PDA

Pokaż pełną wersję : Budowa terrarium dwa terraria w(z) jednym?

piero
08-02-2007, 23:19
hejka. mam terrarium o wymiarach 60x30x30 zamieszkane przez gienie L10. czy dobrym pomyslem bedzie przedzielenie go na pół, aby zrobic w ten sposób 2 terraria dla 2 pajaków? jeśli tak z czego najlepiej zrobic przegrode? ze szkła (ale czy nie beda sie baly widzac siebie nawzajem?), z korka (chociaz troche gruby), z siateczki drucianej?...w ten sposób oba terra beda mialy wspolne oswietlenie i obrzewanie (mata grzewcza na tylnej sciance).prosze o rade.dzieki wielkie

Popos
08-02-2007, 23:25
mysle ze to dosc dobry pomysl i chyba najlepiej bedzie je przedzielic szklem lub dosc grubym korkiem

Theris
08-02-2007, 23:25
Najlepiej moim zdaniem ze szyby, nie bój się nie będą się widziały, a jeśli to nic z tego nie będą sobie robiły;P

scchizm
08-02-2007, 23:26
czy dobrym pomyslem bedzie przedzielenie go na pół, aby zrobic w ten sposób 2 terraria dla 2 pajaków?
Zależy dla jakich pająków.
jeśli tak z czego najlepiej zrobic przegrode?
Proponuję szkło lub pleksę.
ale czy nie beda sie baly widzac siebie nawzajem?
Nie będą.

puaru
08-02-2007, 23:33
Możesz zrobić ze szkła przegrode, pająki nie bedą się widzieć(maja za słaby wzrok) bedą mogły sie wyczuć na podstawie drgań ale nie będzie im to przeszkadzać.

Squiby
08-02-2007, 23:36
Jestem szczęśliwym posiadaczem przedzielonego szybą terra o identycznych rozmiarach i powiem, że jest to dobre rozwiązanie. Trzymam w nim B. smithi i B. vagans. Nie zauważyłem żeby pająki jakoś dziwnie reagowały a są w nim już około roku.

Toosheeck
09-02-2007, 17:41
tulko nie przedzielaj ich korkiem! jak pajaki troche popracuja to z łatwoscia przegryza korek...

-johny
09-02-2007, 19:27
Posiadam szklane terrarium które mam przedzielone na połowę szybą i posiadam Lasiodiore i nadrzewnego Cambriego i przebywają ze sobą koło 10 miesięcy i nic z tego sobie nie robią. I jestem w trakcie budowy olbrzymiego terrarium na 3 ptaszniki. Dla naziemnego i dwuch nadrzewnych i równierz zastosuje tym razem 2 przegrody i oczywiście wszystko wykonane ze szkla a więc śmiało morzesz stosować szybę jako przegrody wyprubowany sposób przezemnie nara.

piero
09-02-2007, 19:43
dzieki wielkie za rady. teraz juz jestem spokojny o ta szybe :D

żółwik
02-03-2007, 19:18
ja tak mam urinusa i verdezi nie sa chyba swiadome swojego sasiectwa a przegrodka jest ze szkła. dobre rozwiazanie polecam

qra_terrorysta
04-03-2007, 05:48
:arrow: ale tak wogóle...co przeszkadza, że się będą widziały :?: :?: ja mam ustawione terra w terra na półce...i jakoś nie próbują "przegryźć" szyby, zeby się atakować:P
Pozdro :D