Forum Serwisu Arachnea

Spider Shop
www.exotic-crown.pl
kokoshurt.pl - podłoża do terrarium

!!!! UWAGA!! Forum zostało przełączone w tryb Archiwum! Zapraszamy na nowy Serwis www.arachnea.org/serwis/ - aktualnie w wersji Beta, jak wszystko zostanie skonfigurowane podepniemy domeny. UWAGA!! !!!!

!!!!

Wróc   Forum Serwisu Arachnea > Galeria > Zdjęcia i filmy użytkowników

Notices

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Stary 28-05-2010, 13:43   #1
orzechova Kobieta

orzechova's Avatar

Miasto: Gdańsk
Cool masło orzechove

Postanowiłam pójść za trendami :cool: i założyć temat autorski, do którego będę wrzucać pikczery stworków. Może komuś się coś spodoba :)
Więc może słowem wstępu-ja jestem Orzechem, moja zabawa z terrarystyką zaczęła się jakoś w 2005 roku,czyli leci mi już 5 lat. Zaczęło się oczywiście od kędziora :D którego kupiłam na Allegro jako L1, i był ze mną aż do swojej śmierci w listopadzie 2008r, bo wyszedł z niego samiec. W międzyczasie moja hodowla się powiększała i malała, kiedy mieszkałam z rodzicami kupowałam kolejne pająki jak szalona i ciągle miałam coś nowego. Kiedy postanowiłam wynieść się z rodzinnego gniazdka i razem z mężulem wynająć mieszkanie, musiałam trochę ograniczyć ilość spajdusiów.. Trochę sprzedałam, większość jednak rozdałam. Na razie mam ustalony limit-nie więcej niż 6 ptaszników w domu. I tego się trzymam ;) Nie mogę też pozwolić sobie na jakieś szalone agresywne i jadowite potwory, ze względu na dziecko, w dodatku alergiczne-nie chcę ryzykować że pewnego pięknego dnia założę na forum temat jakich milion, czyli 'uciekła mi lividka [albo np. maculata]' i będę musiała koczować w samochodzie :cool:
Bla bla bla,pozwólcie że przedstawię nasze małe zwierzarium:

:) to jest blok mieszkalny, czyli regał z Ikei plus szafarium roboty mojego bejbe. A teraz mieszkańcy.

Lolita the pies. I jej Najlepszy przyjaciel najlepszego przyjaciela człowieka-żółta piłeczka, na szczęście nie piszcząca, bo byśmy wszyscy oszaleli.
Lola jako jedyna nie mieszka w bloku ;) tylko na glebie.
Od największego do najmniejszego:

Smoczyca. Zazwyczaj siedzi cały dzień w szafarium spożywając roślinki, od czasu do czasu kichnie albo zrobi kupę.
Ale czasem interesuje się światem zewnętrznym..

idzie wtedy na zwiady i odkrywa masę ciekawych rzeczy :)

na przykład puf.

Skoro jesteśmy przy gadzinach,to pozwólcie że przedstawię nasze eublefary sztuk trzy, z czego na zdjęciach są dwa,bo trzeci się schował x) ale znajdę wieczorem bydlaczka i ofocę.
Fanta, ciężarna samiczka

i tu też Fanta :)

A to tatusiek, Cola

no czyż nie są urocze? :)

Brakuje nam drugiej ciężarówki, Sprite. Dodam ją,obiecuję ;)
a to nasz piąty gadzin, pyton boa anakonda w wersji kieszonkowej ;) czyli mój piękny Helen

trochę jest bury bo przed wylinką,ale za to jaki ma pysio!

podano do stołu.

Skończyły nam się gadziny :) to teraz, kto zgadnie co to?

taaak! to jest imperatorek, Juliusz Cezar :cool: dynda sobie.

tutaj w całej imperatorskiej okazałości, na obrzydliwym tapczanie:

pionteczka :cool:

I teraz będą pajunki :)

Absolutny must have, czyli kędzior, Lady Puszysta. Mam ją od ciuciulka L1, kiedy to w 2006 roku dostałam ją jako gratis do C. fasciatum [sold]..ah..dawne czasy :rolleyes:

piękna kluseczka :)

a taka była malutka!
http://www.arachnea.org/forum/photop...dex.php?n=1799

Druga braszka, rarytas-Ruda :cool:

brzunio.

