PDA

Pokaż pełną wersję : [Chromatopelma cyaneopubescens] włoski parzące

buldii
11-02-2007, 16:49
Mam chromke L3 ostatnio wziąlem ja na reke i zaczela sypac wloskami jest mozliwosc ze dlatego od paru dni swedzi mnie reka ...? Od takiego malego pajaka..?
// Pamiętaj o tagach, odpowiednio nazywaj tematy :) - kolczykos

kruszon_01
11-02-2007, 17:04
Tak, mi kiedyś włoski chormki[dorosłej samicy] wpadły do oka i nie za ciekawie to wyglądało :( Jak coś to zrób sobie okłady z Herbaty i bedzie dobrze:D

Ulver
17-02-2007, 12:59
włoski młodego czy starego poajaka działaja tak samo tylko jest imch wprost proporcjonalnie mniej/wiecej a teraz masz nauczke bo po strasujesz pajaka ?

GeTaS
19-02-2007, 17:08
Chromki bardzo chętnie się wyczesują, nawet przy delikatnych manewrach w terrarium.a teraz masz nauczke bo po strasujesz pajaka ? tego pająka nie trzeba stresowac żeby się wyczesał :P
A wracając do tematu. Gdy na mnie pająk się wyczesze to swędzenie mija tego samego dnia. Może jesteś uczulony na włoski? Albo ręka swędzi cię z innego powodu(?)

MackoxD
02-03-2007, 19:14
a probowales woda?? <lol2> (zart) :)) poswedzi poswedzi przestanie nie ma co robic wiekszej draki :))

PrzemQs
06-03-2007, 01:40
Ja tego nie rozumiem ludzie panikuja ... Na mnie wyczesywala sie i chroma(L 5) i Geniculata(L osiem(jak wpisuje liczbe osiem to mi wyskakuje emot z okularkami )) i Vagans (dorosły) i nic mi nie bylo a zeby sprawdzic jakie jet dokladne dzialanie robilem takie rzeczy zeby mnie napewno piekło... Ale nic takiego sie nie stało ... Nie wiem ludzie nawet jak poszczypie to nie trzeba od razu tematow dawac ...(od ukaszenia ptasznika nie zanotowano smierci :D) to co sie przejmowac włoskami parzącymi :P :D

Blackmane
06-03-2007, 02:04
Ale on założył temat więc to wszyscy uszanujmy. Jeśli paja się wyczesze to po pierwsze nie drap, bo tylko wbijesz włoski bardziej. Najlepiej zrobić prosty sposób, przykleić taśmę samoprzylepną i szybko zerwać z miejsca gdzie pająk sie wyczesał. Może trochę pomóc.

freeman
01-05-2007, 03:33
od ukaszenia ptasznika nie zanotowano smierci

naprawde? nawet od tych bardziej jadowitych? skad masz takie dane? :)
nawet posredniej przez wstrzas anafilaktyczny czy tam uczulenie?

pawel1988
01-05-2007, 11:32
Zanotowano :wink: Tylko np. osoby starszej, dziecka, człowieka który został ugryziony w szyję a śmierć nastąpiła przez uduszenie a nie konkretnie przez działanie jadu... :roll: