Pokaż pełną wersję : Zmiana forum i serwera
Witam moi drodzy,
Z przyjemnością informuję, rozpoczęły się prace związane z przeniesieniem naszego forum na nowy skrypt. Jednocześnie zmienimy serwer dzięki czemu zdarzające się nam awarie, zwolnienia itp. przeszkadzajki powinny zniknąć. 100% gwarancji nie daję, ale, że będzie lepiej gwarantuję :)
Tym razem nie będziemy zależni od obcych firm, ale w pewien sposób przechodzimy na swoje - od jakiegoś czasu sam świadczę usługi hostingowe i biorę nas pod swoje "skrzydła".
Prawdopodobnie wraz ze zmiana forum zostaną przywrócone dane archiwalne z naszego poprzedniego forum. Jeżeli wszystko się powiedzie, to będziemy mieli w pełni kompletne forum, czyli najlepszą na świecie bazę wiedzy hehe.
Ponieważ już została wyeksportowana baza z naszymi postami więc proszę od dzisiaj nie zamieszczać tu ważnych materiałów - nie zostanie to już przeniesione w nowe miejsce. Jeżeli już się tak zdarzy, to zadbajcie o własną kopię i zamieście to ponownie już na nowym forum.
To forum będzie działało jeszcze do końca roku - dopóki nie wygaśnie ważność naszego konta. W ten sposób wszyscy, którzy odnajdą nas przez google dowiedzą się, że działamy już pod nowym adresem.
Pozdrawiam all :)
BadBekon
26-08-2007, 00:04
No to świetnie;) Dobrze, że dużo rzeczy się zachowa/odzyska;)
A jaki koszt tego wszystkiego? Dobrze być na swoim;]
A kiedy można się spodziewać startu nowego forum? I co to za skrypt? IPB? vBiuletyn?
A jaki koszt tego wszystkiego? Dobrze być na swoim;]Dobrze, że zmienia się na lepsze :) Kwestię pieniędzy przemilczę - powiem tylko, że utrzymanie serwisu nie jest tanie :)
Nowy skrypt, to vBulletin. Ja już miałem przyjemność zobaczyć jak działa nowe forum z naszą bazą, ale to na razie było uruchomione na komputerze, a nie na serwerze. Potrzebujemy też kilku dni aby Zespół mógł oswoić się z nowym skryptem zanim zacznie się prawdziwe życie serwisowe. W każdym bądź razie zegar tyka i nie zostało już dużo czasu do godziny "zero" :)
KamiLisu
26-08-2007, 00:36
Na TCP z forum jest fajna rzecz otóż przeglądanie postów w postaci drzewka a nie listy wszystkich mam pytanie czy na nowym forum dałoby się coś takiego wymodzić nie ukrywam że taki sposób jest przynajmniej dla mnie dużo wygodniejszy i jak zauważyłem wiele osób go używa.
Na TCP z forum jest fajna rzecz otóż przeglądanie postów w postaci drzewka a nie listy wszystkich mam pytanie czy na nowym forum dałoby się coś takiego wymodzić nie ukrywam że taki sposób jest przynajmniej dla mnie dużo wygodniejszy i jak zauważyłem wiele osób go używa.
a moim zdaniem, lepsza jest ta lista bardziej przejrzysta i czytelniejsza, a drzewko jest "bałaganiarskie" dlatego optuje za pozostawieniem beizacego porzadku, poza tym arachnea powinna byc rozna od tcp i nie kopiowac ich rozwiazan i pomyslow
pozostaniemy przy obecnym stylu. Na razie nie widziałem, aby gdziekolwiek na vb był inny system wyświetlania postów.
A mi sie wlasnie wydaje ze na VB mozna zmienic wyglad na drzewko, ale to ustala kazdy uzytkownik sobie z osobna :)
Haplopelma
26-08-2007, 01:38
No :D Już nie mogę się doczekać :)
Miło to usłyszec, a w sumie przeczytac, Andrzeju ;)
Trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo szybko i sprawnie ;]
KamiLisu
26-08-2007, 01:56
A mi sie wlasnie wydaje ze na VB mozna zmienic wyglad na drzewko, ale to ustala kazdy uzytkownik sobie z osobna :)
No właśnie. Mam nadzieje że bedzie tylko lepiej.
