nie chciał jeść
Chromka rzucała się na krople wody ale nie daję jej jedzonka bo ma duży odwłok
Kędzior też ma wieeeelką dupe
Gienia nie je
07.03
Cambri nie chciał jeść
Chromka dostała małego mącznika
Kedzior wreszcie wyliniał :D
Gienia też dostała mącznika
09.03
Cambri wreszcie wyliniał, sporo urósł xD
Chromka nie dostała jeść, mogłaby wylinieć
Kędzior twardnieje :]
Gienia też nie dostała jeść bo ma dużą dupe :P
12.03
Cambri twardnieje
Chromka dostała mącznika
Kędzior za 2 dni dostanie jedzonko :D
Gienia przygotowuję się do wylinki, stała się agresywna i jak dotykam pojemnik to biega jak szalona :P
14.03
Cambri jeszcze twardnieje
Chromka nie chciała jeść
Kędzior właśnie je mącznika
Gienia powoli zbliża się do wylinki :D
17.03
Cambri jeszcze nie jadł po wylince, jutro jak będe u niego sprzątał to dam coś zjeść :D
Chromka nie chciała jeść
Kędzior też nie chciał
Gienia jeszcze nie wyliniała :P
19.03
Cambri nie chciał jeść :/
Chromka przygotowuję się do wylinki
Gienia tak jak Chromka :D
Kędzior dostał mącznika
21.03
Cambri dalej nie je :/
Chromka jeszcze nie wyliniała (wreszcie przełożyłem ją do nowego faunaboxa)
Gienia też nie liniała
Kędzior nie jadł
23.03
Cambri nie je :/
Chromka zrobiła dywanik :D
Kędzior nie chciał jeść, powiększył swoją norkę :P
Gienia jeszcze nie wyliniała
26.03
Cambri nie chciał jeść :/
Chromka jescze nie wyliniała
Kędzior nie je
Gienia nie liniała
28.03
Cambri znów nie je :/
Chromka wyliniała dzisiaj w nocy, dużo urosła i karapaks jest już całkiem zielony :D
Kędzior dosatł mącznika :]
Gienia też wyliniała i dużo urosła, już czarnieje :D
31.03
Cambri głoduje
Chromka twardnieje :D
Kędzior nie dostaje jeść bo ma dużą dupe :P
Gienia twardnieje :P
27.04
Wszystkie pająki nie mają co jeść :/ musze jechać do zoologika po jedzonko :P
Kędzior wyliniał jakieś dwa tygodnie temu :D sporo urósł i zrobił się czarniejszy :]
Cambri szykuje się do wylinki :) zrobił już dywanik i większyość czasu na nim przesiaduje :D
Chromka narazie biedulka głodna chodzi :/ bo w zoologicznym nie było karmówki :/
Gienia tak jak jej koleżanka :|
Kędzior podobnie :F
PzDr
Wilgotność OK
Cambri jeszcze nie wyliniał ale za to dostał sporego mącznika :]
Chromka dostała 2 mączniki :D
Kędzior też nie pogardził :D
Gienia zjadła ze smakiem :)
PzDr
Wilgotność OK
Cambri przesiaduje prawie cały czas w tym samym miejscu, jeszcze nie wyliniał :/
Chromka nie chciała jeść..
Kędzior dostał mącznika :]
Gienia też nie chciała jeść :/
PzDr
Temp. dzień 20-24*C ; noc 19-21*C
Wilgotność OK
Cambri wczoraj zjadł dwa świerszcze :]
Chromka też wczoraj zjadła dwa mączniki :PP
Gienia wszamała mącznika :)
Kędzior jak Gienia :D
Murin niedawno wyliniał :]
Temp. dzień 22-24*C; noc 19-21*C