PDA

Pokaż pełną wersję : [B. albopilosum] gotowa do kopulacji?

yotes
06-07-2007, 16:12
Moja samiczka w nocy siedząć na bocznej sciance terra zaczęła rytmicznie uderzać konczynami. Powtórzyła to kilkukrotnie ma obecnie ok 5,5 cm DC jest jakies dwa tygodnie po wylince. I teraz pytanie czy oznacza to ze jest gotowa do kopulacji czy moze chciała odstraszyc innego pająka mieszkającego obok za scianką w tym samym terra :?: Tamten pająk tez jest BA i przygotowuje sie do wylinki tzn siedzi cały czas bez ruchu w kryjówce.

Giant
06-07-2007, 16:44
a ktora wylinka :?: bo jak pisza musi byc po 11 albo 12 :P

Yedaai
06-07-2007, 16:49
a ktora wylinka :?: bo jak pisza musi byc po 11 albo 12 :P
Bzdura, wylinka nie ma nic do rzeczy, pająk musi mieć odpowiednią długość ciała.
Troszke za mała poczekaj aż będzie miała ~7 cm DC

rzempal10
06-07-2007, 16:53
Napisał że ma 5.5 DC więc może być już gotowa ale radziłbym zaczekać aż będzie miała 6-7 cm DC możliwe ze obok znajduję się samiec i samica go wyczuwa ktoś już pisał o tym na ty m forum jak mi sie przypomni albo znajdę temat to wrzucę :D

yotes
06-07-2007, 17:05
no spoko ja wiem ze po jednej stronie jest samica a po drugiej samiec :D ale ciekawi mnie jedno czy samica moze wydawac od siebie jakies znaki ze jest gotowa do kopulacji, a poza tym samiec jest jeszcze niedojrzały wiec dla samicy jest pewnie albo jako wróg albo jako jedzenie.

yotes
07-07-2007, 15:38
Odpowie mi ktoś? Czy samica wydaje jakies sygnały od siebie ze jest juz gotowa do kopulacji :?: