Pokaż pełn± wersję : [G.rosea]Zimowanie przed dopuszczeniem ?
Chciałem przezimowac moj± rosee i nigdzie nie mam info jak to zrobić :/ Wiem że temp ma byc 12-16 i tylko tyle praktycznie wiem i że ma zimować 2 miesi±ce. Dzi¶ przeszła ona wylinkę. Za ile mogę j± zacz±ć zimować? Po jakim czasie od zimowania mozna dopu¶cić? I jak ona się będzie zachowywała podczas? zrobi sobie jak±¶ pajęczyne i tam wejdzie czy co? Za¶nie nieruchomo?
daruj sobie zimowanie i dopuszczaj bez tego. czesc osob zimuje a czesc nie, udaje sie i tak i tak.
Pozdrawiam
mishi_111
29-10-2007, 21:35
informacje s± sprzeczne.podejrzewam ze autor(Lajpiec) korzystał z opisu paj±czka np. zamieszczonego na TCP a tam jest jasno napisane że rosea która nie była zimowana złożyła kokon ale był on pusty.też mnie to zastanawia jak to jest z tym zimowaniem.starałem się zaczerpn±ć info od uznanego hodowcy i sprzedawcy paj±ków ale on stwierdził ze zimowanie nie jest konieczne.i tu pojawia sie problem.Jak to jest naprawdę?
mishi111 na TCP wystarczy ze wpiszesz w wyszukiwarce ,,zimowanie rosea'' przeczytaj tematy i bedziesz wiedizal ze sporo osob rozmnozylo bez zimowania ;] chyba anwet kilka z forum od nas :]
Pozdrawiam
<tu wyszlo cos dziwnie>
Zimowanie to chyba zbyteczny problem- wiele juz bylo udanych prob rozmnozenia bez zimowania.
Ja kupiłem G.rosea nie wiedzac ,ze była zapłodniona trzymałem ja w normalnych warunkach i po 3 miechach złozyła kokon , poprzedni własciciel tez mowił ,ze nie zimował
mishi_111
31-10-2007, 23:06
no jednak zdarzaj± sie takie przypadki w których kokon jest pusty albo samica wogole nie składa kokonu...ale może to tez przecież być spowodowane czym innym
vBulletin - Arachnea.org