Trochę kolorowiej, czyli Chromka zakupiona latem 2008 od LoRda

śmiesznie stoi :)

A to mój klejnocik.. Avicularia versicolor, czyli ptasznik złośliwie wypróżniający się na przednią szybkę ;) prezent noworoczny od męża ;) taka śliczna była..

A taka śliczna jest!

Tu sobie dynda-fajne stopy,nie?

Szamanko.

A tu druga Avi, tym razem metallica,obecnie L4. Prezent z kolei urodzinowy :cool: ja to mam fajnego faceta,nie? :D

[podkładkę na stół też mam fajną :cool:]

I ostatni stworek. Najmniejsze, najnowsze, małe szaleństwo o imieniu ADHD bardzo adekwatnym do prędkości z jaką się porusza- irminka L3 :) [w tle blizny po legwanie]

I to by było na tyle, dziękuję za uwagę i gratuluję wytrwałym :) będę cuś wrzucać od czasu do czasu.

kiełkuj zielonym do góry!

Ostatnio edytowane przez orzechova : 21-01-2011 o 12:39. Powód: literówki ;)
orzechova jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 28-05-2010, 14:37   #2
lorelei Kobieta

lorelei's Avatar

Miasto: Warszawa
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika lorelei
Domyślnie

Cytat:
od czasu do czasu kichnie albo zrobi kupę.
Cytat:
pyton boa anakonda w wersji kieszonkowej
Cytat:
dynda sobie
Kocham Cię i Twój fototemat. <3

Świetne brzydale i różowe paznokcie z Juliuszem Cezarem.:D
lorelei jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 28-05-2010, 22:37   #3
Parch Mężczyzna

ikona

Parch's Avatar

Miasto: Rawicz
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Parch
Domyślnie

Fajnie sobie dynda i fajne masz pazury :D
Parch jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 29-05-2010, 08:19   #4
Robak Mężczyzna
Sekser
wiarygodny

Robak's Avatar

Miasto: Brzesko
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Robak
Domyślnie

Ooo ktoś tu foto temat założył :P I widzę moda na paznokcie jest :D Masz tam wylakierowaną małą pajęczynkę? :) Hodowla bardzo ładna i wszystkiego po trochu. Rozrostu życzę ;)
Stary 29-05-2010, 09:57   #5
spajki Mężczyzna

spajki's Avatar

Miasto: Skała
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika spajki
Domyślnie

Najładniejsza chromka :)
Stary 29-05-2010, 13:33   #6
Bouli Mężczyzna

Bouli's Avatar

Miasto: Wrocław - Stavanger
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Bouli
Domyślnie

Witam
Dokładnie jak w Twoim przypadku musiałem opuścić mieszkanie rodziców gdzie trzymałem ze 100 ptaszorów (owoc częstych wyjazdów do Czech) i wyjechać za pracą, sprzedałem wszystko za wyjątkiem dwóch które mam tu ze sobą :)
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej realizacji swoich pasji.
Stary 30-05-2010, 08:40   #7
anosianimka Kobieta

anosianimka's Avatar

Miasto: Tarnów
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika anosianimka
Domyślnie

sporo tego :)

już polubiłam ten foto temat, będę tu częsciej zaglądać ;D

pajuny najfajniejsze ;)
anosianimka jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 30-05-2010, 10:56   #8
Major Mężczyzna

Major's Avatar

Miasto: Preston, Lancashire
Domyślnie

Fajny impek. Moj za kilka lat tez taki bedzie:). Temat ogolnie ciekawy. Tak jak Robak - rozrostu:).

