PDA

Pokaż pełną wersję : [Brachypemla emilia] Dziennik Klaudulekbdg

klaudulekbdg
04-11-2007, 13:57
Co tu dużo pisać? Tydzień temu (jak co dzień) patrze do terarium, sprawdzając temperaturę, wilgotność i stan pająka... i zagapiłam się. Emi skorzystała z okazji i....wlazła mi na rękę xD ja tu chcę ją zagonić do terra i widzę, że odwłok ma ciemniutki hehe :D
Tydzień później (dziś) wstaje sobie, podchodze do terarium i widzę mojego pajączka większego, a pod nim leży wylinka..........zniszczona (nie udało mi się rozpoznać płci :( )
Ale kij z tym! Mam już pajączka l7 :)

Temperatura 24 ---> rośnie
Wilgotność w normie

klaudulekbdg
25-11-2007, 23:49
Ehh nie miałam internetu xD z pajączkiem się nic nie dzieje, zjadł 4 pinki, i muszę wymienić mu podłoże. Niedługo do mojej "kolekcji" dołączą 2 genie xD bardzo się cieszę.

klaudulekbdg
26-11-2007, 23:25
Co tu dużo mówić.... pajączek nic ni edostał jeść, bo nie moge znaleść pensety (inteligent ze mnie ;]) ale jutro jej dam. Qmpel właśnie zamawia na allegro Geniculatki :D na prezent na wigilię klasową :D:D ale ja o niczym nie wiem (znaczy mama tak ma myśleć xDD)
Normalnie jestem uśmiechnięta xD .....

klaudulekbdg
26-11-2007, 23:26
W dodatku tak sobie patrze na to moje puste terarium.... ehh. nie ma tam nic.... sam torf. Jutro kupię coś emilce :P jakiś korzeń, łupinę kokosa....

klaudulekbdg
27-11-2007, 00:15
A. Geniculata (2 szt.) jutro będą wysłane <jupi> !!!! Niedługo dołączę je do dziennika :)

klaudulekbdg
28-11-2007, 21:55
Nie wiem kiedy Geniculaty bedą u mnie :( mam nadzieję, że poczta nie nawali.
Emilka dziś wspięła się na szybke terarium i siezi tam już jakieś 2 godziny xD nic sie nie dzieje

klaudulekbdg
29-11-2007, 10:03
Pajączek siedzi w kącie i...chyba się nudzi xDD dziś po egzaminach (gimnazjalnych xDD) jadę kupić mu łupinę kokosa i jakąś sztuczną roślinkę, może jakiś korzeń.... Uuu już późno, lecę na egzaminy xD życzcie mi szczęścia :D

klaudulekbdg
02-12-2007, 21:53
Kupiłam emilce kokosa i ładny korzeń, pstryknę foty i wkleję :) wygląda ślicznie. Genie nadal nie dotarły :(

klaudulekbdg
05-12-2007, 21:21
GENIE SĄ U MNIE :D obie żywe, śliczne i... maluśkie :) Są w czarnych kliszówkach, stoją obok Emilki. Mama jak je zobaczyła to prawie mnie z domu wykopała :D ale w końcu się zgodziła <jupi>. U Emi 0 zmian.

klaudulekbdg
14-01-2008, 00:42
Genia przed chwilą wyliniała na l2!!