PDA

Pokaż pełną wersję : [B.albopilosum B.angustum. P.irminia 2x P.cambridgei] dziennik Bolka

Bol_0
11-10-2007, 19:00
Witam :) A więc tak dzisiaj doszła do mnie piękna brachypelma alb. po 15. Siedzi sobie w terrarium. Temp. 22-23 stopnie i rośnie. Pajączek wystraszony siedzi w doniczce. Przed chwilą troszkę wyszedł i zaczął machać przednimi odnóżami:) Robi tak z dobre 15min , nie wiem co on robi ale wygląda cudownie. Zakładając ten dziennik proszę was o pisanie w miarę możliwości co waszym zdaniem jest źle
albo co powinienem zrobić dalej:) Wiadomo że opiekuna niema zawsze :D

Bol_0
17-10-2007, 21:23
Witam po długim nie pisaniu bo nie działo sie nic szczególnego. A więc pająk nie chce jeść już gruby tydzień. Siedzi za doniczka i siedzi wychodzi chyba w nocy;D Myślę że jest jeszcze trochę przestraszona. Dzisiaj spróbuje nakarmić ją świerszczem może zje;D

Bol_0
20-10-2007, 16:54
Witam wczoraj wrzuciłem pająkowi świerszcza na noc i nie zjadł;/ Siedział ciągle w rogu terra za doniczką już 5 dzień więc postanowiłem doniczkę lekko zakopać. Pająk nie może wejść znowu za nią i na chama próbuje tam się wcisnąć. Może da se spokój i spróbuje sie zadomowić w doniczce a nie kolo niej;]

Bol_0
24-10-2007, 22:09
Ok więc przedwczoraj pajączek pochłonął 2 świerszcze. Jestem szczęśliwy chociaż jego polowanie na nie nie widziałem. Odwłok się zwiększył i teraz pająk odpoczywa więc mu nie przeszkadzam. W piątek dojdzie do mnie mój 2 pająk B.angustum l3. Narazie tyle. POZDRO

Bol_0
28-10-2007, 01:22
Witam. W czwartek doszedł do mnie nowy nabytek jakim jest B.angustum L3. Mały podczas otwierania kliszówki(chciałem sprawdzić czy żyje po podróży) szybkim a nawet bym powiedział błyskawicznym ruchem znalazł się na mojej ręce;] Nie spanikowałem i przykryłem go słoiczkiem na który wlazł. Przez ten incydent zraziłem się do kliszówki i trzymam go w małym słoiczku od koncentratu łowicz. Tak mogę przynajmniej go obserwować. Pająk zaraz będzie L4 więc go nie karmie;] U kędziorki dziwna zmiana;D Do tej pory siedziała koło korzenia a tu nagle zawróciła do doniczki po raz pierwszy. Siedzi tam 4 dzień i kopie w doniczce dołek a włóknem które wykopie oczywiście zamyka powoli wejście do doniczki. Na lnienie sie nie zbiera bo wczoraj zjadła 1 świerszcza i lniała 2 miesiące temu. To tyle POZDRO

Bol_0
02-11-2007, 23:19
A więc po kolei :D U kedziorki żadnej zmiany może tylko taka że wchłoneła w wtorek drewnojada i dzisiaj wyszła z doniczki :p U angustuma tak samo. Siedzi ciągle w jednym miejscu i jak coś zadrży to rura pod włókno sie chowa :D Ostatnio zaczął się kręcić wokoło siebie. Ma troche dziwne jak dla mnie ruchy nogami. Moge sie obawiać DS ale widzę to po raz 1 i mogę sie pylić.

Bol_0
09-11-2007, 22:07
Na ten czas u pająków bez zmian. Angustum długo szykuje sie do wylinki , mam nadzieje że pająk niedługo przejdzie wylinkę. Kędziora nic ciekawego nie robi bo siedzi w doniczce i siedzi xD Czasem wyjdzie na zwilżone włókno na kamień sie wygrzewać.

