Pokaż pełn± wersję : [Dorosły macznik] Czym karmić?
Czy ktos już karmil dorosla forma macznika? Czyli chrz±szczami, przypuszczam ze moga byc za twarde, ale w pierwszych dniach po przeobrazeniu nie maja jeszcze twardego pancerza :roll: .
//Proszę używać tagów (http://arachnea.org/viewtopic.php?t=81) w tematach - Maxtor
pawel1988
10-02-2007, 10:13
Ja kiedy¶ skarmiałem chrz±szczami :P Uważam jednak że maja w sobie mało białka itp. I lepiej jest karmić larwami :) Wybór należy do Ciebie :wink:
dzieki za info :D niedawno kupiłem dorosla pare vagansów poprzednicy karmili je ¶wierszczami ja probuje karmic je wlasnie larwami macznika ale niereaguja na nie dlatego czekam na dorosla forma z tad tez zapytanie o karmienie chrzaszczami, zamówilem jusz karaczany argentynskie ,czyzby potrzebowaly pokarmu wiekszego kalibru? czy cos co ma nózki i wydaje inne drgania?
napewno co¶ większego niż m±czniaki :wink: ¶wierszcze s± dobre bo robi± dużo "hałasu" wokół siebie :wink: pozdrawiam
Paj±k może się zrobić wybredny na jak±¶ karmówkę i j± ignorować poprostu.Ale może twój paj±k nic nie chce je¶ć? A z tym że potrzebuje większego kalibru jak to mówicie nie jest prawd±
Krzyżaku
25-02-2007, 20:08
Tak co do zarcia "większego kalibru" to nie ma większego znaczenia czy owad jest mały czy duży... mój kumpel G.rosea L12 daje martwe pinki i m±czniki... :P
A co do chrz±szczy... możesz dawać tylko że paj±kowi musz± dokładnie stwardnieć kły jadowe (gdyby był po wylince). Może nie sa zbyt pożywne ale s± jakim¶ urozmaiceniem ;D
mozesz od czasu do czasu dla odmiany ale malo z nich pokarmu wiekszosc to chityna pajak zostawia po niej resztki i trzeba sprzatac wiec w sumie nie widze sensu i nie polecam
hityna nie ple¶nieje wiec nie trzeba sprz±tać :)
UnnamedPlayer
03-03-2007, 22:50
Chrz±szcze nie maja zbyt dużo substancji odżywczych
wczoraj nakarmiłem mojego E. murinusa dorosł± form± m±czniaka, paj±k ochoczo go zjadl ale pozostawił po sobie spor± ilo¶ć resztek, które oczywi¶cie sprz±tn±łem ze względów estetycznych. ogólnie to nie polecam tej karmówki na dłuższ± metę
vBulletin - Arachnea.org