Pokaż pełną wersję : [L. parahybana]
Jetem początkującym Hodowcą. Mam 6 cm parahybanke tylko nie wiem która to wylinka. Kupiłem ją w sklepie 27.12 2006. Tuż przed kupnem przeszła ostatnią wylinke (nawet jeszcze nie jadła a w pudełku była wylinka) Zaczeła jeść ,ale to ile!!! Jednego świerszcza wielkości własnego odwłoku dziennie. Trwało to dosyć długo aż o pewnego momentu. Nie je już poned dwa tygodnie. Wiem, że szykuje się do wylinki. Myśle nad jakimś kolorowym, łatwym, nadrzewnym pająkiem- tak na początek. Doradźcie mi.
//Proszę zapoznać się z regulaminem i zasadami polskiej ortografii.
marcin2806
06-02-2007, 14:23
Co do wylinki to ciezko powiedziec mysle ze gdzies L8-10.Pewnie jeszcze sobie troszke poczekasz az zrzuci wylinke.Na nadrzewnego polecamPsalmopeus.spp.Sa latwe w chodowli bardzo ladne,ale i tez szybkie i niektore osobniki potrafia byc agresywne.Moj cambri byl bardzo agresywny,ale teraz zrzucil wylinke i nie wiem czy sie cos zmienilo.Polecam kupic gdzies L1-3 tak zebys mogl sie przyzwyczaic do jego temperamentu.
Jak masz troche kasy to mozesz kupic jakas Avi okolo L5 :) napewno bedziesz zadowolony, wystarczy trzymac wilgotnosc i temp nie mniejsza niz 21'
Louis Cypherr
06-02-2007, 16:57
Z nadrzewnych polecam Psalmopoeus-y. Ładne pajączki nie mające mocnego jadu i zarazem uczące respektu dla swojej szybkości. :)
Kup Psalmopoeus cambri sa chyba najtansze z Psalmo :D lub cos z Avi ale sa juz drozsze od Psalmopoeusow.
facehugger
06-02-2007, 19:41
a ja polecam irminie ładniejsza od cambri i według mnie łagodniejsza, choć agesywność to cecha osobnicza :)
janek_cpw
07-02-2007, 22:19
A ja standardowo jestem za cambridgei'em :)
vBulletin - Arachnea.org