Co do serwera, bedzie to "typowy" dedyk czy moze jakis inny serv? Bedzie stal w Polsce? Co to bedzie za maszyna (sprzet)? Jakie lacze?
Pytam tylko z czystej ciekawosci ;]
Podzielam pytanie Frytki.
Zdradź Andrzeju parametry sprzętowe serwera :) ...wiesz takie zboczenie zawodowe :D
No to dobra wiadomość;). Bo do vBulletin jestem przywiązany :D.
to dalej będzie hosting, ale nie musimy się martwić o przestrzeń dyskową czy transfer (oczywiście w granicach rozsądku). Korzystamy z serwerów Netii, z którymi mam nawiązaną współpracę.
Mam nadzieje ze nanowym forum bedzie milsza atmosfera...nie beda pasowane dobre posty i powstanie smietnik...
To tylko takie moje marzenia jak na razie:)
KamiLisu
26-08-2007, 21:32
Marzyć można a i owszem ciekawe co będzie jak się zderzymy z rzeczywistością.
kokoskop
26-08-2007, 22:18
była na starym fourum jestem na obecnym bede na nastepnym :D
Mam nadzieje ze nanowym forum bedzie milsza atmosfera...nie beda pasowane dobre posty i powstanie smietnik...
To tylko takie moje marzenia jak na razie:)Zmieni się system, nie zasady :)
I o to chodzi !!!!
To forum dotyczy głównie pająków i po to tu ludzie zaglądają , a jeśli każdy chciałby pisać w HP o np. muzyce jakiej słucha i posty nie były by czyszczone na bieżąco to mielibyśmy tu niezły bur....
Daniele jeśli chcesz się z kimś podzielić tym co lubisz słuchać lub innymi "ważnymi" wiadomościami to poszukaj sobie w necie odpowiedniego forum.
Takie jest moje zdanie :lol: :lol: :lol:
Ciesze się że będzie coś nowego i zgadzam się z Odynem. To jest forum o pająkach, a nie o wszystkim.
HP jest do wszystkiego:)Tak było i bedzie zawsze:)i na kazdym forum:)
Nikt mnienie bedzie pouczał co mam pisac:)
Ja mam pytanie - moze głupie ale nie znam się na forach - a wiec czy na nowym forum będą nasze konta czy będziemy musieli się znowu zarejestrować?
(80% z was moze się to wydać proste ale ja nie wiem więc pytam :) )
Będą nasze konta. Nie trzeba będzie sie rejestrować :wink:
Będą nasze konta. Nie trzeba będzie sie rejestrować :wink:
Odnosze idiotyczne wrażenie, że ":wink:" nieznalazł się tam przypadkiem :D
A posty skasują czy tyle bede miał co mam
Xenesthis
13-09-2007, 22:53
Taka szata graficzna zostanie? To jest ostateczna nazwa domeny?
Fragment maila od Andrzeja...
Mam przyjemność przekazać Wam kilka informacji Serwisu Arachnea. 1.Nowy system i serwer Mamy wielką przyjemność poinformować, że zakończył się pierwszy etap uruchamiania forum serwisowego na nowym skrypcie. Od jakiegoś czasu testowaliśmy jak sprawuje się nasze forum na vBulletin'ie. Ponieważ system wydaje się pracować stabilnie i jesteśmy gotowi na obsługę naszych Użytkowników, to przyszedł czas na test bojowy, czyli zaproszenie Was wszystkich. Na razie jeszcze pracujemy na oryginalnym szablonie vBulletinn'u, ale już wkrótce zaczniemy zmieniać naszą szatę graficzną na dobrze nam znaną i lubianą. Jesteśmy pewni, że jakość korzystania z forum diametralnie się zwiększy - a to też dzięki przeniesieniu forum na nowy, bardziej stabilny serwer wirtualny. A oto nowy adres: http://www.arachnea.biz/serwis/forum – serdecznie zapraszamy! Po przeniesieniu całego serwisu na nowy serwer będzie też dostępny adres www.arachnea.org/forum oraz www.forum.arachnea.org.
A czy wiadomo już coś nt. kiedy forum całkowicie stanie na nogi i będzie takie jakie ma być ostatecznie?
I czy będą wszystkie tematy, bo z tego co widzę trochę ich brakuje.
LOL troche? W samym dziale 'Od zaciekawienie do pasji' brakuje około 6 tysiecy postów ! Oby przenieśli pozostałe bo troche szkoda, trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Co dla Was znaczy "stanie na nogi"? Mam nadzieję, że wszystko na razie działa normalnie :)
Szablon jest sprawą przejściową - mam nadzieję, żę obecny wygląd nie jest odrażający - zmienimy go w ciągu kilku najbliższych dni.
Ustawię też Wam polski język.
Damy radę moi drodzy :)
MachineRoad
14-09-2007, 00:35
Jak ktoś chce wstawić sobie avatar piszcie na gg - 4441012 , ale przedstawiajcie się ! ;)
Po prostu stare tematy zostały wywalone :)
LOL troche? W samym dziale 'Od zaciekawienie do pasji' brakuje około 6 tysiecy postów ! Oby przenieśli pozostałe bo troche szkoda, trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Nie brakuje :)
Na dole pod wszystkimi tematami są takie pola:
Sorted By
From The
Sorted By ustawia Wam metodę sortowania postów (w jakiej kolejności maja się pojawić) , a From The ustawia ilość postów, które mają się wyświetlić - tu można ukryć stare tematy aby się nie mieszało. Jeżeli chcecie zobaczyć wszystkie, to zaznaczcie tu "Beginning" czyli od początku - no i znajdzie się nasza zguba czyli te 6 tys. postów :)
System jest nowy i różni się od poprzedniego. Przez kilka dni będziemy się wszyscy tego uczyć, ale później sami zobaczycie, że jest lepiej :)
Jeżeli chcecie zobaczyć wszystkie, to zaznaczcie tu "Beginning" czyli od początku - no i znajdzie się nasza zguba czyli te 6 tys. postów :)
Nie znalazło się :P W tematach brakuje ostatnich postów, jak i samych tematów ( między innymi mojego).
Ustawiłem jak mówisz i jest dziura od 1 września do dzisiaj, przynajmniej w dziale 'Od zaciekawienia do pasji'
A jeszcze takie pytanie, czy do układu strony (przycisków i różnych nowych bajerów) będą wprowadzane jakieś zmiany poza innym kolorem? Tzn czy można się przyzwyczajać że wszystko będzie tu jak jest i zmieni sie tylko kolor i drobne elementy czy lepiej poczekać z przyzwyczajaniem.
Ach jak się cieszę że jestem seniorem XD hehe. Tak w ogóle póki co nowe forum bardzo mi przypadło do gustu, jak dla mnie takie kolorki mogą być, choć oczywiście bardziej klimatyczne były stare :).
Jeszcze mam pytanie odnośnie powiadomień na @.
Czym się różni instant od daily?
Ogólna ocena zmian idzie na plus.
Edit:
Posty (jak było mówione na starym forum) były wyeksportowane wcześniej (chyba właśnie 1-go września) dlatego od tamtej pory jest dziura. Myślę że ważniejsze zostaną wstawione, a mniej ważne - po co?
Edit2:
Może jeszcze ktoś wypisać wszystkie rangi memberów? :) Tak z ciekawości pytam. I na jakiej zasadzie one są przydzielane? Zależność od czasu, weryfikacja wiedzy?
Dla mnie każdy post jest dość istotny ;). No może poza HP i kilka set postów nt. dlaczego mój pająk nie je/nie rusza się/zakopał się/wisi (niepotrzebne skreślić). :)
Niestety nie będzie tu już ostatnich postów. Baza zastała pobrana jakiś czas temu i każdy dzień instalacji powodował coraz większą dziurę. Jest to jeden z powodów uruchomienia forum dzisiaj a nie np. w sobotę czy jeszcze później. Stare forum jest jeszcze dostępne więc jeżeli napisaliście coś ważnego, to przeklejcie te posty tutaj ręcznie.
Możecie się już przyzwyczajać do różnych "bajerków" poza kolorami strony i przycisków - to zmienimy. Pozostanie jednak funkcjonalność forum.
Trochę minie czasu zanim poznacie wszystkie funkcje. Ja też się tego jeszcze uczę. Nie martwicie się, za kilka dni będziecie już specjalistami od vb :)
Mi w sumie sie podoba nie ma do czego sie przyczepic poza stylem nowym, ktory jest tworzony
I nie lepiej znowu usunac liczbe postow??
Pzdr
Chciałem dodać posta, w którym było więcej niż 4 obrazki. Niestety vBulletin mi nie pozwolił :) Najlepsze to, że policzył też emotikony. Radzę zwiększyć limit bo userzy będą mieli problem z postami w dziale "Zdjęcia użytkowników".
Dawid_nh
14-09-2007, 17:20
budruC wszystko bedzie systematycznie poprawiane, ale wazne aby ludzie wlasnie zglaszali nam takie "usterki".
Co to ma byc:/Forum jak z epoki kibli z porcelany:/Postów mam mniej:/
Co to ma byc:/Forum jak z epoki kibli z porcelany:/Postów mam mniej:/
Dalem wyzej fragment maila od Andrzeja- czytanie nie boli.
A co do postow- chcesz sztylet do sepuku? Nie wiem czy przezyjesz cos tak strasznego.
Nawet moja mlodsza siostra siedzaca na forum o chomikach nie cieszy sie z duzej ilosci postow :/.
MachineRoad
14-09-2007, 19:11
Łączę się z Tobą w żalu z powodu Twojej mniejszej ilości postów, które choć mam nadzieję , w minimalnej chociaż ilości wnosiły coś w rozwój serwisu
Łączę się z Tobą w żalu z powodu Twojej mniejszej ilości postów, które choć mam nadzieję , w minimalnej chociaż ilości wnosiły coś w rozwój serwisu
luuuz machina:)Sie tylko pytam bo jak wchodze na ten adres to raz mi sie chce smiać a raz płakac:)
Gdzie dodaje avatary?Jezeli w ogóle mozna:)
MachineRoad
14-09-2007, 19:18
Jaki luz? Ja jestem wiecznie wyluzowany ;)
Z avatarem zrobione
Mam nadzieje ze zgodnie z tym co gdzies wyczytalem szata graficzna bedzie po staremu? Bo jesli nie to ja rezygnuje :)
Mam nadzieje ze zgodnie z tym co gdzies wyczytalem szata graficzna bedzie po staremu? Bo jesli nie to ja rezygnuje :)
No chyba Andrzej napisał wyraźnie, że będzie w swoim czasie. Na siłę nikt Cię tu trzymał nie będzie.
skrypt vBulletin jest bardzo dobry i stabilny =) sam go dość długo używałem. Bardzo dobry wybór. Pozdrawiam.
Wydawało mi się że powinno nam zależeć na merytorycznym aspekcie forum a nie na grafice która jest tylko miłym dla oka dodatkiem .Poza tym nie wszyscy mają jednakowe gusta dla mnie mogą to być czarne literki na białym tle i zero grafiki, byle wiadomości były dla mnie przydatne i forum działało szybko i bezawaryjnie.
Język polski jest już zainstalowany - kilka słów jak widzę nie jest przetłumaczonych, ale większość tak i to cieszy - będzie nam wszystkim łatwiej. Zawsze też można sobie ustawić wersję oryginalną czyli angielską :)
Widze ze nie został dostrzezony malutki element humoru. wiadomo ze zawartosc merytoryczna najwazniejsza. Z drugiej strony, chcialem moja wypowiedzial zwrócic uwage ze o wiele przyjmniejsza jest grafika "starego" forum. W praktycze oznacza to ze o wiele przyjemniej siedziec na naszym forum niz na TCP.
Hmmm.
A jeszcze taka sprawa. W powiadomieniach na @, zamiast polskich literek s� krzaczki.
"Język polski jest już zainstalowany - kilka słów jak widzę nie jest przetłumaczonych, ale większość tak i to cieszy - będzie nam wszystkim łatwiej. Zawsze też można sobie ustawić wersję oryginalną czyli angielską"
I teraz pytanie, wina przegl�darki czy nie? U�ywam thunderbirda ;).
Edit:
No i druga część też z krzaczkami tutaj na forum, użyfam ff, ale w niektórych postach w wersji polskiej mam krzaczki :).
Edit2:
No i dlaczego ciągle jak wchodze do pewnych działów to od razu mi ustawia żeby wyświetlało posty wg np tytułów, i za każdym razem muszę to zmieniać. Dałoby się coś z tym zrobić?
Instalując spolszczenie korzystałem oczywiście z gotowca i chyba jego autor pominął kilka drobnostek. Będę się starał te błędy raz na jakiś czas wyłapywać i poprawiać.
Zmienię też metody wyświetlania/sortowania postów.
Szablon z całą pewnością zostanie zmieniony, ale z możliwością ustawienia sobie tego gdyby kogoś drażnił kolor brązowy :)
Chciałem dodać posta, w którym by�=ło więcej ni� 4 obrazki. Niestety vBulletin mi nie pozwolił. Najlepsze to, że policzył też emotikony. Radzę zwiększyć limit bo userzy będą mieli problem z postami w dziale "Zdjęcia użytkowników".
Tu zacytuję sam siebie, bo chyba problem nadal nie został usunięty. W dziale zdjęć użytkownicy dają tylko linki do galerii, albo robia oddzielne tematy dla ka�dego ze swoich paj�k�w.
Druga sprawa. Przydałyby by się ikonki BBCode przy pisaniu posta bo jakoś ich nie widzę
Edit: Ok, co do drugiej sprawy to można w opcjach właczyć zawansowaną edycję ;) Ale powstaje kolejny błąd bo usuwa ona polske znaki :P Trzeba by było pewnie zmienić kodowanie.
OK już trzyma wybór metody sortowania, tylko jeszcze zmienia z malejąco na rosnąco. :)
Edit:
I jeszcze taka mała drobnostka w spolszczeniu, jak się wybierze "Tryb mieszany" i rozwinie to samo menu jeszcze raz to wyświetla tam "Hybrid mode". Co prawda nie przeszkadza to w niczym, ale takowa sytuacja jest.
Ja bym proponował zostawić sortowanie po staremu, nie dość że coś sie powaliło i za każdym razem w działach trzeba ustawiać sortowanie wątków na malejąco to myślę- że większość osób jest przyzwyczajona do starej metody sortowania- czyli starsze posty na początku tematu (duże udogodnienia w dziale zdjęcia gdzie nie trzeba lecieć do ostatniej strony żeby je zobaczyć).
Sortowanie poprawione - mam nadzieję :)
Andrzej, mam pytanie:
Dlaczego nie ma mojego obrazka pod podpisem, na starym forum był, a tutaj nie mogę go nawet dodać.
Zgłoś się do MachineRoad'a on Ci wstawi avatar.
obrazki (avatary) nie mogły być automatycznie przeniesione ze starego forum więc trzeba je wstawić na nowo. Możesz wysłać je do któregokolwiek z Koordynatorów grup i Ci go wstawimy.
Ale dlaczego zwykli śmiertelnicy nie mogą sami wstawiać avatarów?
będą mogli, ale jeszcze nie doszukałem sie wszystkich opcji - to jest nowy system, którego nie znam i jeszcze muszę przedzierać się przez angielszczyznę. Wszystko w swoim czasie :)
jakub powiatowy
16-09-2007, 13:57
Czyli sam nie mogę ustawić avatara. To mnie zdziwiło i zdenerwowało nieziemsko
Napisz do MachineRoad :/. Tak trudno przeczytać. W kilku postach już było :/.
Ok sortowanie działa. Jeszcze 2 pytania :) (ale ja jestem uciążliwy :) ).
W języku polskim czasem zamiast polskich znaków są pytajniki, to samo w @. Jak już pisałem wcześniej używam produktów mozilli. Dlatego jeszcze raz pytanie może to być ich wina i jakoś to zmienić się da?
Ustaw kodowanie na ISO-8859-2 ;)
Raph - muszę cię zmartwić ponieważ właśnie takie mam cały czas ustawione :).
No właśnie jest trochę problem z kodowaniem. Czasami zamiast polskich znaków mam znaki zapytania :P I kodowanie mam na 100% ISO8859-2.
Tak dokładnie pytajniki, albo czasem krzaczki :). Uff nie jestem sam :)
Tak samo jak wyżej. Też mam z tym problemy mimo ustawienia kodowania na ISO-8859-2 ;). Również używam Firefoxa.
Odblokowałem Wam uprawnienia do zmiany avatarów, zwiększyłem liczbę zdjęć w poście do 10 i zmieniłem kodowanie w tłumaczeniu więc forum powinno się już lepiej sprawować.
Już działa. Dziękuje Ci Andrzeju :).
genius12
17-09-2007, 16:20
Odblokowałem Wam uprawnienia do zmiany avatarów, zwiększyłem liczbę zdjęć w poście do 10 i zmieniłem kodowanie w tłumaczeniu więc forum powinno się już lepiej sprawować.
No nareszcie mogę wstawić avatar :) Dobra robota Andrzeju. VB jest bardzo dobrym systemem, ponieważ byłem adminem szkolnego forum stawianego właśnie pod VB i sprawował się bardzo dobrze, chyba najlepiej ze wszystkich, z którymi miałem do czynienia. ;)
Pozdrawiam :)
Byłoby miło, gdyby ktoś wskazał gdzie jest taka opcja bo ja jestem ślepy:)
Byłoby miło, gdyby ktoś wskazał gdzie jest taka opcja bo ja jestem ślepy:)
Ustawienia w lewym górnym rogu na pasku, potem po lewej stronie "Edytuj avatar".
No widze, że już jest nowy styl :) W sumie dobrze że po staremu przynajmniej klimat wrócił. No ale bez błędu się nie obyło. Ikony przy tematach (podklejony, zamknięty) nie są wyskalowane. Jedna mała na kilka pikseli a druga wieksza od niej 10 razy ;)
To kwestia kilku małych zmian pielęgnacyjnych, najważniejsze, że szablon już jest :)
Tan-Kian
23-09-2007, 22:19
Czy dział "Rozpoznawanie płci" będzie dla wszystkich czy jak to staremu? Czy licznik postów zostanie usunięty? Czy napisy typu "Senior Member" zostaną?
Czy dział "Rozpoznawanie płci" będzie dla wszystkich czy jak to staremu? Czy licznik postów zostanie usunięty? Czy napisy typu "Senior Member" zostaną?
1. Trzeba poszukać możliwości technicznych ograniczenia dostępu.
2. Prawdopodobnie tak.
3. Pytanie do Andrzeja, nie mam pojęcia.
Licznik zostanie usunięty. [P.s. jeszcze jeden post i będę miał ich 600 hahaha]
Rangi raczej zostaną, ale możliwe, że w formie bardziej "pajęczarskiej".
Tan-Kian
24-09-2007, 17:51
Następne pytania^^:
1. Czy statusy gg na górze forum będą, to bardzo pomaga dla początkujących.
2. Czy możecie zmienić czas na forum, bo jest 2 godziny wstecz :)
Gratuluję 600-neto posta ^^
Czas sam sobie ustawiasz w opcjach użytkownika. Nowy skin - nowe problemy :) <= Emoty mają taką okropną białą otoczkę. Na jasnym tle nie była widoczna ale teraz aż razi w oczy (wiem, że sie czepiam :P).
Teraz wszystko wygląda chyba lepiej :P .
Wcześniej było tak czarno,a teraz jest ładnie i przejrzyście :)
Fajne :D Ale po co wprowadzono licznik postów?
Fajne Ale po co wprowadzono licznik postów?
Jezu...licznika nie wprowadzono, tylko jest on oryginalnie w skrypcie forum, oczywiście zostanie usunięty.
Jezu...licznika nie wprowadzono, tylko jest on oryginalnie w skrypcie forum, oczywiście zostanie usunięty.
Usunięty czemu? na starym forum był licznik tylko, że było go widać dopiero po otworzeniu profilu danej osoby i było ok.
Usunięty czemu? na starym forum był licznik tylko, że było go widać dopiero po otworzeniu profilu danej osoby i było ok.
Tak chodziło mi o licznik w postach...
newblood
11-10-2007, 23:32
a co z grafiką forum ? wiadomo już kiedy będzie zmieniona ?
Eh... Juz dawno jest zmieniona...
ABY ZMIENIC GRAFIKE NA FORUM NALEZY ZJECHAC NA SAM DOL NA STRONIE GLOWNEJ, GDZIE MOZNA ZMIENIC STYL FORUM Z DEFAULT STYLE NA ARACHNEA STYLE!!
;)
newblood (http://www.arachnea.biz/serwis/forum/member.php?u=2595)'owi gratulujemy spostrzegawczości :D
newblood
12-10-2007, 00:46
ojoj to na delfnecie milon razy lepiej wyglądało :P
EDIT: po ochłonięciu :D
Nie lepiej zmienić ten czarny kolor po bokach na brąz :P ?
Na tej skórce jest licznik postów, a na tej białej nie ma ;P
...i ten beżowy jak kupa wygląda :mrgreen: <- ale mi brakuje tej emoty :(
Ikonka od zamknięcia tematu jest taaaka duuuża - kompleksy mi robi ;/. Jak coś jeszcze wyczaje będe edytował posta xD
vBulletin - Arachnea.org