PDA

Pokaż pełną wersję : [Ogrzewanie] rózne gatunki.

pawel0110
06-02-2007, 17:01
witam. mam pytanie dotyczace ogrzewania wiekszej ilosci pajaczkow(roznych gatunkow).poniewaz obecnie mysle o powiekszeniu chodowli o nastepne okazy i zastanaweim sie w jaki sposób ogrzac okolo 10 faunaboxow. macie jakies sposoby na ogrzewanie wielu pajaczkow na raz (a przy okazji zeby ich nie przegrzac)? czym najlepiej ogrzewac?
obecnie w moim pokoiku jest stala temperatura okolo 23-24 stopnie(stala poniewaz duza czesc ciepla oddaje 250litrowe akwariom w ktorym temperatura jest ustawiona na 24C.(tak jest na termostatacie) :?: :?: :?:

//Proszę zapoznać się z 1 punktem regulaminu.

puaru
06-02-2007, 17:40
24 stopnie wystarcza, możesz sobie kupić kabel grzewczy . Potem trzeba go tak ułożyć żeby temp była odpowiednia w każdym boxie.

kamis1987
06-02-2007, 17:50
równie dobrze mozesz kupic mate grzewczą i postawic na niej moczboxy ale zeby nie przesadzic z temperaturą. poza tym jeśli masz w pokoju 23-24 stopnie to zastanowił bym sie w ogóle nad sensem ogrzewania. pająki spokojnie tolerują taką temperature.

krrris88
06-02-2007, 18:01
Ja mam w pokoju temperature 23-25 stopni i nie dogrzewam pająków, a bardzo dobrze się rozwijają. Ja na Twoim miejscu w ogóle bym nie dogrzewał.

-seraph-
06-02-2007, 18:46
ja póki co dogrzewam lampką, planuję w niedługim czasie zakup kabla grzewczego - ok 25w i termoregulatora. Tobie też to radzę - szczególnie, że sam zamierzam wsadzić ten kabel gdzieś koło tylnych ścianek kilku terra (jak to się jeszcze okaże).

a idąc za puaru:
chodowli
hodowli

250litrowe akwariom
akwarium

pawel0110
06-02-2007, 22:02
w akwarium plywaja rybki a nie pajackzi :D :D :D pajacki tylko niedaleko nich stoja a tak szczeze to pytalem sie o ogrzewanie poniewa jedne moj pajaczek wczoraj nie zaciekawie wylinial i bylem ciekawy czy powodem tego nie byla temperatura.a tak po za tym to obecnie mam okolo 30pajaczków wilkosci od L8 do L13 :D i kolekcja caly cas sie powiekasza .
:D :D a maluchow nie bede wspominal bo jest ich tylko okolo 10 od L1 do L3
ale dziekuje za odpisanie na posta