PDA

Poka¿ pe³n± wersjê : [B.smithi] sk±d wzi±æ papiery na m³ode ?

crono
03-02-2007, 20:31
mam brachypelma smithi i nie mam do niego papierów o urodzeniu sie w niewoli gdy bêdê chcia³ sprzedaæ go lub m³ode to wiem ¿e bêd± problemy i co zrobiæ gdy urodz± siê m³ode i gdzie to zrobiæ i jak zg³oszê to mogê mieæ nie przyjemno¶ci??
//Proszê u¿ywaæ tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - birel

DjNergal
04-02-2007, 02:06
jesli chcesz go sprzedac to na allegro!! a jesli chcesz rozmnazac to musisz zglosic mlode do regionalnego wterynaza idz do weterynaza w poblizu twojego domu i popytaj sie ! napewno cos podpowie

kewino
04-02-2007, 12:12
JAk nie masz tego dokumentu to nie sprzedawaj na allegro bo ktos sie moze dowalic i CIe gdzies podpieprzyc.

A zeby miec dokument na mlode musisz miec dokument na matke :twisted:

A pozatym wejdz sobie na TCP i tam wszytko pisze, poczytaj sobie tematy !

DjNergal
04-02-2007, 15:17
a przeciez nie kazdy mlody kupowany na allegro ma certyfikat urodzenia w niewoli ! i nikt sie nie czepia!

kewino
04-02-2007, 17:11
Wisz co spytaj sie uzytkownika: robert.p (taki ma nick tu na forum)

Lepiej nie wystawiaj Brachypelm bez dokumentów bo ktos Cie moze pod****np. "Salamandra", juz wiele bylo takich przypadkow :roll:

Kolego - kulturalnie proszê ;)

grumm
04-02-2007, 23:17
A pozatym wejdz sobie na TCP i tam wszytko pisze, poczytaj sobie tematy !O w³a¶nie - pierwsza i jedynie s³uszna wypowied¼, jakiej udzielili¶cie. Zanim zaczniecie udzielaæ porad, które wprowadzaj± innych w b³±d, to sami poczytajcie to co polecacie! Nie musisz przekazywaæ ¿adnych dokumentów, co wiêcej nie musisz ich posiadaæ! A pan weterynarz wcale nie musi Wam wydawaæ ¿adnych za¶wiadczeñ, czy innych papierków (bo i po co?).

kewino
05-02-2007, 15:54
grumm tak bedzie najlatwiej !

Na TCP jest wiel tematow madrze napisanych o tym temacie, zapraszam do lektury :lol: