Forum Serwisu Arachnea

Spider Shop
www.exotic-crown.pl
kokoshurt.pl - podłoża do terrarium

!!!! Wszystkich początkujących terrarystów zapraszamy do Programu Mecenat! !!!!
!!!! Najlepszy użytkownik Galerii gatunków - Konkurs !!!!

!!!! Ruszyła sprzedaż serwisowych kalendarzy na rok 2012. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kliknięcie - TU!!!!

!!!! Konkurs z okazji wydania Kalendarza 2012 - Sprawdz!!!!!
Stary 11-03-2010, 01:22   #11
Sunin Kobieta

Sunin's Avatar

Miasto: Pozen
Domyślnie

uwielbiam tę hipokryzję na forum. Tańczy goła panna a imię jej Hipo... krezja
w sprzeczce kogoś nazwać podłym gnojkiem nawet nie wolno choc jeden drugiemu soli tak samo bo warn, kasowanie, pitu pitu

ale juz ludzi mielonami nazywac, idiotami w oficjalnym wątku to wolno. A nawet przystoi :cool:

Taki temat- jak ten- pojawia sie tu cyklicznie. Byyyyłoooo :)
Stary 11-03-2010, 13:03   #12
jorzata Kobieta

jorzata's Avatar

Miasto: Poznań
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika jorzata
Domyślnie

A mi się wydaje,że nie warto się tak gorączkować takimi pytaniami.Cieszmy się,że nowi zaglądają tu i chcą przynależeć (mam nadzieję) do naszej społeczności.W końcu o to chodzi.Odpisuje ten-kto chce.Należy oczywiście nakierować na opcję szukania,ale nie zbywać.
jorzata jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 11-03-2010, 16:09   #13
Kalen Mężczyzna

Kalen's Avatar

Miasto: Warszawa
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Kalen
Domyślnie

Cytat:
Napisał Sunin Zobacz post
w sprzeczce kogoś nazwać podłym gnojkiem nawet nie wolno choc jeden drugiemu soli tak samo bo warn, kasowanie, pitu pitu

ale juz ludzi mielonami nazywac, idiotami w oficjalnym wątku to wolno. A nawet przystoi :cool:
Nie wiem jak Ty, ale ja widzę subtelną różnice miedzy personalnym kogoś sponiewieraniem, a mówieniem o idiotyzmie w ogóle. Twój podpis chyba też zakłada, że takie zjawisko można spotkać.

Cytat:
Taki temat- jak ten- pojawia sie tu cyklicznie. Byyyyłoooo :)
Możesz mi wskazać gdzie był taki temat? Jeżeli ktoś wyszedł już z taką propozycją i została ona odrzucona to przepraszam i zamykajcie, ale nie znalazłem takiego wątku.

Cytat:
Napisał jorzata Zobacz post
A mi się wydaje,że nie warto się tak gorączkować takimi pytaniami.Cieszmy się,że nowi zaglądają tu i chcą przynależeć (mam nadzieję) do naszej społeczności.W końcu o to chodzi.Odpisuje ten-kto chce.Należy oczywiście nakierować na opcję szukania,ale nie zbywać.
Jasne, że trzeba się cieszyć z faktu, że miłośników pajęczarstwa jest coraz więcej i ta pasja się rozwija. Zgadzam się też z tym, że nowicjuszom trzeba pomagać. Może wprowadzić okres ochronny dla nowych użytkowników i dopiero po jego upływie wymagać używania szukajki?`

Ostatnio edytowane przez Kalen : 11-03-2010 o 16:12.
Kalen jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 11-03-2010, 17:19   #14
jorzata Kobieta

jorzata's Avatar

Miasto: Poznań
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika jorzata
Domyślnie

"Jasne, że trzeba się cieszyć z faktu, że miłośników pajęczarstwa jest coraz więcej i ta pasja się rozwija. Zgadzam się też z tym, że nowicjuszom trzeba pomagać. Może wprowadzić okres ochronny dla nowych użytkowników i dopiero po jego upływie wymagać używania szukajki?`[/quote]"

To znowu należałoby oczekiwać,że nowi przeczytają zasady "dla nowicjuszy".
Ja bym nie wprowadzała dodatkowych regulacji.Niektórzy,pomimo dłuższej obecności na forum ,też zadają czasem banalne pytania zamiast poszukać.
jorzata jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 11-03-2010, 19:43   #15
Sunin Kobieta

Sunin's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał Kalen Zobacz post
Nie wiem jak Ty, ale ja widzę subtelną różnice miedzy personalnym kogoś sponiewieraniem, a mówieniem o idiotyzmie w ogóle.
no ja raczej nie skoro mowa jest idioci i mielonki o tych poczatkujacych ktorzy zakładaja banalne tematy. Personalne to jest na pewno.
I raczej mniejsze zło widze jak sie dwoch tłucze o poglady niz jak poczatkujacy tutaj każdy moze to przeczytac i myslec ze nazwano go idiotą i odnieść to do siebie :cool:

Cytat:
Napisał Kalen Zobacz post
Możesz mi wskazać gdzie był taki temat? Jeżeli ktoś wyszedł już z taką propozycją i została ona odrzucona to przepraszam i zamykajcie, ale nie znalazłem takiego wątku.
dokładnie taki nie. podobny, siostrzany owszem. Odkad tu jestem pamietam ze trzy dyskusje na temat poczatkujacych i ludzi "zaawansowanych" (choc zgadzam sie z Jorzatą- tacy potrafia dopiero z gruchy przywalic pytaniem albo odpowiedzią) ktorzy pisali ze ich to drażni.
Nie wiem czemu mnie zazwyczaj to nie drażni. Jak mnie drażni to nie wchodze w ten dział i już. Wchodze tam jak mam ochote komus pomóc. Przeciez ten dział sie sam nie otwiera jak wchodzisz na forum. A zaawansowani info dla siebie tam nie poszukają. Więc w czym problem tak naprawdę?

