Pokaż pełną wersję : [Dziennik hodowlany] - A. geniculata
postanowilem zalozyc dziennik mojej geni l6 bo jest bardzo energiczna i mam nadzieje ze bedzie co opisywac
tak wiec: dzis gdy wychodzilem po zakupy zagladajac do fauna ujrtzalem genie siedzaca na samym gornym skraju scianki zrobionej z kory.
gdy wrzucilem jej muche zeszla na dul zabrala muche do swojej wykopanej nory;] i tam ja najprawdopodobniej wszamala. nastepnie poszla nadal na scianke i tam siedzaila sobie do konca dnia...
dzisiaj juz niechce jesc [moze to wylinka;]] lub poprostu niema ochoty. siedzi sobie na mchu machajac 2 przednimi konczynami. dzisiaj jade po osb a potem bende chcial zbudowac dla niej terra popoludniu weszla do nory i siedzaila tam do godziny 17 poczym wyszal znowu na mech.
dzisiaj jak wychodzilem z domu najpraWDOPODOBNIE SIEDZIALA W NORZE BO NIGDZIE JEJ NIWIDZIALE I JAK WROCILEM ZE SZKOLY TAK SAMO
gdywychodzilem z domu dalem jej much [zjadla]. jak wrocile juz jej niewidzailam najparawdopodobniej znow siedzi w norze od kad sobie ja wykopala czesto w niej przesiaduje;;;;;;;;;;]]]]]]]]]]]]]]]]
jeszcze apropo zrobil dzisiaj sobie mala lecz bardzo gesta pajeczynke i wygrzewala sie na kamieniu;]
dzisiaj jej niewidzialem pewnie znowu siedzi w norze lub sie gdzies ukryla
dzisiaj gdy rano wrzucilem jej muche ciagle sie czaila jak przyszedlem ze szkoly jeszcze sie niej przygladala gdzie okolo godziny 17 wkoncu zdecydowala sie na atak zjadla ladnie wszystko i poszla na scianke na ktorej do teraz siedzi
dzisaiaj no dzisaj to dzisaj jak dzisiaj to dalem jej jesc no i jak dzisiaj niezjadla bo dzisiaj miala dzisaj zly chumor bo dzisaj ciagle siedziala w norze dzisiaj no czyli nic ciekawego dzisiaj
dzisiaj wlaczylem czerwona zarowke... obserwowalem genie ktora wynosila z norki piach. milo jest popatrzec napracujacego pajaczka...dalem jej macznika ktorego zjadla w calosci a obecni wygrzewa sie w temperaturze 27c
dzsiaj na sniadanko dostala swierszcza ganiala go jak oszalala a gdy go unieruchomila to go zostawila i poszla na reszte dnia na scianke
dzisaqi niedawalem jesc . wyciagala z norki piach [powieksza nore] lecz na dniach jej ja rozwale zmieniam image terra;]
dzisiaj ani me ani be probowalem go wybawic z norki lecz niechce wyjsc [ w celu zmiany wlokna] poczekam jescze moze sie skusi na wyjscie mam juz rozrobione wlokno wszystko co niezbedne a ona skubana niechce wyjsc.zucilem jej nieruszajaca sie muche nieopodal nory laecz ona sie nieskusila.
helllllloooooooo...wczoraj jeszcze tak apropo przeniosle go do pojemniczka po salatce bo zmienia mu podloze i robie scianke.. no i siedzi se w kryjowce ktore na raz dwa trzy zrobilem mu z kawalkuw kory [zwialem ja z stararego fauna] a tak wogole to nic ciekawego....
no i wkoncu przyszedl czas na wylinke 29 11 2007 duzo urosla no i zrobila troche pajeczynki dzisiaj jeszcze jej zwilze
2 dzien po wylince : siedzi w kryjowce robi gdzieniegdzie drobna pajeczyne no a tak to nic ciekawego...;[
przepraszam za 2 dniowa nieobecosc ale wczoraj pajaczek przesiedzialw norze a dzisiaj po poludniu stal sie wyjatkowo aktywny chodzi po scianka gdy zagladam do niego to sie nawaet rusza...;]
a nigdy tak niebylao. zawsze ajk otwiralem to ten migem to kryjowki;]
dzisiaj rano widzialem ja na sciance [ale jej po wylince odnoza urosly] a ja przyszedlem ze szkoly siedziala w kryjowce postanowilem poczekac jeszcze do jutra i dac jej jesc
no i sie powstrzymac niemoglem dalem jej jeszcze dzisiaj swierszcza zabitego bo ona niechce jesc nic chodzacego zjadla;]
dzisiaj ja wychodzilem ze szkoly siedziala na sciance i jak wrocilem tez wieczorem sprobuje jeszcze dac jej swierszczyka...;>
dzisiaj zjadla swierszcza urusl jej odwlok [ wrocil do normalnych rozmiarow ] bo po wylince jej zmalal no i kupilem drugiego mini faunaboxa przeplacilem ale potrzebowalem szybko za 12 zl no dzisiaj to urzadze i przeloze pajaka ;>
uszanowanko dzisiaj znaczy wczoraj wieczorem [poznym] wyszykowalem nowego boxa wystruj mi sie podoba jak mi sie uda to dam foty bo kiedyss mi sie nieudalo a pozatym to dalem swierszcza ktorego zjadla...
