Pokaż pełną wersję : jakie najlepiej kupować jedzenie ,aby długo wytrzymało
mam młode pająki wiec nie potrzebują dużo jedzenia ,połowa paczki sie marnuje ,jakie jedzene kupować ????????
DjNergal
06-02-2007, 22:14
Mady (biale robaki larwy much) Pinki wszystko dostaniesz w dobrym sklepie terrarystycznym lub szybciej w wędkarskim! to kosztuje nie wiecej niz 2 zl
włśnie nimi karmie ale one po 1 miechu zamienią sie w kokon
i co dalej ????????
DjNergal
06-02-2007, 22:31
to przecczytaj cos o maczniakach na forum i zaluz hodowle jak bedzie za duzo to zawsze bedzie mozna sprzedac! i tyle !
PS a ile ty chcesz zeby to wytrzymało?
No to włoż je do lodówki :D Dla małych pająków jest do dobry pokarm!!Ale dal małych!Pozdro!!
to przecczytaj cos o maczniakach na forum i zaluz hodowle jak bedzie za duzo to zawsze bedzie mozna sprzedac! i tyle !
PS a ile ty chcesz zeby to wytrzymało?
No a wracajac do tematu załuz hodowle macnzików, jakcos to moge ci sprzedac na start spora porcje larw i zuczków za symboliczna sume :)
Cockroach
07-02-2007, 15:46
Tak... załuż bo się odmienia na założyć...
Kup sobie pinki, włóż do lodówki i masz sprawę załatwioną. U mnie np. lezą już od września.
u mnie lezały 1 miesiąc i zamieniły sie w kokon(w ludówce)
mączniaki sie rozmnażają ??a i wczym je trzymać
Cockroach
07-02-2007, 16:55
Mączniki, nie mączniaki!
Tak rozmnażają się. Najpierw robal przeobraża się (przechodząc przez stadium poczwarki) w chrząszcza, a chrząszcze robią swoje i się rozmnażają. ;) Trzyma się je w miksie płatków owsianych, otrębów przennych, ja mam jeszcze mąkę, pokarm dla rybek (źródło białka) i co jakiś czas dajesz im jabłko (najlepiej w plastach, bo wtedy sztbciej zjedzą i unikasz gnicia). Hodowla prosta, nie wymagająca czasu, jak ktoś powiedział "samoobsługowa" i co dla mnie jest ważne nieśmierdząca.
Tu poczytaj:
:arrow: http://www.arachnea.delfnet.com/forum/viewtopic.php?t=669
UnnamedPlayer
07-02-2007, 18:29
Tylko musisz wiedzieć ze mączniki wolno rosną (chyba że je dogrzewasz)
Pinki także trzymam w lodówce i nie ma problemu już mi bardzo długo trzymają. Możesz się dogadać z właścicielem sklepu że tylko potrzebujesz np. Pół pudełeczka kliszy a jak będzie wyrozumiały to ci sprzeda/da taką ilość 8)
vBulletin - Arachnea.org