Siemaaa :D!
Naszło mnie żeby zrobić foto temat ;]. Z góry sorry za jakieś rozkminki nad zdjęciami xD...
Cóż... generalnie hoduję rośliny owadożerne, modliszki i oczywiście ptaszniki :D! Może zacznę od modlich bo jest ich mniej ;)
Na początek moja perełka :D! Spohromantis viridis 7 DC, największa i najlepsza modliszki jaką kiedykolwiek miałem :)! Aktualnie sub imago prawdopodobnie samiczka:

i jej lokum:
Next Phyllocarnia paradoxa ( niestety ale jak narazie tylko słabokomórkowe foto):
Następnie niestety już na tamtym świecie dwie samiczki Polyspilota aeruginos:
Na szczęście ok 35km ode mnie mieszka samiczka a ja jeszcze mam samczyka:D! Więc może gatunek będzie przedłużony :D! Niestety ale zdjęć samczyka przynajmniej na razie nie mam. ale na szczęście samczyk też sub dopiero :D!
Następnie chciałbym przedstawić wam moje dwa oczka w głowie :D!
Damon veriegatus znane również jako ambyplygi :).
Jedna z nich:
Aktualnie jedna jest L3 a druga L2. Mieszkają razem i mają się dobrze :D. Posiadam je niby od L1 ;].
No to nadeszła pora na ptaszniki ;). Aktualnie mam 8 ptaszników, z czego mam 6 zdjęcia. Zdjęcia robione jakiś (ale nie długi) czas temu. To może od pierwszego-> Psalmopoemus cambridgei.
krótka rozpiska wylinek:
posiadam od L1
L2- 27.III.2010
L3- 22.V.2010
L4- 24.VI.2010
L5- 25.VII.2010
Fota na gdy był L4
To może pojedźmy gatunkowo:
Psalmopoemus irminia L4
posiadam od L2
L3- 10.VI.2010
L4- 12.VII.2010
Foto niestety tylko od dołu ale widać że jest spora :). wówczas w trakcie przekładania do nowego pudełka:
Następnie największy- Acanthoscurria geniculata L8
Posiadam od L6 :)
L7- 31.V.2010
L8- 8.VII.2010
Foto zaraz po wylince:

Szykuję jej się nowe mieszkanko :).
Next- Avicularia versicolor. Chyba najpiękniejszy ptasznik jakiego miałem :).
Posiadam od L1
L2- 12.VII.2010
Foto jest ale słabe:
Następny ptasznik: Brachypelma albopilosum. Niczym krecik anarchista- działa w podziemiu xD...
posiadam od L1 aktualnie L3:
L2- 29.VI.2010
L3- 30.VII.2010
Foto gdy był L2:
I na sam koniec Brachypelma smithi L2. Strasznie wolno rośnie...
Mam ja od L1. Na L2 liniała 4.VII.2010. Foto gdy jest jeszcze L1:
Posiadam jeszcze Brachypelma bohemi x smithi L1, a także Ceratogyrus bechuanicus L2.
Chwastów mi się nie chce przynajmniej jak na razie dodawać ;].
Z góry przepraszam za jakiekolwiek literówki.
Gdy będę miał jakieś aktualniejsze zdjęcia to dodam również :).
Mam nadzieje że hodowla się spodoba :). Pozdrawiam!!!
//Proszę stosować prefixy - Maxtor