Pokaż pełną wersję : [Bulbusy u Parahybany] -czy napelnione ??
patryk_xx
14-07-2007, 13:15
Witam , chce dopusczac swoja parke parahyban ,lecz nie wiem czy samiec jest napelniony , na bulbusach widac taką czarmą lezke jak w artykule eagle-eagle , lecz nie wiem czy jescze po czyms sie poznaje ze pajak jest napelniony :P .
//Proszę używać tagów (http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=81) w tematach - Muncial
nakarm samice wsadz samca jak bedzie stukal to jest napelniony :]
ps.
jesli ma haki i jest napelniony a samica jest juz dojrzala to zycze owocnego kopulowania......
czytania ze zrozumieniem :p
nakarm samice wsadz samca jak bedzie stukal to jest napelniony :]
Nie do konca.Pająk nie musi byc napełniony a moze drgać przed samicą, bedzie drgać, lecz nie dojdzie do samego "aktu".Musisz obserwować czy nie pnie sieci, pod która bedzie sie napełniać. I moze to być nawet za którymś razem, zdarzały mi sie przypadki ze odrazu sie napełniał za pierwszym razem, a czasem po 3-ech budowach sieci.
siwek pewien jestes?
ja dopuszczałem tylko kilka gatunkow ptasznikow ale jak samiec byl nienapelniony to nie stukal :/
może neich ktos jeszcze sie wypowie :]
patryk_xx
26-07-2007, 16:46
Wlasnie umnie juz zbudowal 2 dywaniki .
siwek pewien jestes?
ja dopuszczałem tylko kilka gatunkow ptasznikow ale jak samiec byl nienapelniony to nie stukal :/
może neich ktos jeszcze sie wypowie :]
Jestem pewien. Może stukac, ale nie musi.Miałem przypadek gdy samiec był napełniony a jednak nie bardzo chciał stukać,a i taki gdy nie był a drgał. Kiedyś nawet widziałem akcje homoseksualną gdy dorosły samiec Nhandu chciał wyrwać na stukanie niedorosłego samca :P także wszystko jest możliwe :)
ponoc na jakiejs gieldzie ktos z forum widizal jak 2 samce do siebie stukaja :d wiec faktycznie wiele jest mozliwe.
sigaltbg
28-07-2007, 16:40
i dochodziło to "kopulacji" u dwóch samców? :) ten niedojrzały jak reagował? Nie chciał go ten młodzian zjeść?
Ciekawe czy ktoś kiedyś tak dopuszczał z nadzieją, że kopulują samiec z samicą a po kolejnej wylince okazywało się, że to jednak dwa samce były :P
Michallewczuk
28-07-2007, 16:45
Ciekawe czy ktoś kiedyś tak dopuszczał z nadzieją, że kopulują samiec z samicą a po kolejnej wylince okazywało się, że to jednak dwa samce były :P
Np Bull (pozdro Egzotica) dopuszczał C.fasciatum takie kiedyś (sporo zamieszania z całością było. Wtajemniczeni i weterani wiedzą o co chodzi) i skończyło się na tym że niedojrzały samiec opylił dorosłego.
Ano bylo zamieszania troche u moich samcow fasciatum...
Wposcilem samca do "samicy" i odrazu jakies dziwne ucieczki jednego od drugiego, zachowywaly sie jak 2 samce psow, nie stukali w ziemie, nie bylo tanca ani podchodow... po chwili samiec byl w szczegoczulkach "samicy" ugnieciony w kuleczke... po paru tygodniach "samicy" wyrosly bulbusy (pozdro Foxtrott) ;/
vBulletin - Arachnea.org