PDA

Pokaż pełną wersję : [F] Duo

T-REX
11-02-2007, 17:15
Opinia (niestety) negatywna :?

Otóż miałam z tym użytkownikiem dokonać wymiany. On miał mi wysłać A.geniculate , a ja mu B.smithi L5/6.
Bardzo prosił żebym pająka wysłała we wtorek,zapewnił również,że i on wyśle tego dnia....
No to o.k. Wysłałam. Pytam się go wieczorem czy także wysłał. POwiedział że tak,ale nagle okazuje się że pomylił adres :? .
Następnego dnia paczka się do niego wróciła. Gienka była (jak powiedział) przed wylinką,więc powiedziałam żeby wysłał jak ją przejdzie.
2 dni później powiedział że geniculata zdechła podczas wylinki i że zamiast niej wyśle mi B.klaasi.
Jednak tą klaasi wysyła od początku stycznia aż do teraz i nie nawiązuje już żadnego kontaktu :?

BARDZO MI PRZYKRO

NIE POLECAM ZAWIERANIA Z NIM ŻADNYCH TRANSAKCJI CHYBA ŻE Z ODBIOREM OSOBISTYM

P.S Mi powiedział że wymienial się z pewnym gościem przy pomocy wysyłki, a okazało się że wymieniali się "z rączki do rączki."

Duo
11-02-2007, 20:33
Pająka odebrała osobiscie niedawno, bo mialem jechac do rodziny ktora mieszka od niej stsunkowo nie daleko i pajaka dostala. Jednak na drugi dzien napisała mi, że ona ma potwierdzenie wysyłki a ja nie i groziła mi, że jak nie wysle jeszcze jednego pajaka to narobi mi syfu na forach.
O moją wiarygodność można chcociazby zapytac Blackmane ktoremu ostantio wysyłałem Samice B.Vagans. A jego wiarygodnośc jest chybawieksza od 13 latki z 6 postami :?

LoRd
12-02-2007, 04:53
Avi_Versicolor dostałaś wkońcu tego pająka tak jak napisał Duo ?
Duo, to że z Blackmane udało Ci się pozytywnie przeprowadzić tranzakcję nie jest żadnym argumentem niestety w tej sprawie.

facehugger
12-02-2007, 11:45
Duo
może poprostu skopiuj i wstaw na forum tą rozmowe ??

Duo
12-02-2007, 14:24
Avi_Versicolor dostałaś wkońcu tego pająka tak jak napisał Duo ?

Pająka dostała, ale czesto zdarzają sie takie proby wyłudzenia, chcoby kolega ktory jednemu kolesiowi wywsyłał 3 razy pajaka a ten twierdził ze za kazdym razem marty, co sie jeszcz enigdy koledze nei zdażyło i w koncu wystawił mojemu koledze negatywa :?

Duo
może poprostu skopiuj i wstaw na forum tą rozmowe ??
Czesto pisze z rożnych komputerów [szkoła, znajomi, kawiarenka]wiec nie mam tej rozmowy w archiwum

Kamil D
12-02-2007, 18:48
Tak to kazdy moze powiedzieć

Duo
12-02-2007, 19:46
Tak to kazdy moze powiedzieć
czyli jak :?:

Michallewczuk
13-02-2007, 01:39
A jego wiarygodnośc jest chybawieksza od 13 latki z 6 postami :?
Wiek nie ma żadnego znaczenia co do wiarygodności ani tym bardziej liczba postów !

Andrzej
14-02-2007, 14:32
Trudno nam stwierdzić czy pająk dotarł do adresata, ale na pewno negatyw należy się Duo za tak długą transakcję. Jak dla mnie, to się nie popisałeś troską o Klienta.

Duo
14-02-2007, 22:03
Andrzej moim zdaniem sie wwiazałem, nie chcialem wysyłac Geniculaty bo lada dzien miala liniec a jednak wylinak podczxas przesylki poczta to zly pomysl a, ze padla przy wylince to juz niestety nie moja wina :( A co do opoznien z Klassi to były spowodowane załamaniem pogody i mało kto zaryzykowałby wyslanie pajaka w taka pogode. A to ze dowiozłem go osobiscie i nadlozylem około 20 kilosow drogi w jedna strone swiadczy o tym ze chcialem sie wywiazac.

LoRd
15-02-2007, 04:44
Duo coś kręcisz..

1. Dlaczego wymieniałeś się na zwierze które miało liniec? Dlaczego nie zaczekaliście tydzień z wysyłką?
2. Jak to się stało że pomyliłeś adresy?
3. Wcześniej czytałem że pająk źle wyliniał u Ciebie w domu, a nie w paczce. Paczki nie wracają na drugi dzień..
4. Co rozumiesz przez złą pogodę? Dwa miesiące pogoda napewno nie była beznadziejna. Jeżeli zimę.. no to sory ale powinieneś wysłąć pks albo pkp skoro nie wysłałeś kiedy było ciepło (tak jak się umawialiście) a nie czekać 2 miesiące.
4. Padł zarzut że nie dałeś jednak tej B. klassi, więc skoro tyle argumentów jest przeciw Tobie, to jakim sposobem mamy w to uwierzyć?

Blackmane
15-02-2007, 09:53
Pająka dostałem ale jego odwłok wygląda jak kędzior, albo kędzior/vagans :)

Być może to tez wina wyczesanego (i to ostro) odwłoka. Jednak nie ma na im brunatno czerwonych włosów a raczej beżowe. Wygląda jak vagans ale odwłok nie bardzo :)

Duo
15-02-2007, 18:16
LoRd
= Wymiana odbyła sie niecały miesiac temu a nie 2 :!:
= Pomylak polegala na pomyleniu cyfer w kodzie 1-7 i paczka wtedt nie opuszcza poczty tylko wraca do adresata
= No i zgadza sie, że pajak wyliniał u mnie w domu, czyli po powrocie z poczty i gdybym byl chytry tomoglem go wyslac i tak i zwalic wine na poczte.
= Pogada byla zla przez okolo 2-3 tyfodnie wiec a wszyskto odbylo sie podczas drugiego tygodnia feri w malopolsce czyli okolo 20 stydznia :!:

Duo
15-02-2007, 18:38
Trudno nam stwierdzić czy pająk dotarł do adresata, ale na pewno negatyw należy się Duo za tak długą transakcję. Jak dla mnie, to się nie popisałeś troską o Klienta.
Hmm troska o klienta... no przy wymianie nie ma raczej ani klientów ani sprzedawców. A wogule to dołożylem starań. Obaj wyslalismy pajaki w ponidziałek, moj niestety wrocil do mnie na drugi dzien, a jej pajak doszedl w srode. No a srode wieczorem gwaltownei załamała sie pogoda.
A co do wysylki PKS czy PKP to nei zawsze jest mozliwa, bo autobusem pomiedyz naszymi miejscowosciami to przynajmniej 2 przesiadki a pociagiem 3 wiec to nie wchodizło w rachuby zabardzo. A pajaka dostała po okolo 2 tygodniach a nie 2 miesiacach.

Madziula20
20-02-2007, 00:18
to ja troszkę z innej beczki...
nie odbierzcie tego jako obronę Duo...ale zauważcie,że sama zainteresowana sprawą osoba dziwnie zamilkła...

i chociażby to potwierdzałoby ,że faktycznie chce namącić..
z punktu widzenia prawa: istnieje domniemanie iż osoba podająca się za poszkodowaną wcale nią nie jest ;)

Duo
22-02-2007, 00:37
No ciężko udowodnic mi swoja niewinnośc, a najgorsze jest to ze namaciła mi w opini i syf mi robi, a teraz nie raczy sie wypowiedziec, ciekawe czemu? Pewnie doszła do wniosku, że jednak pajaka nie wyłudzi.

T-REX
10-03-2007, 16:10
Do Madziula20 : przykro mi że się nie odzywam,ale miałam przykry wypadek: POŻAR :(

Duo wciska kit. RZADNEGO PAJĄKA NIE DOSTAŁAM!!!!!!!

Oszustwo!!!

Nie kłam,bo znam prawde

jesli nie będe się odzywać
prosze nic nie podejrzewac z przyczyny wyżej podanej
bo to raczej nie wesołe :(

i tak pisze z nie swojego kompa

T-REX
10-03-2007, 16:11
No ciężko udowodnic mi swoja niewinnośc, a najgorsze jest to ze namaciła mi w opini i syf mi robi, a teraz nie raczy sie wypowiedziec, ciekawe czemu? Pewnie doszła do wniosku, że jednak pajaka nie wyłudzi.