http://www.wrzuta.pl/obraz/kHdp40WXQz/
http://www.wrzuta.pl/obraz/u7VO3PmUaU/
dzisiaj od rana siedzi na konarze na wysokosci 3/4 fauna no i jesc mu chyba dzisiaj niebende dawal chyba ze wieczorem mi sie odmieni
dzisiaj siedzi w kryjowce mam problem zawarlem go na forum bo genia niechce jesc zeczy nap swierszcza , muchy itp. jak sa zywe zanczy jak chodz a jak zabije pokarm odrazu bierze sie za jedzenie
dziusiaj zauwarzylem w nowym fauna pierwsze oznaki kopania nory a tak wogole niedawale jej jesc i chyba dzisiaj niebede dawal [poczekam] chodzi sobi espokojnie po terra...
dzisiaj jestem z niej zadowolony durzo sie rusz i pierwszy raz zobaczylem cale cilko geni [pirwszy raz weszla na scinke fauna cialym cialem] corz wieksze oznaki kopania...
znowu kopie norke jestem szczesliwy jak i zly a dlatego ze zadziej ja bende widywal dzisiaj dalem jesc zjadla i nawilzylem
cieszę się twoim szczęściem, ale wiesz co to jest ortografia?
wiem wiem wlasnie tak wogole sorka za bledy jestem dyslektykiem a u pajaczka to on poto wykopywal wlokno aby na nim siedziec chyba a nie nore kopac nasypal kopke piach i z niej niezchodzi;]
dzisiaj siedzi na roslince troche przypominajaca liane a ogolem nic ciekawego
1 dzien nieobecnopsci a to z tego powodu ze niemialem dostepu do kompa aaa tak wogole niedzialo sie nic specjalnego a dzisiaj dalem jej slabo chodzacego swierszcza iiii... zjadla hurra wkoncu cos zywego i od 3 dni jak sie budze ona siedszi na sciance a potem wchodzi do nbory i siedzi do konca dnia;[
jak milo popatrzec na przacujacego pajaczka tak ladnie kopala kryjowke dzisiaj az milo popatrze kamyczki nosila torf ... [ zyc nieumierac] a teraz siedzi w kryjowce
dzisaij wrucilem zw szkoly a tu niespodzinmka : piekna norka wykopana a na drugim czesci fauna wielka kupka torfu ;] w nagrode dala jej jesc widac ze byla glodna zjadla odrazu...
dzisiaj siedzi spokojnie na korzenku a wczesniej siedziala w norce niedaje jesc dzisiaj jutro dam;>
dzisiaj caly dzien spedzila chodzac po sciance stwierdzilem ze niedam jeszcze jesc i nic ciekawego...
bardzi ale to bardzo przepraszam za 2 dniowa nieobecnos a wiec wracam 2 dni temu duzo chodzil po sciance przawie caly dzien gdy mu dalem swierszcza to zszedl zabil go wzial do nory i znowu wiura na scianke
a wczoraj zauwarzylem ze znowy wynosi piach z nory [powieksza ja] juz sie taka duuuuuuuuza kupka uzbierala
dzisiaj zwilzylem podloze dalem jesc i zauwarzylem drobne to drobne ale oznaki kopania nory<znowu>...;];];];];]
przepraszamz a nieobecnosc spowodowana przeprowadzka ale u pajaka od 2 dni nic sie niedzieje bo sie zapajejczynowal w norze;]
dzisiaj niedawalem jesc a zato robilem zdjecia jutro postara sie wrzucic:)
zapajeczynowala sie lekko w norce i na roslince zauwazylem lekkie oznaki pajeczynowania dalem swierszcza i nagle momentalnie urusl odwlok zwilzylem i tyle zdjecia postaram sie dac jak najszybciej ale mam problemy ze zgraniem
dzisiaj zaobserwowalem jak ladnie plecie sobie pajeczynke a przez reszte dni ktorych niepisalem przewaznie siedziala w norze tyle co dalem jesc to wyszla...
vBulletin - Arachnea.org