Pokaż pełną wersję : [B. albopilosum] gotowa do kopulacji?
Moja samiczka w nocy siedząć na bocznej sciance terra zaczęła rytmicznie uderzać konczynami. Powtórzyła to kilkukrotnie ma obecnie ok 5,5 cm DC jest jakies dwa tygodnie po wylince. I teraz pytanie czy oznacza to ze jest gotowa do kopulacji czy moze chciała odstraszyc innego pająka mieszkającego obok za scianką w tym samym terra :?: Tamten pająk tez jest BA i przygotowuje sie do wylinki tzn siedzi cały czas bez ruchu w kryjówce.
a ktora wylinka :?: bo jak pisza musi byc po 11 albo 12 :P
a ktora wylinka :?: bo jak pisza musi byc po 11 albo 12 :P
Bzdura, wylinka nie ma nic do rzeczy, pająk musi mieć odpowiednią długość ciała.
Troszke za mała poczekaj aż będzie miała ~7 cm DC
rzempal10
06-07-2007, 16:53
Napisał że ma 5.5 DC więc może być już gotowa ale radziłbym zaczekać aż będzie miała 6-7 cm DC możliwe ze obok znajduję się samiec i samica go wyczuwa ktoś już pisał o tym na ty m forum jak mi sie przypomni albo znajdę temat to wrzucę :D
no spoko ja wiem ze po jednej stronie jest samica a po drugiej samiec :D ale ciekawi mnie jedno czy samica moze wydawac od siebie jakies znaki ze jest gotowa do kopulacji, a poza tym samiec jest jeszcze niedojrzały wiec dla samicy jest pewnie albo jako wróg albo jako jedzenie.
Odpowie mi ktoś? Czy samica wydaje jakies sygnały od siebie ze jest juz gotowa do kopulacji :?:
vBulletin - Arachnea.org