Miałam pożar. Komputera nie mam :(
Widze że cię to cieszy

NIe kłam!!!
Pająka nie dostałam i nadal czekam

LoRd
19-03-2007, 21:01
Macie jakieś logi z GG albo maile na dowód waszych zdań?

Duo
23-03-2007, 01:14
Tak jak kiedys pisałem nie mam juz tej rozmowy w archiwum.
I szczerze mówiąc to nie jest juz nawet smieszne tylko nudne, nigdy nie udowodnimy swoich racji. Ci ktorzy robili zemna interesy nie żałują, trudno, że trafiłem akurat na tą nieuczciwą trzynastolatke.

Kazio
23-03-2007, 09:24
Pop rzeczytaniu tych rozmów jakoś bardziej wierzee DUO (moge się mylić, ale jakoś badziej mnie przekonał).

Yvaine
24-03-2007, 22:25
Kazio ciężko tu cokolwiek stwierdzić, ale chyba jednak masz rację.

Leito7
31-03-2007, 22:27
a ja tez dodam NEGATYW sory ziom ale nie tak mialo byc zamawiasz pajaki po czym sie nie oddzywasz {!}

Duo
02-04-2007, 01:11
Przepraszam, ale jakiego niby pajaka od ciebie zamawiałem, bo jakos nie kojrze :?
W jaki niby sposub zamówiłem i nie odebrałem :?
Może sprecyzujesz :wink:

Leito7
03-04-2007, 21:42
Powinienes kojazyc kolesia z TCP? Brachypelme albopilosum samca i samice?

Duo
07-04-2007, 00:14
Przeciesz uzgodnililismy, że nie biore pajaków bo beda problemy z odbiorem, wiec za co negatyw :?

Leito7
07-04-2007, 13:13
nic nie uzgadnilismy... jak dla Ciebie uzgadnianie to gdy ja pisze co z pajakiem a Ty robisz sie niewidoczny to super ;|
negatyw SŁUSZNY

T-REX
10-05-2007, 16:02
pisze z kółka informatycznego

" nieuczciwą trzynastolatke"

po pierwsze- nieuczciwy jestes ty
po drugie- mam 14 lat

wkrótce będe mieć komputer to się odezwe i lepiej wytłumacze sytuację

T-REX
14-05-2007, 11:58
Tak jak kiedys pisałem nie mam juz tej rozmowy w archiwum.
I szczerze mówiąc to nie jest juz nawet smieszne tylko nudne, nigdy nie udowodnimy swoich racji. Ci ktorzy robili zemna interesy nie żałują, trudno, że trafiłem akurat na tą nieuczciwą trzynastolatke.

Sluchaj.... Wiesz czemu wydaje ci się to nudne???
Dlatego że nie długo braknie ci wymówek!!!
Gdyby nie przykry wypadek 01.02 to pokazałabym Wam niepodwarzalny dowód na jego oszustwo, ujawniając fragmenty rozmowy na gg. Ale mam również świadka że Duo na samym początku coś kręcił... Jeżeli trzeba będzie,i jeżeli ta osoba się zgodzi to ujawnię jej nick. Ale wróćmy do rzeczy.... Z wyżej wymienioną,jak narazie anonimową osobą robiłam wymiane "z rączki do rączki". Po kilku dniach zgłosił się do mnie Duo, który chciał się zamienić za moją B.smithi L5. Proponował A.geniculate L8. Strasznie prosił,abym mu wysłał jeszcze tego samego dnia, bo zależy mu na czasie (bodajże potrzebna mu na urodziny,czy coś takiego...ale to szczegół).Zapewniał,że także i on wyśle tego samego dnia. No to o.k. Wysłałam,on też,bo przysłał mi zdjęcie karteczki informującej o wysyłce. Wszystko by było super gdyby nie to,ze pomylił adres... Zrobił to jakimś dziwnym cudem, bo adres podawałam mu dokładnie. Obiecywał,że wyśle pająka po wylince (bo podobno się do niej przygotowywał). Po jakimś czasie poinformował mnie że pająk podczas wylinki zdechł. Zaproponował żebym wybrała sobie coś innego.Zdecydowałam sie na B.klaasi. Jednak na wyborze się skończyło...Pająka nie wysłał do tej pory i bezczelnie kłamie,że go odebrałam osobiście!!! O sprawie z kłamstwem Duo powiem później.