PDA

Pokaż pełną wersję : Czyszczenie działu HP

Andrzej
13-07-2007, 13:39
Informuję, że poprosiłem moderatorów o wyczyszczenie działu HP.
Dla przykładu powiem, że coś co miało być rzeczą wartościową czyli "Perełki internetu" w mojej ocenie zostało przekształcone na jeden wielki śmietnik - ocena czysto subiektywna, ale jak inaczej nazwać zbiór tryskający wulgaryzmami, seksem i innymi śmieciami?

Cały dział HP zostanie zatem odświeżony - usuniemy tematy i posty stare lub mało wartościowe. Proszę nie oczekiwać informacji od moderatora, że coś komuś skasował - przy takiej akcji jest to nierealne.

Nie przyjmujemy również skarg i zażaleń - HP jest dodatkiem do tego Serwisu, który przypomnę (bo ktoś może nie pamiętać) zajmuje się pajęczakami!

Maxtor
13-07-2007, 19:52
To samo sie działo w "Śmietniku" dopóki nie został zamknięty, wiec teraz "spamerzy" przenieśli się do HP. Jak dla mnie przynajmniej połowa użytkowników nic nie wnosi na forum, poza bredniami np. w HP. Może to właściwy czas aby coś z tym zrobić co sie tam dzieje i wyciągnąć jakieś konsekwencje.

baniol
15-07-2007, 12:22
HP trzeba czyścic co 2 miesiące moim zdaniem, bo to Sodoma i Gomora tam się znajduje.... :D

Maxtor
15-07-2007, 12:41
Czyścić zawsze ktoś z moderatorów będzie tylko to i tak nie zmieni tego co sie dzieje w tym dziale. Będą pojawiać się kolejne "brednie" jak do tej pory, a najgorsze że coraz częściej można tam spotkać łamanie regulaminu.

BART]:)
21-08-2007, 00:41
ja powiem tak, pomimo iz jestem tutaj praktycznie nikim, nie mam tytulu moderatora, operatora czatu czy czegos tam, ale moim zdaniem powinno sie rozgraniczyc choc troszke inteligentne rzeczy od totalnego debilizmu: Podam taki przyklad- mam problem z tradzikiem i spytalem o tym na forum po czym zostalem zrownany z ziemia mowiac jakiego to pierdoly wypisuje na tym forum, fakt pajaki pajakami, userow jednak sporo wiec oczekiwalem na jakas tam pomoc tymczasem stalo sie wrecz odwrotnie, ale juz jak ktos zalozyl temat "walnij glowa itd" to takich opinii nie ma, a temt cieszy se duzym powodzeniem -owszem kazdy musi sie czasem wyszalec ale dla mnie to totalny idiotyzm i to dopiero powinno sie ograniczyc....
Moze sobie narobie wrogow, ale takie jest moje zdanie....

antrax
21-08-2007, 01:05
BART]:) ma racje:).

Amoze otworzyc smietnik i czyscic go co 7 dni ja na tcp?Wtedy HP wroci do poprzedniego stanu.

Yvaine
21-08-2007, 13:49
Wydaje mi sie ze lepiej spamerów tępić niż oswajać dając im własny dział :)

21-08-2007, 16:05
Yvaine zalezy co rozumiec poprzez slowo spam, bo jak wiadomo Hyde Park został stworzony po to wlasnie aby zakladac tematy niezwiazane z zadnym innym dzialem i powinno sie rozgraniczyc tamaty majace jakis sens, ktorych autor chce cos przekazac, poradzc sie itp, od zwyklych durnot i zasmiecania forum, a jako taki dzial byc powinien bo jak wiadomo kazdy ma jakies tam pomysly czy problemy i powinno byc na forum takie miejsce gdzie mozna by je przedyskutowac w kulturalny sposob

Mars
21-08-2007, 18:01
A jakby otworzyć śmietnik i ustawić autoczyszczenie postów co 7 dni? Wtedy by spam sam sie czyścił :) a poważniejsze tematy byłyby w HP. Od razu mówie że to tylko pomysł :)

21-08-2007, 19:11
Jesli chodzi o pomysly to mam taki dosc powazny pomysl do przmyslenia przez admina, aby powolac specjalna grupke modów(albo nawet istniejaca juz grupe pokierowac odpowiednio) ktorzy zajmowaliby sie HP i dbali o tresci w nim zawarte, choc z drugiej strony to troszke dziwne byloby bo HP jak wiadomo jest tylko "dodtakiem", jednakze mozna by bylo z tym "dodtakiem" zrobic zeby byl na nim porzadek i tresci na poziomie.Taki mod wtedy dbalby o porzadek w HP w ktorym jesli sie dobrze by przyjrzec to sporo sie dzieje-tematy zupelnie zbedne bylyby kasowane, w innych znowu mozna by zastosowac czasowe wylaczanie by autor zdazyl otrzymac satysfakcjonujaca go odpowiedz a jego temat nie gracil forum w przyszlosci dluzszy czas

Kamil D
25-08-2007, 14:29
Co :?: Czyscie Działy ogłoszenia lub Uwagi a odczepcie sie od HP :?

MortisGrim
25-08-2007, 16:15
To może przenieśmy się po prostu na TCP bo ostatnimi czasy najciekawszym działem tego forum jest HP, który właśnie jest odbierany użytkownikom. Bez kitu, jakby się przyjrzeć temu wszystkiemu obiektywnie to trzyma mnie tu jedynie sentyment i obowiązki partnera...
Pozdrawiam

Kamil D
25-08-2007, 18:30
to trzyma mnie tu jedynie sentyment
Skąd ja to znam...

dzid
25-08-2007, 20:33
to trzyma mnie tu jedynie sentyment
Skąd ja to znam...

no wlasnie... jak czegos nie wiem to i tak pytam na czacie, tam nie czepiaja sie zeby uzywac tagow ktore same z siebie nic nie daja i zeby klikac w bezuzyteczna opcje 'szukaj' ;p

a przeciez kazdy wie ze najciekawsze tematy do dyskusji sa w hyde parku, tylko czasami sa one troche bezsensu, ale skoro ludzie sie w nich udzielaja, to wara od nich!

najwidoczniej panstwo moderatorzy zaczeli powoli teryczec i przestali rozumiec mlode pokolenie ;p a to glownie ono napedza to forum.

Feanaro
19-09-2007, 19:02
A na przykład wyłączyć naliczanie postów na HP? Świetna sprawa, znam kilka for, które stosują tę opcję i to naprawdę działa. Nie ma już "specjalistów" z 1000 postów, z czego 999 jest na HP. Proponuję się nad tym zastanowić

mpx
19-09-2007, 19:32
Przecież to było.

Drach
20-09-2007, 02:11
Szkoda mi tych moderatorów którzy mają tracić czas i zajmować się, przepraszam za wyrażenie takimi "pierdołami". Usunięcie HP i śmietnika nie byłoby złym rozwiązaniem... Czyszczenie tych działów co kilka dni także - ale po co? są tysiące for zajmujących się innymi tematami...