Cytat:
Napisał jorzata Zobacz post
i tu sie zgadzam. Co wy byście zrobili bez tych nowicjuszy piszących o każdym kichnięciu pajaka i w hyde parku? Na leb na szyje by to wszystko poleciało bo nic by sie nie działo :cool: ot co
Stary 11-03-2010, 20:23   #16
Kalen Mężczyzna

Kalen's Avatar

Domyślnie

Nie zgadzam się z Tobą do końca, Sunin, ale nie ma sensu się kłócić. To była tylko propozycja i ciekawy byłem opinii innych. W gruncie rzeczy chodziło mi o usprawnienie pomocy, a nie jej ograniczenie, bo chyba tak to zostało poniekąd odebrane.
Stary 11-03-2010, 21:10   #17
Sunin Kobieta

Sunin's Avatar

Domyślnie

istotą forum jako tworu społecznego jest to że zakładasz temat a ktoś ci na niego odpowiada. Czy masz problem (ba że banalny), czy chcesz sie czyms pochwalic, czy o cos zapytac, czy tez dlatego ze sie nudzisz, whatever
Szczerze to pojedynczych nieduplikowanych tematow to tu prawie nie ma (albo jest bardzo mało) i na kazdy post nawet mocno zaawansowanych uzytkownikow i hodowcow ja znajde tobie podobny w ktorym juz na dany temat było. W koncu to sa tylko pająki- ile można w sposób innowacyjny o robalach? ;)

Nikomu by nie było miło gdyby w momencie zakladania tematu zamykano mu go i odsyłano jak debila do wyszukiwarki. Taki ktos sobie pomysli: co za pierdyknięci ludzie i pojdzie se stad. Stąd pomysł z samej góry uważam za nietrafiony

Jedna rzeczą jest to że sie nie zgadzasz i masz odmienne zdanie. Druga jest że ja sie pytałam gdzie dla ciebie jest uposledzenie forum przez takie tematy? Na czym ono- to uniedogodnienie- polega? W czym problem?

Jak dobrze korzystasz z opcji szukaj ;) to powinienes był znaleźć choćby to: http://www.arachnea.org/forum/f43/co...mozcie-t47486/

Ostatnio edytowane przez Sunin : 11-03-2010 o 21:17.
Sunin jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 11-03-2010, 22:39   #18
Kalen Mężczyzna

Kalen's Avatar

Domyślnie

Cytat:
W koncu to sa tylko pająki- ile można w sposób innowacyjny o robalach? ;)
Oj, można, można.

Cytat:
Nikomu by nie było miło gdyby w momencie zakladania tematu zamykano mu go i odsyłano jak debila do wyszukiwarki. Taki ktos sobie pomysli: co za pierdyknięci ludzie i pojdzie se stad. Stąd pomysł z samej góry uważam za nietrafiony
I ok, może faktycznie dlatego nie powinno się tak robić, o taką właśnie argumentację mi chodziło.

Cytat:
Jedna rzeczą jest to że sie nie zgadzasz i masz odmienne zdanie. Druga jest że ja sie pytałam gdzie dla ciebie jest uposledzenie forum przez takie tematy? Na czym ono- to uniedogodnienie- polega? W czym problem?
Problem wg mnie polega na tym, że się mówi ciągle o tym samym. Sam z natury chętnie pomagam ludziom jeśli moja wiedza i doświadczenie na to pozwalają, ale jak długo można pisać to samo, w pewnym momencie się po prostu nie chce. Z tego co widać nie tylko mi się to nudzi i w konsekwencji początkujący dostają odpowiedzi od innych początkujących i są przez to często wprowadzani w błąd. A konkretne odpowiedzi są już na forum napisane, rady udzielone, problemy rozwiązane.

Ostatnio edytowane przez Kalen : 14-03-2010 o 15:14.
Kalen jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 11-03-2010, 22:45   #19
Tomasz9011991

Tomasz9011991's Avatar

Miasto: Pyzdry
Domyślnie

Wydaje mi się, że problem poruszony w tym temacie nigdy się nie zmieni... Ale jest jeden plus, patrząc na to z innej strony... Widać, że jest coraz więcej osób, które zaczynają interesować się terrarystyką...
Stary 13-03-2010, 14:10   #20
gargamel

gargamel's Avatar

Miasto: Katowice
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika gargamel
Domyślnie

Padła kiedyś w HP propozycja żeby dział "od zaciekawienia..." działał na zasadzie "rozpoznawania płci". Moim zdaniem pomysł był trafiony w 10...No ale powstał dział "arachnea standard" co niestety problemu do końca nie rozwiązało :p
zawsze się znajdzie gargamel który wszystko musi negować
gargamel jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady Postowania