Forum Serwisu Arachnea

Spider Shop
www.exotic-crown.pl
kokoshurt.pl - podłoża do terrarium

!!!! UWAGA!! Forum zostało przełączone w tryb Archiwum! Zapraszamy na nowy Serwis www.arachnea.org/serwis/ - aktualnie w wersji Beta, jak wszystko zostanie skonfigurowane podepniemy domeny. UWAGA!! !!!!

!!!!

Wróc   Forum Serwisu Arachnea > Hodowla pajęczaków > Arachnea - od zaciekawienia do pasji

Notices

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Stary 21-03-2010, 21:52   #51
mithcrist Mężczyzna

mithcrist's Avatar

Miasto: Racibórz/Kraków
Domyślnie

Cytat:
Napisał Caputo Zobacz post
(...)a mi mama mowiła zeby nie dreptać pająków bo będzie padać deszcz (...)
Po takiej blondi to by chyba był potop jak za czasów Noego..:p

A mithu siedzi i zawija je w te sreberka..
mithcrist jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 22-03-2010, 10:14   #52
Dark Mężczyzna

wiarygodny

Dark's Avatar

Miasto: Z padliny i próchna
Domyślnie

I zrobi się kolejny 20 stronicowy wątek "zgadywanka" z mnóstwem offtopów, w którym obok DS'a, roztoczy itp. przyczyn aż dziw bierze, że nie pojawiła się jeszcze "słabość genetyczna" ;)

Przypuszczam, że prawdziwej przyczyny śmierci pająka nie poznamy. Mysz wydaje się w tej sytuacji najbardziej prawdopodobną przyczyną, ale czy akurat w tym wypadku tak było... nie powiem. Bardzo wysoka wilgotność + słaba wentylacja to również doskonałe warunki dla rozwoju wielu patogenów. Ich działalności nawet nie stwierdzimy, a efekty mogą być takie jak na zdjęciach.

Podsumowując. Szkoda pająka, bo T. blondi to niezwykle efektowny pająk (a niestety do tanich też nie należy). Dla ogółu to kolejny przykład, że lepiej z podawaniem kręgowców troszkę się ograniczać. Nawet w sprawdzony sklep może zaopatrywać się z różnych źródeł. W naturze większość ofiar ptaszników to i tak bezkręgowce. Moja T. blondi nie narzeka wcinając małe Nauphoeta cinerea lub duże Blaberus spp. z własnej hodowli.
Dark jest nieaktywny   Cytowanie selektywne

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady Postowania