Pokaż pełną wersję : [PODSTAWY] CHWYTANIE PTASZNIKÓW (FILM)
Blackmane
17-02-2007, 15:00
Witam. Specjalnie dla początkujących hodowców, którzy nie są jeszcze zaznajomieni z tematem postanowiłem nagrać króciutki filmik instruktażowy okraszony moją narracją, którego zadaniem jest przedstawienie sposobu chwytania ptaszników.
KLIK (http://youtube.com/watch?v=Q09A_Ic4EVU)
Uwaga film jest materiałem pokazowym. Jego rolą jest przedstawiać jeden ze sposobów chwytania ptasznika, a nie zachęcać was do podnoszenia i stresowania waszych pupili bez powodu.
BadBekon
17-02-2007, 15:35
Dla mnie film bomba, juz bede wiedział, jak złapać mojego smitha;)
Blackmane, Ty to masz łeb do ptaszników, nie ma co... ;)
Blackmane, bardzo dobry film. Gratuluje.
Michał Michlewicz
17-02-2007, 16:01
No no...
Dobra robota.
Przyda mi się na pewno, chociaż nie wiem czy kiedyś to wypróbuje ale jeśli zajdzie taka potrzeba, przynajmniej będę wiedział jak to robić :D
Michallewczuk
17-02-2007, 16:06
Warto za wczasu przećwiczyć tę umiejętność na jakimś spokojnym pająku by potem w razie czego już umieć to robić.
Takich filmów instruktażowych by się więcej przydało.
Trutex_PL
17-02-2007, 16:13
To ja tak bym chciał złapać Irminke , ale jest za szybka......
Bardzo dobry materiał zwłaszcza dzięki wspaniałej narracji oraz pięknemu bohaterowi :)
Filmik i narracja powalają na kolana. Blackmane kolejka Ci się należy :)
Gratuluje!!
PS. Michallewczuk masz jakies pomysły na podobne filmy?
Blackmane
17-02-2007, 16:33
Dzięki wielkie naprawdę. Cieszę się że ktoś docenia to co robię, a robie to z myślą o was i dla was. Dlatego bardzo nobilitujące jest dla mnie usłyszeć pochwały z waszych ust :)
Michallewczuk
17-02-2007, 16:36
PS. Michallewczuk masz jakies pomysły na podobne filmy?
Mam. Dorwę odpowiedni sprzęt to coś zdziałam.
LukaszMat
17-02-2007, 16:37
8) Swietny film XD
Cockroach
17-02-2007, 17:17
Dobry materiał ;)
Przydałoby się to wrzucić na jakiś szybszy server... Jeśli autor wyraża zgodę to mogę to wysłać np. na rapida i podać później link alternatywny, który można by zamieścić w pierwszym poście ;)
Świetny film.Napewno można z niego coś wynieść. Gratuluje, bo znowu Blackmane odwaliłeś kawał dobrej roboty
UnnamedPlayer
17-02-2007, 21:05
Blackmane po raz kolejny świetny art (film) 8)
Jak zawsze Blackmane Nas zaskakujesz pozytywnie :wink:
Świetny filmik, napewno wielu osobom się przyda :D
Świetnie wytłumaczyleś wszystko od początku do końca :)
Dla osób, które nie preferują bezpośredniego kontaktu z ptasznikiem można też wspomniec imałym pomocniku do dociskania delikwenta.
Np; weźmy pędzelek, kredkę itp... Do koncówki przymocowujemy doscy gruby kawalek gombki, i tymże sprzęciorem można smiało docisnąc naszego pajaczka, a póżniej posepowac wg instrukcji z filmu.
Swietny filmik wogole :] Gratulacje.
Gratuluje.
Swietny filmik, wyjasnia wszystko, od poczatku, do konca.
Blackmane na premiera :lol: .