Bol_0
13-11-2007, 18:20
Angustum nieche lnieć. Podałem mu połowe mączniaka i rozporządza go całe 2 dni. Jak dotkne słoika to bierze go w paszcze i ucieka;D Jak by myślał że mu go zabiore;] Kedziorka nic nie robi oprócz siedzenia w kryjówce xD W nocy tylko szaleje ale ja śpie;D Czekam na wylinke angustuma mam nadzieje że to już w tym tygodniu;]

Bol_0
22-12-2007, 15:05
Witam sorka że dawno nie pisałem ale po prostu zapomniałem o moim dzienniku xD Dobra wracam po przerwie. Angustum wylniał na l4 około 2 tygodnie temu. Wczoraj zjadł kawałem mącznika od czasu wylinki , ma też wyraźniejsze kolory;] U kędziory tak jak zawsze siedzi w doniczce je je i jeszcze raz je xD Czasem wyjdzie przed kryjówkę ale jak zapale światło w pokoju to odrazu ucieka ;/ Od wczoraj kopie sobie i powoli pajęczynuje wejście do kryjówki. PoZdRo;]

Bol_0
26-12-2007, 14:52
U angustuma bez zmian. Wczoraj dałem do jedzenia żuka mącznika ale nie widzę żeby się interesował. Kędziora ciągle coś przenosi xD Ostatnio ukradła termometr i trzymała w norce. Ku mojemu zdziwieniu stawiała się jak chciałem zabrać. Jednak po kilku dniach sama wyniosła z kryjówki xD J jeszcze przedwczoraj wsunęła drewnojada. ;]

Bol_0
30-12-2007, 13:46
Od wczoraj angustum trawi mącznika. Kedziora siedzi jak zwykle w kryjówce. Po nowym roku jadę do bercika po 2 parahybany l3;]

Bol_0
10-01-2008, 19:03
Właśnie przed chwilą skończyłem przenosić kędziora do nowego terra;] Nie było zbytnio jakiś problemów xD Tylko tyle że się wyczesała samiczka troszkę;] Angustum zrobił sporą norę i 1 z 2 wejść zapajęczynował. Wczoraj zjadł świerszcza to nie wydaje się że nadchodzi wylinka;]

Bol_0
18-01-2008, 18:46
Kędziora zjadła świerszcza który latał se w jej terra od poniedziałku xD Zebrałem dzisiaj resztki świerszcza .Angustum nie chce jeść i jest mniej ruchliwy. Czekam aż awansuje na l5;]

Bol_0
22-01-2008, 17:49
Kędziora w ciągu 2 dni zjadła 5 świerszczy xD Dobrze że ją przeniosłem do nowego terra bo przynajmniej teraz nie siedzi ciągle w kryjówce , mogę powiedzieć że rzadko w niej przebywa xD Ciągle tylko z jednego na drugi koniec terra chodzi ;] U angustuma żadnych zmian. Zapajęczynował dwa wejścia i siedzi w norce;]

Bol_0
26-01-2008, 00:16
Dzisiaj musiałem wyciągnąć korzeń z terra kędziory bo zapleśniał od spodu;/ Wygotowałem go w solance i dałem do piekarnika. Do terra włożę go jutro ;] Kędziora jest bardzo ruchliwa , ciągle gdzieś spaceruje po terra xD Angustum siedzi w swojej norce i siedzi. Czekam aż wbije l5 ;]

Bol_0
28-01-2008, 12:39
Dzisiaj jestem chory wstaje sobie a tu angustum sobie leży na plecach ;]Zaczyna lnieć na l5 i sie strasznie ciesze;] Myślę że kolorki będą wyraźniejsze;] Podłoże zwilżałem jej wczoraj. U kędziory żadnych zmian.

Bol_0
29-01-2008, 10:41
Angustum wbił na l5 bez żadnych problemów;] Miał spory przyrost aż się zdziwiłem xD Dlatego muszę go przenieść do czegoś większego;] Kędziorce dałem wczoraj drewnojada ale nie ruszyła ;/

Bol_0
01-02-2008, 20:05
Kędziora większość dnia spędza na kokosie gdyż od kilku dni coś tam w nim kopie;] Dałem jej świerszcza i nie widzę po nim śladu życia xD Angustum zrobił dosyć ciekawy system norki ;] Mianowicie za 1 liściem zrobił taki daszek jakby i nie ma jak się tam dostać , a wejście do norki znajduje sie zaraz pod drugim liściem ;] Jutro dam fotki to mniej więcej zobaczycie jak to wygląda;] Konsumuje właśnie białego robaka ;]

