uszu
13-10-2007, 02:28
no więc w sobote dopuscilem do mojej samicy irmini samca. samiec znalazł ja od razu tylko tyle ze samica chyba nie chetnie chciala kopulować. długo szukali pozycji i szczerze mowiac to nie wiem czy ja znalezli<Lol2>. z poczatku sie przestraszylem ze nic z tego nie bedzie bo samica szczerzyla zabki:D no ale samiec nie uciekal wiec uznalem ze jest <OK>. Mam zamiar go jeszcze tam potrzymac troche ponieważ nie wiem czy stosunek zaszedł. i teraz moje pytanie jak długo moge go tam trzymać?? druga sprawa jest to czy jeszcze nie gotowa samica może zaakceptować w swoim terra samca?? Moja jest dopiero L11 i ma jakies 4,5cm-5cm ciala samiec mniejszy od niej nie jest ale wiekszy tez nie ;)moim zdaniem narazie jest wszystko OK poniewaz widze jak od czasu do czasu nastepuje zblizenie po ktorym samica udaje sie do gniazda a samiec gdzie w kont terrarium taka sytuacja nastapila juz kilka razy w przeciagu 8 godziy ;) no wiec prosilbym na odpowiedzenie na moje pytania i ewentualnie jakies rady ;) z góry dziekuje
pozdrawiam uszu
pozdrawiam uszu