Pokaż pełną wersję : [Chilobrachys huahini]Opis
Otoz tak.
Czy ktos moglby mi opisac tego pajaczka? Szybkosc, agresywnosc, jadowitosc? A bardziej mnie interesuje pytanie, czy z pajaczkami takimi, jakie mam w podpisie przezyje jakis szok? Bo czuje, ze poradzilbym sobie z kazdym pajaczkiem, ale nie chce od razu skakac na "glebokie wody". Glownie interesuje mnie kwestia jadowitosci. Nie bojcie sie mnie zbesztac, jesli uwazacie to za zdecydowanie zly pomysl ;).
Z gory dzieki za odpowiedz.
Kto szuka nie błądzi :wink:
http://www.terrarium.com.pl/zobacz/chilobrachys-huahini-335.html
Nikt na tym forum mnie nie docenia.
Znalazlem to sam ;).
Ale opis ten wydaje mi sie jakis taki niedokladny. Tzn. opis jadu- pojawia sie bolaca opuchlizna, bol promieniuje, a po ktorym ukaszeniu nie boli?
"Szybki i agresywny" tez takie malo dokladne :D .
eagle-eagle
04-02-2007, 23:18
jest bardzo szybki i bardzo jadowity. szybkosc porownywalna do H. lividum. jad nie wiem do czego porownac ale malo ze jest agresywny to jak ugryzie to beda niemale problemy i na 'bólu i gorączce' moze sie nie skonczyc.
@up
Az tak?? No coz, chyba bede musial sobie go darowac... :/
marcin2806
05-02-2007, 00:03
Posiadam Chilobrachys andersoni i szybki taki bardzo nie jest,buduje swietne gniazda z pajeczyny.Jest okropnie agresywny i bardzo mocno jadowity
Tracer777
05-02-2007, 00:39
Posiadam samiczke L11 huahini :D Prawdą jest, że pajączek ten świetnie pajęczynuje, ale prawdą jest również, że jest diabelnie agresywny i szybki(przypuszcza błyskawiczne ataki).Wielokrotnie już próbował mnie kąsać, na szczęście mu się jescze nieudało :) Więc się dobrze zastanów czy podołasz wszystkim wymaganiom jakie on przed tobą postawi. Aczkolwiek jeśli faktycznie masz już jakieś doświadczenie to przy odrobinie rozsądku nie powinieneś mieć z nim większych problemów :D A tak na marginesie moim zdaniem jest o wiele ciekawszym gatunkiem niż murinus (też posiadam :D i swojego murinuska nie widziałem już od jakiś 3 tygodni). Jeżeli się zdecydujesz to życze udanej hodowli :D
@up
Moim "doswiadczeniem" jest polroczna hodowla gatunkow, ktore mam w podpisie- sam widzisz, ze nie jest ono zbyt wielkie :D .
Tracer777
05-02-2007, 00:51
Lepsze pół roku doświadczenia niż wcale :D Moim zdaniem jeśli jesteś w miare rozważny i przedewszystkim jeśli posiadasz pensete 30 cm ( inaczej nie przejdzie, jak nie masz to kup) to dasz sobie rade. Oczywiście pomysł typu - ,,Kupie sobie dorosłego samczyka'' odpada :D Kup sobie malucha, nim podrośnie minie jeszcze troche czasu i nabierzesz w tym czasie więcej doświadczenia. Ale zrobisz jak uważasz, wszysto zależy od Ciebie :D
Mam najlepsze pesety na forum!! Moja mama jest stomatologiem xD.
Jesliby chodzilo o sama zakladke "agresywnosc", problemu by nie bylo, ale tu chodzi glownie o "jadowitosc", a dokladniej "stosunek rodzicow do brzydkiego, zoltego, jadowitego pajaka".
Postaram sie jeszcze posepic, ale nie wroze sobie zbyt wielkich szans...
W kazdym razie, dzieki wam za uswiadomienie :D .
Dawno mnie nie bylo na forum zdazylem sobie je przejzec hmm...duzo nowych uzytkownikow dobrze dobrze
A wiec radzil bym ci poczekac i kupic sobie wpierw jakiegos pajaczka szybkiego,puzniej agresywnego,a z czasem przyjdzie czas na huahni,jest to pajak niebezpieczny polecany ludziom o zdrowym rozsadku.Tu nie wystarczy dluga peseta ;)
A co do peset jak bys mygl zalatwic mi taka 30cm lub wiecej to bardzo bym prosil oczywiscie za drobna oplata jak cos pisz na pw albo gg
vBulletin - Arachnea.org