Pokaż pełną wersję : [napełnianie samca] pytania apropo dorosłego samca B. vagans
rafupafu
04-11-2007, 13:57
Dzis w nocy, slyszalem dizwne dzwieki jakby pukanie w plastik, i jedyne co przychodzi mi do głowy ze to samiec vagansa bo postawilem go obok terra samicy w fauna boxie? czy to mozliwe ze to on tak pukał? Jak odstawilem jego fauna dalej wgłab pokoju, pukanie ustało. raczej sie nie napełnił bo nie widze nigdzie pajeczyny w jego terra. Czy mozliwe ze napełnił sie bez zrobienia pajeczyny i dlatego wzielo go na laseczki?:D
jest to możliwe że pukał bo czuł samice z tym napełnianiem to różnie bywa u samców... poza tym samiec wcale nie musi byc napełniony żeby go na laseczki zebrało :)
kasta174
08-11-2007, 23:11
Co do napełniania to mój Smithi jak się napełniał to zrobił sobie miejsc w kokosie (co dziwne to wybrał cały torf z koksau), oplutł je pajęczynką, położył się tak jakby chciał linieć i coś tam kombinował. Było dość wyrażnie widać, że sie napełnia. Co do Twojej sytuacji to pajączek powinen zostawic po napełnianiu jakąś tam pajęczynkę chyb, że sie myle to mnie poprawcie).
Jeśli chodzi o stukanie samców to miałem saca Regalisa to co noc pukał sobie w terra. Było to dość głośne pukanie bo pukał w szybe, mimo że nie byo tam samiczki:)
Być może zebrało mu się na romantyzm mimo tegoż e nie był napełniony. Też tak może być:)
a może tosamica pukala a nie samiec?
vBulletin - Arachnea.org