Pokaż pełną wersję : pinka-->mucha jak??
darek_jestem
10-02-2007, 14:09
I to moje pytanie jak wyprodukowac muchy z pinek, wszedzie pisze że to łatwe ale nigdzie nie pisze jak..:D
z góry dziekuje za odpowiedż
pozdrawiam.
aTahualpa
10-02-2007, 14:26
Po prostu nie trzymaj pinek w lodówce. Włóż je do jakiegoś pojemnika z torfem czy czymś(musi być zamknięte zeby narodzone muszki nie wyleciały) postaw na szafce i czekaj.
darek_jestem
10-02-2007, 14:31
Ok dzieki za odpowiedź:)
a pożywka jakaś? one jedzą coś wogole??
UnnamedPlayer
10-02-2007, 16:47
O nic sie nie bój nic nie potrzebują ;]
Po prostu włóż je do czegoś i zostaw w ciepłym miejscu na kilka dni :)
mozesz im dac gówno jak sie wylęgną :D bo wkoncu tym sie rzywia muchy :)
@Topic
Wes je do słoika z torfem i poloz obok kaloryfera bedzie ten sam efekt co na polu sie muchy lęgną
ZOCHAWKS
11-02-2007, 15:17
@Topic
Wes je do słoika z torfem i poloz obok kaloryfera bedzie ten sam efekt co na polu sie muchy lęgną
Z tym gównem to totalna bzdura. Po co takie rzeczy piszesz lepiej sobie daruj takie pomysły :?
Najlepiej jakby poczwarki miały coś wilgotnego w słoiku bo zdarza sie ze wychodząca mucha utknie w tym kokoniku.
Muchy są fajną rozrywką dla nadrzewniaków lub innych mniej leniwych pająkow. Ale nie polecam podawać ich jako główny pokarm bo niestety ale takie muchy nie mają zbyt wiele wartości odzywczych. Po wylegnieciu odwłok muchy jest prawie pusty.
@Topic
Gowno to wiesz gdzie mozesz sobie dac... Dorosle muchy skladaja jaja w rozkladajacym sie miesie. I tym wlasnie sie zywia larwy.
darek_jestem
15-02-2007, 23:20
Dzięki wszystkim za odpowiedź.Jeszcze przy okazji zapyam jak wyglądaja poczwarki z tych pinek?:D
I jeszcze jedno jak pająk trzyma w zębach pinke i ją zjada to ona sie przy jego zębach robi czarna to normalne?, jest to wpływ jadu?
Najlepiej jakbyś położył je do jakiegos ciepłego miejsca!! :P To się powinny szybko zrobic! :twisted: Pozdr
ZOCHAWKS
17-02-2007, 15:46
Darku poczwarki wyglądają jak pinki tylko robią sie czerwonobrunatne i stają sie twarde z zewnątrz. Wnętrze wypełnia biała maź.
Tak resztki z pinek robią sie ciemne prawie czarne.
Cockroach
17-02-2007, 22:35
@Topic
Z tym gównem to totalna bzdura. Po co takie rzeczy piszesz lepiej sobie daruj takie pomysły :?
Gowno to wiesz gdzie mozesz sobie dac... Dorosle muchy skladaja jaja w rozkladajacym sie miesie. I tym wlasnie sie zywia larwy.
Hehe :D Dzieci z miasta... :P 90% much, które latają po naszych pięknych zielonych wsiach, stadium larwiane przesiedziało w gównie ;)
Masz racje.Na wolności to w gównie,ale nie trzeba ich tam chodować :lol:
Wiesz ciepłe czy nie ciepłe miejsce :D mi muchy wylęgły się w lodówce :P :D (oczywiście trzymane w pudełku :P )
jak się nawet zostawi w pokoju ze sklepu wędkarskiego pinki lub białe robaki to zaniedługo wylęgną się muchy.Nie trzeba ciepla i dawać jeść
Podobają mi się w tym temacie dwie rzeczy:
1. dzieci z miasta :D czy może wariacja - dzieci wsi :D jak ja np.
2. gówno :D ten wyraz jest taki hmmm... polski :D prosty, dobitny, czysty przekaz :D
ONTOP:
wyjąłem kilka czerwono-brązowych larw i włożyłem do słoika z ciekawości. po około tygodniu [stały na półce wyżej niż pająki] zaczęły się wylęgać, na początku były takie powyginane myślałem, że jakieś niedorobione :P ale potem się suszyły i rozwijały skrzydła.
po tym eksperymencie chciałem otworzyć ten słoik u siostry w pokoju ale mnie wygoniła :P więc poszły na balkon i poleciały wszystkie. Co ciekawe było dość zimno a mimo to ostatnie larwy też się wylęgły pomimo trudnych warunków :)
karmić można większością rzeczy - są raczej wszystkożerne. jak chcesz rozmnożyć dalej to czerwone mięso we wiadrze i wpuść je tam.
do zestawu hodowlanego dokupiłbym maskę gazową z dobrym filtrem :D bo niesamowicie to śmierdzi.
oczywiście "gówno" :D też wchodzi w grę ;)
a ja bym sie trzymał kupy, kupy nikt nie ruszy. W kupie siła.
Jaki gówniany temat nam się robi :D
Cockroach
19-02-2007, 02:16
Hahahaha :D Świetny topic :D
A watchu nawet o czymś tak prostym... polskim ( :D ) z czystym przekazem potrafi mądrze napisać :D
Nikt nie wspomnial ze z bialych szybciej sie legna niz z pinek :twisted:
bez sensu jest zajmowac sie wylegiem much :P to jest nieekonomiczne :) jak juz kupowac pinki to do jedzenia i tyle :wink: pozdro
Cockroach
22-02-2007, 19:52
Ja tam wolę zjeść kotleta :D :P
A czemu by nie wyhodować paru much? jakieś urozmaicenie dla naszego pupila.
P.S.
Też wolę kotleta :D
vBulletin - Arachnea.org