Pokaż pełną wersję : [B. albopilosum] kłopoty z wylinką.
pawel0110
05-02-2007, 20:31
witam mam spory klopot poniewaz podczas wylinki samica kedziora L11 liniejac wyszla prawie cala z wylinki lecz zostala jej 1 z nog w starej wylince .prubowalem delikatnie jej pomuc ale nie udaje mi sie ja uwolnic co powinienem w takiej sytuacji zrobic?ta noga ktora jest uwieziona wogule nie chce wyjsc.a co by sie stalo gdyby przez przypadek ta noge wyrwal?(lepiej zeby nie) :cry:
facehugger
05-02-2007, 20:46
jaj nie bedzie miała nogi to nic wielkiego nie bedzie odrośnie za 3 wylinki...zwilż jej lekko to miejsce z tą nogą...
pawel0110
05-02-2007, 20:51
niestety po prubie wydostania tej nogi doslo do wypadku i wyrwlaem noge mojej samiczce :cry: :cry: :cry: :cry: . najpierw zwilzylem to nobe a potem delikatnie chcialem pomoc pajaczkowi aby sie wydostal i pozbawilem ja jednej nogi :cry: :cry: . i co powinienem teraz zrobic?.czy nic nie bedzie pajaczkowi po utracie nogi?
Spokojnie kolego... po co tyle wykrzykników?
Tak jak mówił mój przedmówca zwilż jej delikatnie to miejsce na nodze. Weź np. wacik do uszu, zmocz go wodą i delikatnie obmyj nogę kędziorka. Moja mała Geniculatka, raz miała podobny problem, tyle, że została jej część starego "ubranka" na tyłku :wink:. Pomógł wspomniany wyżej wacik.
Powodzenia i bez paniki.
EDIT:
Oj, spóźniłem się :x
Trudno, teraz musi żyć bez jednej nogi, aż do następnej wylinki.
Swoją drogą... musiałeś ją nieźle rwać, żeś wyrwał jej całe odnóże :?
pawel0110
05-02-2007, 20:56
poniewa zpierwszy raz mi sie to przytrafilo . a czy po tej tracie nogi nic nie bedie pajakowi?
pawel0110
05-02-2007, 20:57
delikatnie tylko chcialem pomuc jej .nie mialem takiego zamiaru.ale trudno
Raczej nic. Nóg ma jeszcze siedem :wink:
Da radę, zwłaszcza, że to dorosła sztuka.
kokoskop
05-02-2007, 21:35
woigle niepowiniemnes jej ruszac w czasie wyl;inki tylko zwilzyc podloze i czekac a pajak w raqzie dalszych klopotow sam by uwalil se noge
Trodno stało się ale niemasz się czyn przejmowac poczekaj aż kędziorek przejdze kilka wylinek i noga odrośnie :D
Wojtek.L
05-02-2007, 23:33
Trodno stało się ale niemasz się czyn przejmowac poczekaj aż kędziorek przejdze kilka wylinek i noga odrośnie :D
ma racje wiec sie nie martw
pawel0110
06-02-2007, 16:37
dziekuje za pocieszenie i przepraszam za bledy ortograficzne .wtedy szybko pisalem i nie zaowazylem bledow.jeszcze raz dzikuje
vBulletin - Arachnea.org