PDA

Pokaż pełną wersję : [Wylęg świerszcza] czym karmić

Kudłaty
11-02-2007, 19:22
Mam pytane czym karmic wylęg praca@mysak.plrszcza bo w pojemniku z torfem gdzie były złożone jajka zauważyłem małe robaczki myslałem ze to roztocza ale jak sie blizej przyjrzałem to malutkie świerszczyki. Nie wiem czym je karmić czy tradycyjnie kapusta, marchewka, płatki owsiane, otreby przenne.

A czy nadal pozostawić im ten pojemnik z torfem w którym siedza czy przeniesc je do innego. Dorosłych osobników nie ma bo skarmiłem je :D

kamis1987
11-02-2007, 20:54
witam! jakis tydzien temu tez wylegly mi sie swierszcze. do duzego plastikowego pudelka przesypywalem wlokno kokosowe do ktorego dorosle skladaly jajka. male mozesz spokojnie karmic plastrami jablka. wrzucilem im taki plaster to lezal przez jakis tydzien i nawet nie zaczal sie psuc tylko dalej wygladal jak swiezy. male swierszcze beda go jadly i beda drazyly sobie w nim tunele. jak zobaczysz ze sie psuje to wymien na nowy plaster. mozesz kupic tez karme dla rybek. zawiera duzo bialka to swierszcze beda szybciej rosly. moga zyc w podlozu. nie musisz ich nigdzie przenosic. trzymaj je tylko w cieplym pomieszczeniu i utrzymuj wilgote podloze a beda rosly jak na drozdzach :wink:

Max116
25-02-2007, 00:17
podobno świerszcze nieładnie pachną, to prawda? no chyba że to zależy od gatunku :wink:

Dawidow
25-02-2007, 00:39
napewno nie wydzielają zapachu na cały pokój, tylko jak wsadzisz nos do pojemnika z nimi to czuć ich zapach.Ale nie sądzę żeby to był jakiś straszny smród

MaGiq
25-02-2007, 14:16
Pokarm dla rybek jest najlepszy od czasu do czasu jakis owoc.

venthar
25-02-2007, 14:36
Ja tam czuje tylko zapach kartonu po jajkach :D Można karmić również otrębami pszennymi