Pokaż pełną wersję : [geniculata samiec] Impoptent?!
Jak myslicie czemu samiec nie chce kopulować siedzi u samicy 3 dni i nic :/ Na początku coś zaczął drzeć i nic ucieka przed nią no i ona przed nim też ;/ Może samica jest za mała(ale ma 7 lat) bo w sumie to ma tylko ciało większe niż on, a nogi samiec ma grubsze i dłuższe. Samiec stoi jak wryty w tym terra a samica na ściance albo gdzieś w koncie ;/ 1 raz mi się zdarzył taki problem
A samiec jest napełniony?
nie wiem własnie kupiłem go od gościa co twierdził że jest
mam prawie to samo samiec(tez gienie) byl dopuszczany kilka jak nie kilkanascie razy juz :/samica byla tolerancyjna nawet jak spadl z szyby na nia ... samiec nawet sie nie trzesl:/
wczoraj w nocy dopuscilem jeszcze raz i wrescie samiec zaczal sie trzasc,ale samica juz nie byla chetna i nie zaczela stukac. samiec z 10minut podrzal i poszedl w rog terra tradycyjnie ( w jego wypadku oznacza to chec szybkiej ewakuacji bo robil to juz nie raz;p)
moj samiec tez ponoc jest napelniony no i w sumie wyglada jakby mial,,cos'' w zbiornikach :]
jutro moze nakarmie go i ja oraz sproboje znowu, jakby sie udalo to napisze :]
Lajpiec a samica kiedy lniala? 7 lat ma, i ma chudsze nogi od samca?moja ma 5 okolo i nie byla zbytnio dogrzewana (wrecz przeciwnie :p to pierwszy pajak jakiego kupilem i chce aby zyla dluugo:D) a jest znacznie wieksza od samca i ciałem i odnorzami.
pozdrawiam i czekam moze kto inny nam pomoze :]
Edit: noi lipa ciagle dopuszczalem, samiec juz sie ladnie trzesie prawie jak DS :p (joke) ale samica go przepedza,z kolei za dnia siedzi w rogu terra kolo pojemnika z samcem:/ tzra ja chyba podkarmic bardziej .. a jak u ciebie udalo sie?
sigaltbg
15-11-2007, 16:58
typowe dla starych samców... może sprzedali wam jakieś stare osobniki
Upewnił bym się czy, aby na pewno samce są napełnione.
vBulletin - Arachnea.org