PDA

Pokaż pełną wersję : Karaczany Prosze o Pomoc

Pajeczakk
03-02-2007, 10:59
Witam
U nas na takiej małej giełdce akwarystycznej sprzedawanae są karaczany właściwie kosztują grosze ale nie chce mi sie co chwile latać do sklepu po nie a więc postanowiłem stworzyć własną hodowle nie wie jakie to są karaczany napewno nie madagaskarskie możliwe że szare postaram się zrobić zdjęcie i pokaże. chciałem zapytać oto jakie do nich musi być podłoże co one jedzą czy musze utrzymywać wilgoć u nich w czym je czymać czy karaczany jak świerszcze zjadają sie nawzajem ? co ile je karmić na początek myślałem by sobie kupić z 10 jak to jest z tymi karaczanami ? aha i jak się rozmarzają łatwo czy dość trudno czy musze wyciągac młode jak się urodzą jak to się rodzą?

dość dużo pytań za wszystkie odpowiedzi dziękuje :)

Szopek
03-02-2007, 11:30
Tutaj masz wszystko wyjaśnione :wink: Pozdro

http://www.ptaszor.prv.pl/karaczan%20szary.html

Pajeczakk
03-02-2007, 21:20
stronka ok jednak kiedy zobaczyłem zdjęcia karaczanów szarych stwierdzam że to nie są te co ja mam one są takie czarne podobne do świerszcza

MaslaK
04-02-2007, 01:29
No to może to są Dubie...

Pajeczakk
04-02-2007, 01:38
a masz może zdjęcie ?? a czy te karaczany co ja mam i te szare czy sposób hodowania czy nie jest ten sam ? wtedy ułatwiło by mi to sprawe

Sad_Mad
04-02-2007, 01:45
http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=183

Powinno cos pomoc.

Zwierzak
04-02-2007, 01:51
a masz może zdjęcie ??

Jeśli byś ty zamieścił zdjęcie tych karaczanów co masz, ułatwiło by to nam odpowiedz na twoje pytanie. Prawie wszystkie karaczany hoduje się podobnie, bez podłoża, pojemnik odpowiedniej wielkości(jak na dużego pająka) płatki owsiane, kukurydziane, bułka tarta, karma dla psów, kotów i od czasu do czasu trochę marchewki, jabłka, kapusty. Wśród karaczanów kanibalizm prawie nie występuje. Temperatura wystarczy pokojowa ale możesz dogrzewać. Karaczany mnożą się raczej łatwo.

Pajeczakk
05-02-2007, 23:26
ok juz wszytko wiem obecnie moja hodowla liczy 15 karaczanów :) temat do zamknięcia dziekuje :)

szymek89
06-02-2007, 12:16
Nie chce otwierac nowego tematu.
Ja mam jescze pytanko jak bede chodowal karaczany to czy mogą sie dostac do mojego pokoju?? jakos jajko sie przedostanie i tam sie wykluje ?? a jak tak to jak bedzie mozna je wytępic