PDA

Pokaż pełną wersję : [CZy samica zjadła kiedyś samca ???]

spider69
02-11-2007, 19:18
Czy zdazyło wam sie kiedyś ze po kopulacji samica zabila samca ??
JAk już go zabije to go wtedy zje ???
Mozna jakos odebrać samicy nieżywego samca i go spreparowac ???

info-0
02-11-2007, 20:23
Tak zdarzyło się to już wielokrotnie, że samica zjadła samca po kopulacji.

Tak samica sobie go zje :).

Raczej trudno Ci będzie zabrać :).

palto
03-11-2007, 11:13
To sie zdaza czesto, ale slyszalem tez ze nie jedza po kopulacji, nie mam pojecia od czego to zalezy ale tak sie dzieje

Raphael
03-11-2007, 11:57
To sie zdaza czesto, ale slyszalem tez ze nie jedza po kopulacji, nie mam pojecia od czego to zalezy ale tak sie dzieje

Jak nie jedzą po kopulacji? Czasami zjadają nawet przed ;)

Daniel14Sopot
03-11-2007, 13:46
Ja dopuszczałem i samica nie była wrogo nastawiona do samca, po kopulacji samiec spokojnie odszedł. ;P więc bądz pozytywnie nastawiony ;)

Drach
03-11-2007, 13:53
Wszyscy hodowcy którzy chcą rozmnożyć ptaszniki zalecają dobrze nakarmić samca i samicę. W przypadku gdy samica jest głodna i nie ma ochoty na akt płciowy zdarza się, że zabija samca i go zjada. Gdy jest dobrze nakarmiona, czasem go tylko zabija.. w ekstremalnych sytuacjach zdarza się także, że to samiec rani samicę lub ją zabija i zjada bądź nie zjada :)

Co do spreparowania samca którego zabiła samica. Jeśli taki osobnik został pokąsany to na pewno będzie miał rany na odwłoku lub na karapaksie. Od pojedynczych dziur do ran szarpanych więc jeśli nawet uda Ci się go jej zabrać to efekt spreparowania zwłok samca z poszarpanym odwłokiem będzie mizerny. Jeśli samica zechce zjeść swojego partnera to znaczy, że nie została dostatecznie nakarmiona w takim przypadku można jej znaleźć kolejnego amanta :)

Kviatek
03-11-2007, 14:22
Dość często sie to zdarza
Trzeba dobrze nakarmić samice :D
Raczej jej już go nie odbierzesz a jak Ci sie to uda to mało z niego zostanie :P i nie będzie co preparować :P

Szopek
03-11-2007, 17:33
Zamykam temat.