PDA

Pokaż pełną wersję : [G. roseea Red] rozmnażanie.

Trutex_PL
04-02-2007, 23:02
Jak pisze w temacie ma problem.........Chcę rozpocząć rozmnażanie Rosei Red Form......Jak narazie szukam samca ale wole sie już przygotować czy ma ktoś jakieś ciekawostki dotyczące kopulacji itp.......Inkubacji...Prosze o odpowiedź...

eagle-eagle
04-02-2007, 23:15
mialem samice L12 i jako hodowca z zerowym doswiadczeniem postanowilem ja rozmnozyc :) skonczylo sie na tym ze z samca zostaly odnoza i pelne bulbusy - samica byla za mloda a ja mądry zobaczylem ze nie zwracaja na siebie uwagi wiec zostawilem je razem na noc..

na dzien dzisiejszy moge powiedziec ze ich rozmnazanie nie jest trudne (o ile ma sie dorosla samice i samca :P) a kokon jesli nie masz doswiadczenia mozesz zostawic samicy do opieki. w takim wypadku pamietaj zeby ja dobrze karmic. rosea jest gatunkiem u ktorego wszystko dzieje sie bardzo wolno... na wylinki malutkich pajakow czeka sie miesiacami i rozmnazanie nie jest tu wyjątkiem. samica moze zrobic kokon po wielu miesiacach albo nawet nie zrobic go wcale.

powodzenia :)

Jurry
04-02-2007, 23:15
co do kopulacji, to najpierw nakarm samice, zeby wrazie czego samczyka nie zjadla z glodu :) co do inkubacji to nie wiem :P

Ajron
05-02-2007, 01:37
Jurry ma rację.
Nakarm ją mocno. Mój samczyk zrobił swoje, tylko, że przypłacił to życiem.
Dziabnęła go i po 2 dniach martwy... A była najedzona. Kokonik był, ale z jajek się nic nie wylęgło.

pozdro

LoRd
05-02-2007, 02:56
Trutex_PL ważną rolę może odegrać zimowanie pająka.

MORDRAG
05-02-2007, 22:11
jakie zimowanie?

kruszon_01
05-02-2007, 22:15
MORDRAG o ile sie nie mylę to takie ptaszniki jak H.ividium, T,blondi jak i G.rosea zimuje sie przed złożeniem kokonu.