PDA

Pokaż pełną wersję : Zaczynam hodowle

Bull1990
07-11-2007, 14:01
mam zamiar kupic sobie skorpiona, mysle nad Imperatorem poniewaz polecaja go dla poczatkujacych ze wzgledu na jego charakter i sile jadu, mi sie ten okaz bardzo podoba chociaz jest wiele innych swietnych skorpionow. jesli znacie jakies inne ladne pajeczaki tego typu i TANIE to prosze o wymienienie kilku z nich. jesli ktos ma skorpiona na sprzedarz taniego to chetnie rozpatrze propozycje, wole odbior osobisty na terenie czestochowy lub w okolicach miasta, poniewaz idzie zima troche strach wysylac zwierze poczta poniewarz moze tego nie przetrwac. mam nadzieje ze mi ktos pomoze, i jesli ktos zna jakis sklep zoologiczny w cze-wie gdzie mozna nabyc tanie skorpiony to prosze napisac adres.
mam rowniez na wymiane 2 pajaki za skorpiona Nhandu colora i Lasidore Parahybane oba pajaki w stadium L7/8 ( parahybana bedzie za niedlugi liniec ) lub moge tez je sprzedac za 50zl wraz z pojemnikami w ktorych sie znajduja, dorzucam kedziora (albopilosum) L4 gratis do zakupu. jesli ktos zainteresowany to niech pisze na gg: 1689043 lub tel: 792235335.
rowniez moje oferty sa wystawione na forum arachnei w dziale Targowisko.

Pozdro For All, i THX dla piszacych w tym temacie

freeman
07-11-2007, 17:31
Hadogensy, Euscorpiusy, Heterometrusy, maurusy beda sie nadawaly.. kwestia tego co ci sie bardziej podoba i jakie oferty znajdziesz

Bull1990
08-11-2007, 20:36
a mam pytanie jeszcze jedno zwiazane z imperatorem. mianowicie mam mlodego osobnika (niewiem ktora wylinka poniewaz w sklepie nie pisalo) ma ok. 3cm i czy moge go karmic pinkami tak jak ptaszniki czy jednak jest to niewskazane i musze kupic np. swierszcze??

Szopek
08-11-2007, 21:14
a mam pytanie jeszcze jedno zwiazane z imperatorem. mianowicie mam mlodego osobnika (niewiem ktora wylinka poniewaz w sklepie nie pisalo) ma ok. 3cm i czy moge go karmic pinkami tak jak ptaszniki czy jednak jest to niewskazane i musze kupic np. swierszcze??

Możesz karmić czym Ci pasuje. Jeśli masz okazję kupić świerszcze to to zrób - zawsze to lepsza i ruchliwsza karmówka;)

Bull1990
08-11-2007, 23:48
dzieki Szopek, swiersze to lepsze rozwiazanie lecz mialem juz hodowle swierszczy w pokoju i nie polecam, okropnie swiergotaja i jeszcze jak im cos odwali to wszytki w ciagu tygodnia wyzdychaja, nawet jesli zapewni sie im odpowiedznie warunki. Teraz odlapalem pare dziesiat pinek i inkubuje je w pojemniku na muchy, wiec skorpion bedzie mial ruchliwa pozywke