Bol_0
04-02-2008, 18:34
Dzisiaj porobiłem zdjęcia norki angustuma ale lipnie wyszły i szkoda wrzucać na forum;] Angustum poszerzył norkę i siedzi;] U kędziora na korzeniu powoli znowu pojawia się pleśń;/ Teraz jak wygotuje i wyparzę posmaruje lakierem ;] W środę albo w czwartek przyjdą dwa cambri l1 od lorda;] Nie mogę się doczekać;]

Bol_0
07-02-2008, 15:35
Dziś patrze , a u angustuma rozwalona norka;] Powód do dumy bo mogłem go wreszcie zobaczyć;] Śliczny maluszek :) Chciałem jej dać białego robaka to zaczęła dupom machać ;] Śmiesznie to wyglądało. Jeszcze wieczorem spróbuje dać;] Kędziora wiecznie kopie w norce a na noc wychodzi pospacerować albo posiedzieć na kokosie xD Zjadła drewnojada z smakiem ;] Teraz się myje;]

Bol_0
10-02-2008, 22:43
Angustum zjadł białego robaka;] Teraz siedzi i się myje xD Kędziora kopie coś w norce . Większość czasu spędza poza kryjówką a w nocy pracuje ;] Cambri nie doszły od poniedziałku ;/ Czekam z Lordem do jutra. Jak nie przyjdą wysyła jeszcze raz;] Ale mam nadzieje że dojdą ;]

Bol_0
13-02-2008, 22:42
Świeże zdjęcia angustuma;] Chętnie pozował;] :cool:

http://images25.fotosik.pl/157/e83466b2c07d7c7fm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e83466b2c07d7c7f)
http://images31.fotosik.pl/142/a1dfd72b94b69babm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a1dfd72b94b69bab)

Bol_0
16-02-2008, 23:42
Dziś zwilżyłem podłoże u obu pajączków , dałem też białego robala angustumowi ale zjeść nie chciał ;/ Kędziora skończyła robić kryjówkę ;] Niedługo dodam jakieś foty kędziory;]

Bol_0
21-02-2008, 14:57
Wstaje rano patrze a u kędziory cały kokos jest zapadnięty , a przed nim góra włókna. Wygląda to mniej więcej tak :
http://images32.fotosik.pl/151/5b1963a3137de3d5m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5b1963a3137de3d5)
http://images31.fotosik.pl/151/4a9441ecbc341a6em.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4a9441ecbc341a6e)

Jak ją tak zobaczyłem to oczywiście sprawdziłem pędzelkiem czy z pająkiem wszystko OK i jak sie okazała zaatakowała pincetę ;] Już drugi raz u kędziory widzę takie zachowanie. Mam nadzieje że to długo oczekiwana wylinka;]

Angustum dostał białego robaka którego zjadł z smakiem :) Co jakiś czas wychodzi z norki i łazi po ściance pojemnika xD Wczoraj zwilżyłem podłoże.

Bol_0
25-02-2008, 19:10
Kędziora jak siedzi tak siedzi w swojej zawalonej norce;] Nie przyjmuje pokarmu. Angustum poszerzył norkę ;] W piątek nakarmię . Giełda w Poznaniu tuż tuż ;] Zakupuje irminie 5dc samiczkę;] I od Lorda na giełdzie odbiorę 2 małe cambri;]

Bol_0
01-03-2008, 22:37
Dziś zakupiłem na giełdzie w poznaniu P.irminie około l9 5dc i 2x P.cambridgei l2 xD
Urządziłem terra irmini na razie zwiedza;] Cambri tak samo xD Nie było problemów z przekładaniem ;] Kędziora siedzi dalej jak siedziała, a angustum robi dziury w norce i je zalepia pajęczynom xD

Bol_0
02-03-2008, 16:44
Do dziennika dodaje drobne zmiany w stylu pisania xD Posiadam 2 małe cambri więc przydzieliłem im numery 1 i 2 :p

B.albopilosum

Żadnych nowości:cool:Siedzi i siedzi w tym kokosie :) Zamierzam ją sprzedać więc jak ktoś chce to pisać na PW :p

B.angustum

Siedzi zakopany i nie przyjmuje pokarmu:cool:

P.irminia

Od wczoraj lata po terra jak głupia:) Pewnie szuka miejsca na gniazdko :rolleyes:Do terra wstawiłem roślinkę i w rogu terra przez to jest mała szpara w którą pajączek próbuje się wcisnąć :mad: Zamierzam zakopać tą dziurkę ;)

P.cambridgei nr.1

Już przez noc zaczął robić swoje przytulne gniazdko :D Jest większy trochę większy od cambriego numer 2 :p

P.cambridgei nr2

Tak samo jak swój kolega z kokonu :cool: Podobny tyle tylko że mniejszy:p Ma ciekawsze gniazdko:cool:

Bol_0
03-03-2008, 19:12
B.albopilosum

Zjadła świerszcza :cool: Pierwszy raz widziałem że ten pająk może być taki szybki :D Zwilżyłem podłoże. Pajączek siedzi w norce:cool:

B.angustum

Nic nie je i zalepił wszystkie wejścia do nory:cool: Zwilżyłem podłoże. Mam nadzieje że wylinka:cool:

P.irminia

Dalej zwiedza terra:cool: Dałem świerszcza ale nie przejawiała zainteresowania :mad:

P.cambridgei nr.1

Zrobił gniazdko ale takie bardziej podziemne :D Dałem mącznika ale nie
zjadł:mad:

P.cambridgei nr.2

Dostał mącznika i zjadł z smakiem :cool:Ciekawie zrobione gniazdko :D

Bol_0
05-03-2008, 22:07
B.albopilosum

Zjadła drugiego świerszcza i siedzi w norce:D

B.angustum

Nic nowego:cool:

P.irminia

Zjadła świerszcza i narobiła na ściankę terra :D Może niedługo zrobi gniazdko :cool:

P.cambridgei nr.1

Zjadła mącznika i siedzi ciągle poza gniazdem :)

P.cambridgei nr.2

Powiększa gniazdko:p Jest strasznie zrywna:cool: Na razie najciekawszy pajączek w mojej kolekcji :cool:

Bol_0
07-03-2008, 16:01
B.albopilosum

Nic nowego ciągle tylko sie obraca w tym swoim kokosie :D

B.angustum

Poszerza swoje korytarze :)

P.irminia

Zaczęła w końcu budować gniazdko :cool: Tylko nie w miejscu które mi sie podoba :mad::p

P.cambridgei nr.1

Ma mała kryjówkę w porównaniu do nr.2 chociaż jest wiele większy:D

P.cambridgei nr.2

Natomiast u niego połowa moczboxa jest w pajęczynie :D

Bol_0
09-03-2008, 12:35
Zdjęcia cambriego nr.1 xD

http://images32.fotosik.pl/171/b0cff6958ee5d7c9m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0cff6958ee5d7c9.html)
http://images28.fotosik.pl/173/a6bc4127041ab1d1m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6bc4127041ab1d1.html)

U reszty pająków bez zmian;]

Bol_0
12-03-2008, 17:29
B.albopilosum

Zjadła 2 świerszcze i drewnojada po około miesiącu przerwy:) Widać zgłodniała :cool:

B.angustum

Nic :p Mógłby wreszcie wylinieć :cool:

P.irminia

Powiększa gniazdo :cool: Zjadła dość sporego świerszcza:D

P.cambridgei nr.1

Zjadł świerszcza i lata po pojemniczku ;]

P.cambridgei nr.2

Tak jak kolega z kokonu;]

Bol_0
14-03-2008, 20:29
B.albopilosum

Wymieniłem całe podłoże w terra bo pleśnieć zaczęło :)

B.angustum

Zjadł świerszcza ale po całym dniu ucieczki przed nim:cool:

P.irminia

Zalepiła wejście :cool: Może wylinka:confused:

P.cambridgei nr.1

Zbudował nowe większe gniazdo :cool:

P.cambridgei nr.2

Bez zmian:rolleyes:

Bol_0
16-03-2008, 21:48
B.albopilosum

Po zmianie podłoże siedzi na kokosie bez ruchu 2 dzień:mad:

B.angustum

Ma strasznie duży odwłok po świerszczu :p Teraz będzie miała przerwę w jedzeniu do wylinki :cool:

P.irminia

Myślałem że wylinka ale się myliłem :o Zjadła świerszcza który po wrzuceniu do terra jakimś cudem wlazł do gniazda ;) Zakończenie powinniście znać :D

P.cambridgei nr.1

Zjadł dużo większego od siebie świerszcza:cool: Siedzi poza gniazdem :p

P.cambridgei nr.2

W końcu wyliniał na l2 :) Jak wyjdzie z gniazdka dam foty :cool:

Bol_0
19-03-2008, 21:28
B.albopilosum

Wlała do kokosa i już 2 dzień nawet odnóżem nie poruszyła :D

B.angustum

Bez zmian :cool: Strasznie płochliwy :cool:

P.irminia

Wzmacnia gniazdo;) Wczoraj wyszła pospacerować po terra:) Zjadła świerszcza :rolleyes:

P.cambridgei nr.1

Wcina mącznika :p Wiecznie głodna bestia :cool:

P.cambridgei nr.2

Dostał pierwszy posiłek po wylince jakim był mały mącznik :D Po wylince stracił jednego kła ale daje rade sobie jakoś :cool:

Bol_0
21-03-2008, 19:18
B.albopilosum

Jak siedziała tak siedzi w tym kokosie :D

B.angustum

W końcu wyliniał na l6 :) Spory przyrost :cool: przeniosłem go do większego pojemniczka:cool: Niech odpoczywa po wylince :p Niedługo dam foty :)

P.irminia

Teraz już na 100% zabunkrowała się w gnieździe :D Może wylinka :cool:

P.cambridgei nr.1

Nic nowego :) Zaczyna się błyszczec odwłok:)

P.cambridgei nr.2

Nic nowego. Jutro go przełożę do większego pojemniczka :p

Bol_0
22-03-2008, 13:20
Świeże fotki angustuma dzień po wylince ;]

http://images32.fotosik.pl/188/49333ea72a590e2bm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49333ea72a590e2b.html)
http://images28.fotosik.pl/181/33006956199409a7m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33006956199409a7.html)
http://images26.fotosik.pl/181/1e21e2ab5f1c24e8m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e21e2ab5f1c24e8.html)
http://images33.fotosik.pl/188/a72b61d46fcf0368m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a72b61d46fcf0368.html)

Bol_0
24-03-2008, 13:28
B.albopilosum

Wreszcie wyszła z kokosa i siedzi na korzeniu.;) Zjadła 2 świerszcze.:cool:

B.angustum

Przysypał wejście do kryjówki. :mad: Jak chce niech sobie tam siedzi. :cool:Po wylince nic jeszcze nie jadł.

P.irminia

Bez zmian. Siedzi w gnieździe.:cool: Może wylinka?:rolleyes:

P.cambridgei nr.1

Pociemniał odwłok.:cool: Czekam na wylinkę.

P.cambridgei nr.2

Zjadł sporego mącznika.:cool:

U każdego z pajączków zwilżyłem podłoże!:p

Bol_0
29-03-2008, 15:22
B.albopilosum

Często siedzi sobie na korzeniu.:) Wczoraj zjadła świerszcza.

B.angustum

Odkąd zapajęczynował wejście do kryjówki tak go nie widziałem do teraz.:mad:

P.irminia

Siedzi w swoim przytulnym gniazdku. Nic ciekawego.;)

P.cambridgei nr.1

Ucieka od pokarmu. Odwłok coraz bardziej się świeci.:cool:

P.cambridgei nr.2

Cały moczbox w pajęczynie.:eek: Ogromne gniazdko jak na takiego małego pajączka:cool: Konsumuje mącznika

Bol_0
03-04-2008, 15:15
B.albopilosum

Kopie w norce. Nie chce jeść

B.angustum

Wylazł z kryjówki i zjadł 2 mączniki

P.irminia

Bez zmian

P.cambridgei nr.1

Prawdopodobnie wyliniał na l3 ale nie jestem pewnie bo słabo widać.:cool:

P.cambridgei nr.2

Cały czas majsterkuje przy gniazdku. Zjadł wczoraj mącznika

Bol_0
06-04-2008, 12:32
B.albopilosum

Nie chce jeść. Non stop siedzi w norce.:cool:

B.angustum

Konsumuje mącznika.:D Ahhh... te pająki wszystko trzeba im pod nos podawać bo ruszyć szanownego odwłoka się nie chce.;)

P.irminia

Otworzyła wejście do gniazda i wciągnęła tam świerszcza. :D

P.cambridgei nr.1

Dziś rano wynosił wylinkę z gniazda.:cool: Oznacza to że teraz jest l3.:)

P.cambridgei nr.2

Bez zmian.

Bol_0
10-04-2008, 15:30
B.albopilosum

Po zjedzeniu drewnojada stała się bardzo osowiała:cool:

B.angustum

Bardzo szybki jak na brachypelme;) Wczoraj zjadł mącznika.

