PDA

Pokaż pełną wersję : Jestem ciekawy [Vagans]

RottingMan
03-11-2007, 22:22
Witam wszystkich mam pytanie aa wpadłem na nie tak jak sie przyglądałem na swoje pająki ;] hehe Jak bym miał samice dorosłą i dorosłe 2 samce Vagansa, to czy mógłbym dopuścić 2jke tych samców do tej samicy... Tak np jednego samca w 1 dzień aa następnego w drugi dzień... Były by 2 kokony czy raczej by się nie udało dopuszczenie ??

Thx za odpowiedzi... Pozdrawiam

palto
03-11-2007, 22:41
na pewno nie

RottingMan
03-11-2007, 22:45
aaa szkoda ;/ aaa Trafiło się komuś kiedyś ze samica złożyła 2 kokony ?? Obojętnie jakiego gatunku ;]]

Sick_Boy
03-11-2007, 22:47
na pewno nie

co nie?

Dopuszczenie by sie udało... może nawet większa byłaby szansa że samica będzie zapłodniona. Ale dwa kokony to nie wiem skąd ci do głowy przyszły...:/

Dwa kokony zdarzają sie naprzykład u P. cambridgei - samica składa jeden a po jakimś czasie drugi (mniejszy). Więc jest to możliwe... ale nigdy dwa kokony na raz (odniosłem wrażenie, że o taką sytuacje pytałeś).

RottingMan
03-11-2007, 22:58
Tak tak o to mi chodziło.. Ale to wiesz tak z ciekawości, nie miałem co robić i tak sobie jakoś na takie głupie pytanie wpadłem i sobie napisałem w końcu od tego jest ten dział żeby sie pytać sama nazwa mówi " od zaciekawienia do pasji" wiec jestem ciekawy.... Ale nic pomińmy już to... oki Thx piękne za odp Pozdro dla wszystkich ;]

palto
03-11-2007, 23:39
chodzilo mi o to ze nie ma szans na zlozenie 2 kokonow a zazwyczaj 2 skladany kokon jest pusty

RottingMan
04-11-2007, 09:49
Nie no dobra spoko ;]]] tak tylko pytałem