PDA

Pokaż pełną wersję : [Kędzior]ucieczka

zbitek
02-02-2007, 16:00
Witam
Mam mały problem. Uciekł mi dorosły kędziorek L13/L14. Mam go juz ponad 2,5 roku. Nie wiem jak pająkom objawia się starość, ale on ma łysy odwłok i nie chce juz od 3 miesiecy jesć żadnego pokarmu.

Mam sporo zakamarków w pokoju. Mysle ze raczej aktywny bedzie w nocy a teraz nie wyjdzie z kryjówki. Czy jest mozliwość ze bedzie gdzies na wysokości (szafa itp.) czy raczej tylko na ziemi. Mam zamiar wystawić pojemniki z wilgotnym torfem i lampki z czerwonym światłem. Co mogę jeszcze zrobić.

Mam teraz przerwę miedzysemestralną i chwilowo nie ma współlokatorów (mam tydzien na znalezienie) , jesli go nie znajde to zastanawiam jak by przeżył np 2 dni z otwartymi oknami w pokoju i wyłączonymi kaloryferami przy tych temperatórach.

Prosze o jakies wypróbowane sposoby na znalezienie. Czekam na odpowiedzi.
////Pamiętaj o tagach -birel

Kamil D
02-02-2007, 16:33
Popraw literówki:)
Pajaczek moze byc w takich miejscach o jakich sobie nawet nie snisz:)
Sprawdz koło grzejników lub za nimi:)
Rozstaw karteczki z mokrym torfem i i nie zywym pokarmem:)

To juz duzy pajaczek wiec znalezienie go jest troszke łatwiejsze niz znalezienie pajaczka L1-3 :)

Pajączek jest łysy poniewaz sie wyczesał:)

Zamkni drzwi do pokoju tak aby nie wyszedł z niego--ułatwi ci to troche sprawe...Radził bym wynieśc z pokoju wiesze rzeczy jak np:Łózko,szafki itp.To tez ułatwi ci szukanie.Bo bedzie miał wiekszą powierzchnie
Szukaj w róznych zakararkach,ciepłych i wilgotnych miejscach...
Powodzenia

zbitek
02-02-2007, 17:33
Z tymi drzwiami to nie wiem czy jest sens, przecież mógł przejść do drugiego pokoju już. Nie sądziłem ze moze tak wyczesać wszystko, zawsze jakies drobne włoski pozostawały na odwłoku innych, a tutaj jest idealna łysinka.
Czy moze być niebezpieczny w nocy. Np ze wejdzie na spiącą osobę i ją ugryzie. Kedzioły to raczej łagodne pająki.

scchizm
02-02-2007, 17:46
Pewnie że może, dobranoc. :twisted:

LoRd
03-02-2007, 01:47
zbitek
Jedyny sposób na znalezienie to latarka i szukasz.. :)
To nie pchełka już, znajdziesz napewno!! Może w 5min, moze w kilka godzin ale znajdziesz!! :)

Dawid_nh
03-02-2007, 12:16
wujowki uciek kedzior L11 znalazl sie sam po miesiacu jak chodzil po scianie prawie przy suficie :D
wiec Twoje tez sie znajdzie jak do tego czasu nie ucieknie poza dom lub ktos go nie zgniecie, a wiec radze nocne szukanie :D

zbitek
03-02-2007, 21:21
Usiadłem na kacu... i myśle jak go znależć. I wpadłem na pomysł ze wytropię go po sladach (raczej niemozliwe). Zostawiał za sobą widoczny ślad w postaci pajęczynek na górnej płycie terrarium z wężem, po 20 minutach stwierdziłem ze poszedł do góry, ale nic poza tym...

...myślę sprawdzę jeszcze raz za szafami...

Niezły FART , siedział tam. A zastanawiałem sie juz jak przekonam dziewczynę ze może spokojnie u mnie spać...

temat zamknięty
dzięki za wskazówki
pozdrawiam