P.irminia

Powoli zaczyna powiększać gniazdko.:)

P.cambridgei nr.1

Odkąd wyliniał nic nie je:( Ma bardzo mały odwłok.

P.cambridgei nr.2

Żarłoczny w przeciwieństwie do brata z kokonu.:D Trzeba dorwać jakieś tuby i przełożyć małe cambri:cool:

Bol_0
17-04-2008, 16:56
B.albopilosum
Bardzo osowiała:cool: Już trzeci dzień w bezruchu :D

B.angustum

Na razie nie karmie bo ma spory odwłok:cool: Coś tam kopie , przenosi.:D Często go widuje poza kryjówką.:cool:

P.irminia

Odkąd zbudowała gniazdo widziałem ją tylko raz.:mad: Mogła by wreszcie wylinieć:cool:

P.cambridgei nr.1

Powiększył gniazdo i zjadł dwa mączniki:cool:

P.cambridgei nr.2

Przeniosłem do większego pojemnika.:cool: Nic nie je.

Bol_0
24-04-2008, 15:29
B.albopilosum

Nic nowego. Niedługo sprzedaje.

B.angustum

Wczoraj zjadł sporego mącznika

P.irminia

Nic nie widać przez to gniazdo. Może linieje ale 100% pewności nie mam.

P.cambridgei nr.1

Wczoraj wyliniał na l3.

P.cambridgei nr.2

Konsumuje mączniaka. Nic nowego:cool:

Bol_0
30-04-2008, 23:59
No dziś doszły do mnie świerszcze kubańskie. Z 160 zamawianych doszło 150 więc jest good.:cool: Zaczęło się skarmianie. :D

B.albopilosum

Ta dostała dużego świerszcza ale nie rusza.:mad:

B.angustum

Ucieka przed świerszczem. Zostawię go u niego na noc.;)

P.irminia

Tu świerszcza nie widać więc nie wiem czy zjadła czy nie.

P.cambridgei nr.1

Zjadł z chęciom. Świerszcz po podaniu wlazł do gniazda. :D

P.cambridgei nr.2

Tak od razu to go do większego pojemnika włożyłem. Zrobił gniazdo w liściach sztucznej roślinki.:cool: Po podaniu świerszcza wychodził po niego i chował się . Jak wróciłem wieczorem około 20 do domu świerszcza już konsumował.:p

P.S Oczywiście świerszcze będę hodował. A i jeśli ktoś hoduje świerszcze to niech napisze na pw.

Bol_0
11-05-2008, 00:47
B.albopilosum

Nic nowego. Dziś zjadła sporego świerszcza.

B.angustum

Świeci się odwłok, nie przyjmuje pokarmu. Mam nadzieje że to wylinka.:)

P.irminia

Nic nowego siedzi w gnieździe i siedzi.

P.cambridgei nr.1

Przedwczoraj dostał sporego mącznika. Zjadł całego.

P.cambridgei nr.2

Dałem świerszcza ale nie chciał jeść. Odstraszał świerszcza.

Bol_0
22-05-2008, 14:37
No to pisze po małej przerwie w której zaszły małe zmiany. ;) Sprzedałem kędziora i kupiłem cambri l8 która została wysexowana na samice.:)

B.angustum

Jakieś 2 tygodnie temu wyliniał na l7. Spory przyrost.:cool: Przeniosłem go do nowego faunaboxa i dałem świerszcze którego zjadł 2 dni temu.:D

P.irminia

No to po długim okresie siedzenia w gnieździe przed chwilą wyszła z karapaksem w szczękoczułkach. :) Spory przyrost ;) Robi porządki wyjmując kawałki wylinki przed gniazdo.:rolleyes:

P.cambridkei nr.1

Zabunkrował gniazdo i nie przyjmuje pokarmu. Ogółem żadnych zmian.

P.cambridgei nr.2

Ten natomiast tydzień temu wbił na l4. Spory przyrost. Od czasu kiedy awansował zjadł sporego mączniaka.

P.cambridgei nr.3

To jest nowy nabytek zakupiony na allegro jako l8 niesexowany. Mieszka w tubie po lizakach. Od tych 3 tygodni raz mi uciekł i zjadł jednego świerszcza ale nie do końca. Leży prawie nie naruszony i zawinięty w pajęczyne.

