PDA

Pokaż pełną wersję : [Tagi]Przestrzeganie ich

UnnamedPlayer
04-02-2007, 02:29
Witam,
Na forum powinna być większa kontrola tagów w tematach bo zaczyna sie robic nieciekawie jak na TCP :/ Wszystko będzie pomieszane

Radziłbym usuwać bez względu na treść bo kto zobaczy taki temat zaraz robi taki sam, lada moment tematy będą wyglądały tak : "POMOCY!!!!!" a tego przecież nikt nie chce.

Rozumiem że ludziom trzeba pomagać ale czytać każdy potrafi i na pewno przy surowszych zasadach dostosował by się/zrozumiał że tak nie można :/
Albo pomyślał 2 razy zanim by coś napisał.

Pozdrawiam

pawel1988
04-02-2007, 11:37
Jestem za :!: Reguły takie powinny obowiązywać na całym forum nawet w Hyde Parku :D Trzeba po prostu, troszkę piłować ludzi pod tym względem :D
Pozdrawiam

LoRd
04-02-2007, 13:18
UnnamedPlayer o który dział chodzi?

UnnamedPlayer
04-02-2007, 13:27
Przeglądając forum to lada chwila a będą wszystkie działy :/

pawelK.
04-02-2007, 13:49
moim zdaniem fanatyczne przestrzeganie tagów jest mało ok. Jeśli ktoś nazwał temat po ludzku w stylu "gdzie odrasta utracona kończyna", to zaden tag jest niepotrzebny, bo wiadomo wszystko.

Raphael
04-02-2007, 14:05
Jako moderatorzy chcieliśmy być elastyczni, po co komuś tagi w dobrze zatytułowanym temacie? Jeżeli temat ma postać np. Inkubacja kokonu to przecież nie zmienię na [Kokon] Inkubacja. Pozdrawiam.

UnnamedPlayer
04-02-2007, 16:50
Całkowicie sie z wami zgadzam, nie chodzi o fanatyczne przestrzeganie tagów - to by było straszne 8) Ale o normalne tytułowanie tematów tak jak napisał Raphael

Ja na miejscu moderatorów usuwał bym posty zatytułowane "heh? Dziwna sprawa"albo "Proszę o pomoc!" bez względu na zawartość, w końcu ludzie by sie nauczyli że wpierw należy przeczytać regulamin i nadać postowi odpowiedni temat żeby został odczytany i została udzielona pomoc(o ile taka jest konieczna)

Jeszcze jedna sprawa, tematy powtarzane powinny być z biegu zamykane.
Użytkownicy powinni wykazać sie sprytem i poszukać tematu a dopiero puźniej zakładać go, a jak sie często dzieje jest na odwrót :?

Michallewczuk
04-02-2007, 17:31
Użytkownicy powinni wykazać sie sprytem i poszukać tematu a dopiero puźniej zakładać go, a jak sie często dzieje jest na odwrót :?
1. Wyszukiwarka nigdy nie działała i nie działa.
2. Forum jest po to by pomagać. Nie interesuje Ciebie to - nie zaglądaj.

UnnamedPlayer
04-02-2007, 17:49
1. Wyszukiwarka nigdy nie działała i nie działa.
2. Forum jest po to by pomagać. Nie interesuje Ciebie to - nie zaglądaj.

1. Nic nie mówiłem o wyszukiwarce
2. Jaki to ma sens zakładając 6 takich samych tematów :?: jak można wszystko wyjaśnić w 1....

Michallewczuk
04-02-2007, 17:56
Nie pisałeś nic o wyszukiwarce ale jak ktoś chce znaleźć temat to korzysta z wyszukiwarki która na tym forum nie działa. Tagi są po to by wyszukiwarka miała łatwiej ale ona nie działa. Zamiast stosować nic nie znaczące tagi lepiej formułować odpowiednio tematy (modzi zamiast stosować durnowate "[]" niech wtedy zajmą się poprawianiem nazw tematów).

-seraph-
05-02-2007, 11:55
Ja byłbym za tym, aby na forum sprzedam, kupię itd. tematy tworzyć w stylu:

[miasto] temat właściwy
Trochę by to ułatwiło szukanie pająków u swoich rodaków :-)

co o tym sądzicie?

kokoskop
05-02-2007, 12:48
-seraph- bez sens jak 90 procent kupujacych wybiera wysyłke :P

kocik
06-02-2007, 01:04
a ja myśle że to ma sens :)
jak wysyłka to można dodać [w]