PDA

Pokaż pełną wersję : [P. cambridgei]

-Michał-
15-10-2007, 23:24
Kupiłem ostatnio samice w\w gatunku L12(?) w kazdym badz razie 5,5 cm ciała i 16-17 cm cała :).. zrobiłem jej terrarium ale jeszcze jej nie wpuściłem - myśle ze to zrobie jutro :) I teraz pytania:

1. Jak ja wpuszcze to po jakim czasie moge dać jej samca? - musze czekać aż zrobi gniazdo?

2. Jak lepiej dopuszczać u samicy w terra ? czy moze w innym pustym? na neutralnym gruncie?

3. Samica miała ostatnio wylinke w grudniu jak myslicie czy zanim zrzuci kolejna zdazy zrobic kokon ? - przypuszczalnie.. wkoncu prawie rok minie ale znowu spory pajak wiec az tak czesto nie zrzuca wylinki ?

4. Samica musi tupać odnuzami wczesniej bez samca zeby chciała sie dopuścic ?:P... czy to nie ma znaczenie ? :]

Jak bede miał kolejne pytania to bede pisał :]
Prosiłbym o odpowiedzi najlepiej osob juz doswiadczonych przy rozmnazaniu tego gatunku :)

MaGiq
16-10-2007, 16:56
Poczekaj na wylinke. Dopuszczaj w terra i najlepiej zostaw samca razem z samica na dłuższy czas. Mój samiec przeżył 1.5 miesiąca w terra samicy.

BlackSpider
16-10-2007, 21:04
A ja bym radził dopuszcać na neutralnym gruncie np wanna. Było to gdzieś kilka postów niżej...Gdyby samiczka po kopulacji chciała wszmać samca to można ich rozdzielić tnz, są szanse a w terra nikłe. Sposób sprawdzony

BoBaZ
17-10-2007, 16:09
Jeśli twoja samiczka jest spokojna, to poczekaj aż się zaaklimatyzuje i wpuść samca...

patryk_xx
17-10-2007, 16:35
Ja dopusczzalem pajaki w wannie :) , i wydaje mi sie ze jest to dobry sposob poniewaz jest duza przestrzen i wieksza mozliwosc uratowania samca przed samicą :D