Veldrinn
18-02-2007, 04:44
Bardzo mi sie filmik spodobał :) Prawie jak na Animal Planet :D
Czekam na kolejnew produkcje z tej serii :D
cód miód,nic dodać nic ująć, dzięki za bardzo użyteczne informacje Black :wink:
Blackmane Ty wiesz czego brakuje na tym forum :D
Fajny film przydatny poczatkujacym :) . Ale szczerze to pierwszą minute mozna było spokojnie wyciąć :) Dobry film zaczyna się od trzęsienia ziemi a potem napięcie stopniowo rosnie :P
FC*PAWLAS*
22-02-2007, 21:22
Rewelacyjny film ... z flimu wywnioskowalem ze wcale nie jest to takie trude ... jakby sie wydawalo ... Więcej takich :D:D:D:D
Hehe jak zwykle udany film.
Przypomniały mi się wykłady z grafiki. Gosć opowiada wszystko bardzo dokładnie po czym przystępuje do dzialania.
Takie filmy przemawiają. jak dla mnie 10/10 pkt
Gepard206
26-03-2007, 15:38
Blackmane ---> Wielkie dzięki za ten film. Kawał dobrej roboty !
zauważyłem Blackmane, że masz zdolność do zapełniania wszystkich możliwych luk i niedomówień na każdy temat na tym forum co się oczywiście chwali, kolejny dobry materiał, jestem oczywiście za podklejeniem
Kolejny raz super!Napewno początkujacy beda zadowoleni!Piekny pajączek:)
Świetny art. Gratuluję i zachęcam wszystkich do oglądania, naprawde oplaca się. Ładna gwiazda : )
aquarius
04-04-2007, 23:26
twoje prorady są nieocenione. ja zaczołem z cambridgei l1. jak byś miał czas powinieneś napisać coś o nawilżaniu podłoża
czemu tego jesxcze nie podklejono ??
Blackmane, pomysł fantastyczny, wykonanie jeszcze lepsze.
Gratulacje
pS potrzebuje zdjęcia podwozia Poe ale jakoś się nie odważe jej tak złapać. Może wpadniesz na wódke ? :D
Madziula20
05-04-2007, 10:08
super film :)
przyda się ta wiedza na pewno :)
Możecie odświeżyć stronę czy coś ? bo film nie działa. Może już z serwera usunięty? wiem że temat był w lutym, a dziś juz maj, ale się dopiero teraz obudziłem... :?
czorny01
04-05-2007, 12:42
są problemy ze serwerem chyba,więc spokojnie :) pisze to w dziale filmy dokumentalne,czy jakoś tak ;)
BadBekon
04-05-2007, 13:23
Ja mam to na dysku, jesli Blackmane wyrazi zgode to moge wrzucić na sendspace czy cos...;)
Rastamanek_15
04-05-2007, 13:23
[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
prosił bym o ponowne wrzucenie z góry dzięki
A mi niestety film nie działa :(((
mosticzci
08-07-2007, 14:15
mnie rowniez sie podoba film ;)
dobra robota..
ps. Twoje filmy w inny wykonaniu rowniez niezle.. choc ' przenoszenie pajaka' wydaje sie ..proste to i tak napewno komus to pomoglo
pozdrawiam
Pawelnek
11-07-2007, 10:53
blackman kurcze czekam na twoja ksiazke napewno ja kupie. Z twoimi tutkami to zycie jest piekne pozdrawiam tak dalej trzymaj. A i jeszcze możesz nagrać tutorial jak przygotwac pajaka do podruzy i jak wypakowywać go żeby nie uszkodzic go i zeby nie zaatakowal. Naprzyklad jak go dostane od kogos z aukcji.
:o Fenomenalne.... niezwykle przydatne. Jestem początkującym pasjonatem tych cudownych stworzeń, ale już wiem skąd będę brał porady.
a ja mam takie małe pytanie, jak mocno należy przycisnąć pajączka do podłoża tak żeby mu krzywdy nie zrobić? na tak zwane wyczucie, czy jak? :)
vBulletin - Arachnea.org