Pokaż pełn± wersję : Skorpion nie je
Witam! Mam maly problem. Dostalem skorpiona z gat. Centruroides exilicauda (wiem, ze niebezpieczny i wymagajacy jak na poczatkujacego, ale nie wyrzuce...) wielkosc L2/L3. Czyli gdzies z 2,5 cm z metasom±. Tyle ze od czasu gdy go mam (czyt. sobota 03.06.07) nie je w ogole. Dawałem mu koniki polne z urwanymi nogami, zeby nie płoszyły go, muszki owocówki a nawet białe robaki na ryby. I dalej nic. Skorpek jest ruchliwy, czesto spaceruje po pomieszczeniu itp. Czy ktos moze mi poradzic?
Szpinacz
06-06-2007, 21:33
Mozna. Trzeba poczekac:). Najpierw musi sie oswoic pozniej zje, poprostu czekaj i co jakis czas wkładaj pokarm najlepiej na noc, jak nie zje to wyjmij i ... tak w kółko:). Nie martw sie nawet jak nie bedzie jadł pare miesiecy, to tez sie zdarza.
Aha... n oto mi troche ulzylo. Balem sie ze zwierzaczek padnie. A szkoda by bylo bo ladny skorpek z niego. Poza tym slyszalem ze jedynie jest kilka osobnikow z tego gat. w Polsce. A tego dostalem od kuzyna z Niemiec.
Polecam http://scorpionidae.pl fachowa pomoc i mili ludzie.
/edit:
A to Ty ? Odzukałe¶ ludzi, teraz nie wiesz nawet jak się opiekować ICH skorpionami ? Że też kto¶ tam do Ciebie nie pojedzie i nie wytłumaczy...
kowalik92
21-06-2007, 17:45
To nie jest skorp od kuzyna z niemiec tylko moj skorp. Co za gosc jeszcze sie opiekowac nie umie.
vBulletin - Arachnea.org