Bol_0
17-06-2008, 17:17
Tu też dano nie pisałem ale czas nadrobić straty. :D Jako że sprzedałem jednego cambriego l4 to nie ma już podziału na nr.1 i nr.2!

B.angustum

Ogólnie to mało je ale aktywny jest. :)

P.irminia

Obecnie gania 2 świerszcze po terra. :D Niedługo będę dopuszczał samca.:cool:

P.cambridgei l5

Podałem wczoraj konika polnego ale nie chciała jeść. Zbliża się wylinka bo pajączek jakiś ospały.:cool:

P.cambridgei l8

Dziś pożarła sporego świerszcza. Bardzo aktywna.

Bol_0
10-07-2008, 15:54
B.angustum

Od tygodnia już l8. :D Musze podkarmić i wysexować.

P.irminia

Bez zmian, na razie nie karmie.

P.cambridgei l5/6

Tu dokładnie zapomniałem. ^^ Nie pamiętam czy liniał czy nie. Ogólnie dużo je.

P.cambridgei l9

Od wylinki nic nie zjadł. Strasznie płochliwy. :cool:

Bol_0
15-07-2008, 16:35
B.angustum

Zjadł drewnojada. Sexowany na samca ale strasznie mało widać więc to jest pewne na 20%.:D Za wylinkę dam fotkę na forum.

P.irminia

Z dnia na dzień bardziej aktywna. Stawia się. Czeka na samca. :p

P.cambridgei l6

Też zbliża się wylinka.

P.cambridgei l9

Strasznie szybka jak na cambriego. Agresywna i żarłoczna. Moja ulubienica. :cool:

Bol_0
02-08-2008, 13:01
Jakoś nie miałem czasu pisać (jak zawsze :D)

B.angustum

W dzień siedzi w kokosie zaś w nocy wychodzi. Sprzedaje koleżance która zaczyna przygodę z ptasznikami. :)

P.irminia

Bardzo agresywna i szybka. Może to przez to że nie karmie ją tak często z powodu braku jedzenia.:)

P.cambridgei l7

Jakiś tydzień temu wyliniał. Duży przyrost. Od wylinki zjadł drewnojada (ostatniego :p)

P.cambridgei l9

Ostatnio zmierzony ma 5,5dc! :eek: Ogromny jak na swoją wylinkę. :)

Bol_0
11-08-2008, 14:11
Od wczoraj posiadam H.lividum i P.reduncus. W dzienniku też będę opisywał ich nudnawe życie.:) Ale po kolei:

B.angustum

Przedwczoraj zjadł sporego drewnojada. Ogólnie bardzo aktywny jak na brachypelme. :)

P.irminia

Ta mniej aktywna ale w nocy wychodzi z gniazda. :) Czekam na włókno kokosowe bo trzeba podłoże zmienić.:D

P.cambridgei l9

Przed chwilą dałem drewnojada którego od razu zaatakowała. :) Ogólnie nerwowy pajączek.

P.cambridgei l7

Też aktywna, cały czas próbuje podnieść pokrywkę od pojemnika. :)

P.reduncus

Od wczoraj zbudowała szkielet swojego gniazda. Teraz wcina mączniaka.

H.lividum

Istny szaleniec. Jakoś udało mi się go przełożyć bez większych problemów. Przez całą noc zapajęczynował pojemnik, ale nie zaczął kopać.:cool:

Bol_0
14-08-2008, 12:42
U większości pająków bez zmian. Dlatego nie będę pisał o wszystkich na raz. :cool:

P.irminia

Przedwczoraj wymieniłem podłoże w terra irenki. Daje 3 zdjęcia irmini. :D

http://images27.fotosik.pl/264/f9670017a65e294dm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f9670017a65e294d)
Nie miałem czym zmierzyć więc porównałem do ręki. :cool:
http://images27.fotosik.pl/263/c8970d3126ae09f7m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c8970d3126ae09f7)
http://images24.fotosik.pl/266/ca1de28d1ea77f33m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ca1de28d1ea77f33)
Sorka za jakość ale nie było dobrego światła.

P.reduncus

Przedwczoraj też przełożyłem do moczboxa , dopiero zaczyna coś tam pajęczynować.

H.lividum

Nie chce kopać norki. Zapajęczynowała cały pojemnik dużą warstwą pajęczyny.:cool: