PDA

Pokaż pełną wersję : [A][TCP]Szymek

MoJeQ
13-02-2007, 12:53
UWAGA OSZUST!!! SzyMek na TCP, philips7 na allegro.pl
sprzedł mi male pajaki miały byc boehmei a okazaly sie kedziory, dowiedzialem sie ze wszystkich oszukuje podobno kupił 100szt kedziorów i sprzedawal wszystkie jako boehmei, wiem ze jak mu zdechnie pajak wysyla go komus i wzala ze przez poczte padł, zawyza wylinki i sprzedaje np samice L6 chromki a towcale nie samica i w dodatku 2 wylinki młodszy pajak.
oszukani piszcie tu albo na gg 2958347 straciłem około 150zł machnałem reka na to ale po tym jak sie dowiedzialem ze to nie tylko ja i ciagle tak robi mysle ze trzeba cos z nim zrobic przynajmniej was ostrzec
pozdro

Dawid_nh
13-02-2007, 21:33
wypadaloby sie nauczyc w koncu ze allegro zwraca kase za przekrety

robert.p.
13-02-2007, 22:18
wypadaloby sie nauczyc w koncu ze allegro zwraca kase za przekrety

To nie calkiem tak- łatwo cos udowodnic jak gosc Ci nic nie wysle,albo zamiast np telefonu wysle 100 osobom kamyk w paczce.Pajaki to inna sprawa,najczesciej oszustwa sa na małych,chodliwych bracypelmach,tych kolorowych.Nic prostszego niz wyslac kedziora L1 zamiast boehmei L1.Pajak dochodzi caly i zdrowy,wiec komentarz pozytywny.Zanim urosnie taki by bylo widac ze to nie boehmei tylko kedzior,mija kilka miesiecy,a jesli ktos zupelnie sie nie zna to i pol roku-po tym czasie nikt oszustwa nie udowodni.
Jedyna rada-nie kupowac od byle kogo,patrzac tylko na cene.
Sam widzialem kiedys ze gosc z 0 komentarzy sprzedawal 100 szt boehmei po 12 zl,i juz mial kolo 30 szt sprzedanych jak zajrzalem.Trzeba byc naprawde niemadrym by na cos takiego pojsc-bo na logike-kto moze miec nagle 100 szt boehmei znikad,jesli nie jest znanym hodowca,lub handlowcem?Tylko mi nie mowcie ze sie nagle komus nieznanemu rozmnozyly :D:D:D,ja przynajmniej nie znam takich przypadkow.
No i argument rozstrzygajacy-jakby po 10 zl wystawil boehmei to kupilby je ktos hurtem w tej cenie,pozbawiajac go obowiazku (i nudy) pakowania ich pojedynczo i wysylania- za jeden kokon i tak bylaby to sumka okolo 1000 zl,szybko,bez klopotu i w jednej wysylce.
Wiec po prostu-najlepsza forma tego by nie dac sie oszukac to nie wierzyc w cuda na allegro! rzadko rozmnazane pajaki musza kosztowac-nie dlatego ze ktos chce sie na nich nachapac,tylko dlatego ze jest ich mniej bo trudno rozmnozyc.
A dokad ludzie beda wierzyc w cuda,to beda hodowac kedziorki,vagansy i nhandu-az sie nauczą

Szymek
14-02-2007, 17:19
Witam widze ze sprawa tyczy sie mojej osoby wiec postaram sie troche naswietlic cala sytuacje.Kilku znajomych przeslalo mi ten wlasnie link sam nie zagladam na arachnea wiec wczesniej nie moglem zareagowac na ten stek klamstw.Widze ze robert p juz uznal mnie za zlodzieja i byle kogo coz przezyje.Sam poziom jaki prezentuje mojeq mozna rozpoznac po jego postach.Owszem sprzedalem mu okolo 2-3 miesiecy temu na allegro b.boehmei ktore przywiozlem z niemiec.Nie wykluczam sytuacji ze niemiec od ktorego kupowalem te pajaczki mogl mnie oszukac a pozniej ja mimowolnie klienta.Mojeq pisal do mnie owszem ze nie sa to boehmei sadze jednak ze pajaczki sa max l3 wiec nie jest jeszcze w stanie na 100 % wysnuc czy to napewno boehmei.Chcialem z kupujacym sie skontaktowac i rozwiazac sytuacje oddajac pieniazki oczywiscie po wczesniejszym zapoznaniu sie z fotka ptasznika albo nim samym.Mojeq jednak nie wykazal zadnego zainteresowania zeby rozwiazac sprawe,pisal jedynie ze jak mu nie dam 200 zl to mi zrobi syf i da negatywa,taka jego postawa mowi dla mnie jedno ze chcial wyludzic 200 zl.Moge oczywiscie zalaczyc korespondencje z tym milym klientem gdzie wyraza swoj poglad na cala sprawe.Chcialbym jeszcze podkreslic ze jest to jednya osoba ktora narzeka na moja osobe,inni klienci sa bardzo zadowoleni z tranzakcji ze mna wystarczy spojrzec na moje komentarze i na aukcje w kotrych sprzedawalem.To co pisze ten niepowazny osobnik ze zawyzam wlinki wysylam samce to kompletna bzdura jezeli ktos chcialby sie ze mna skontaktowac i porozmawiac nie ma problemu moj meil philips669@wp.pl albo kom 502 212 992.Ja nie mam nic na sumieniu zeby sie tlumaczyc i przepraszac mojeq jednakze musialem zareagowac na te bzdury ktore psuja moja opinie.Pozdrawiam

robert.p.
14-02-2007, 17:36
Gwoli scislosci-moja uwaga była ogólna,nie dotyczyła imiennie niczyjej osoby,wiec jesli poczułes sie urazony to przepraszam.Chodziło mi tylko o ustosunkowanie sie do tego co napisał Dawidnh.

Szymek
14-02-2007, 18:19
Ja rowniez przepraszam troche mnie ponioslo jak przeczytalem te bzdury na moj temat.Jeszcze raz sorry

Adams
14-02-2007, 20:39
Moje zdanie jest takie ,że lepiej dac pare złotych wiecej i kupic od jakiegos znanego i dobrego sprzedawcy bo ostanio na allegro widziałem ,że jeden znany hodowca z tego forum sprzedawał B.smithi L1 za 22zł a inny koles wystawił za 11zł wystarczy spojrzec na cene

Cyriopagopus
15-02-2007, 03:02
A ja mam takie pytanie.Co zrobić w sytuacji gdzie właśnie ktoś mnie oszukał gdy pająki kupowałem bo chcie pojechac do niemiec po większa ilośc pajaków a potem sprzedac je z zyskiem w Polsce tylko obawiam się własnie oszustwa . . .

Ja sprzedam np smithi wyrosną kędziorki i to ja bede miał problemy a nie hodowca od którego kupiłem pajaki,bo prze dzież nie wiem czy opłacalne było by szukac hodowcy po Niemczech ?

LoRd
15-02-2007, 08:04
Cyriopagopus ryzyko zawodowe. Nie zrobisz niestety nic.

MoJeQ
02-01-2008, 23:08
przypadkiem dopiero teraz przeczytałem odpowiedz "SZymka" , człowiek jest smieszny odwraca kota ogonem i wychodzi na to ze ja jestem winny tego ze ktos go niby oszukał a ja sie nie chcialem dogadac? napisalem mu jasno ze oddaje mi cala kase a ja mu oddaje te kedziory albo wystawiam mu negatywa... niezgodził sie wiec go dostał i stracilem 200zł i jak widac dalej niemial zamiaru sprawy rozwiazac. Co do reszty zarzutów to pisalo do mnie kilka osob ze tez dostalo kedziory albo martwe pajaki. A jeszcze jedna sprawa człowiek jest z miejscowosci Turek , jest tam jeszcze paru innych hodowców i to nawet uczciwych i przez niego cały Turek ma już zlą opinie bo jak ktos widzi aukcje z Turka to woli nie kupować. A poza tym to wydał Cie twój kuzyn ktory tez sie terrarystyką zajmuje i patrzec nie moze jak wkladasz zdechle pajaki do lodowki a potem je na allegro wystawiasz. A jak bys sie wielki hodowco na jakiejs giełdzie pojawił ze stolikiem z podpisana kartka to watpie zebys o wlasnych siłach z niej wyszedł.
//Wiesz kolego, że to co napisałeś mogę podciągnąć pod groźby wobec innych użytkowników? - Szopek

terra_mar
03-01-2008, 20:32
...Panowie...ustalcie cenę/stratę...
...na początku padła kwota 150zł a później 200zł...nie jest to mała różnica...