Pozdrawiam
Stary 02-06-2010, 16:28   #9
orzechova Kobieta

orzechova's Avatar

Miasto: Gdańsk
Domyślnie

Cytat:
Napisał lorelei
Kocham Cię i Twój fototemat. <3
ahhh...dzięki bejbe :cool:
Cytat:
Napisał lorelei
Świetne brzydale i różowe paznokcie z Juliuszem Cezarem.
brzydale też dziękują,a pazury notabene tego dnia były fioletowe-żeby pasować do torebki :D

ale opowiem wam przygodę :)
przygoda:
dzisiejszego ranka zajrzałam do gekonarium, coby poczynić obiecane zdjęcia drugiej ciężarówki, Sprite. A ona taka jest aspołeczna [ban? :cool:] że lubi się chować pod korzeniem i wychodzi tylko jak jest głodna albo ma akurat ochotę na buszowanie. No więc zaglądam do terra,widzę Fantę na korzonku, Colę na półeczce, i to wszystko. lukam i lukam, oglądam zakamary.. w końcu wyciągnęłam nawet wystrój.. ni ma trzeciego gekona :confused: dała dyla z terrarium. Oczywiście już miałam jakieś makabryczne wizje pod tytułem: wlazła pod tapczan i się zgniotła,albo pies zjadł, albo uciekła przez balkon.. No ale zaczęłam przetrząsać okolice regału w poszukiwaniu zbiega [zbiedżycy?]. I hura! znalazłam ją trzy półki niżej [sic!]. Nie wiem jak schodziła po tym regale, może po kablach albo jakoś, bo eublefary lamparcie nie mają tych charakterystycznych dla geków przyssawek na łapkach,tylko normalne pazurki. W każdym razie złaziła sobie sukcesywnie na dół,aż tu nagle schodząc na przedostatnią półkę wpadła do stojącego tam otwartego faunaboxa :)) no i nie mogła się wydostać. Nie wiem jak długo tam siedziała, pewnie całą noc, była cała zimna i blada,ale na szczęście nic większego się jej nie stało.. Mam nadzieję że ta przygoda nie skończy się jakimś gekonim katarem czy innym przeziębieniem :(
a oto i uciekaczka, Sprite:

a przy okazji, poszukując Sprite, patrzcie co znalazłam u geków pod poidełkiem :D

alien normalnie, poczwara drewnojada. brr,creepy.. poleciała za okno, ptaszki zjedzą :cool:

Przy okazji zajrzałam dziś do ADHD,żeby zobaczyć co u niej słychać [niej,haha..zaklinam ją :cool:]
słychać spoko.

Helen też do niej zajrzał ;)

Legu zrobiła foczkę..prawie.

A kundel bury pokazała cycki :D

a to może przy okazji pokażę Helenraium, bo pisałam Anosianimce [jezuss,nie pokręciłam? jak tak to sor ;)] o tym jakie to on [van Helen] ma wymyślne konstrukcje wisząco-huśtające które uwielbia :) także prezentuję:

dyndadła składają się z patyli powieszonych na żyłce i przyssawkach z ciastoramy. polecam :)

na dole ma pijalnię wody źródlanej [a tak naprawdę to z filtra ;)], patyl do ocierania [pomocny przy wykluwaniu się ze skórki] i pasKUdny! mech z zoologicznego. myślałam że się zazieleni i będzie piękny,a tu taka kaszana że szok :( ale nic to. w wolnej chwili [czyt. jutro,alleluja! :D] pójdę do lasu i skradnę mech z prawdziwego zdarzenia. Ale oczywiście najpierw pójdę na procesję sypać kwiatki.. :cool:

PS. ahhaaa...Cola was pozdrawia ;)

PS.PS.
Cytat:
Napisał Bouli Zobacz post
sprzedałem wszystko za wyjątkiem dwóch które mam tu ze sobą :)
Ciekawe co to za wybrańcy zostali z Tobą?

kiełkuj zielonym do góry!

Ostatnio edytowane przez orzechova : 15-02-2011 o 11:50.
orzechova jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 02-06-2010, 17:55   #10
Bouli Mężczyzna

Bouli's Avatar

Miasto: Wrocław - Stavanger
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Bouli
Domyślnie

Cytat:
Napisał orzechova Zobacz post
PS.PS.
Ciekawe co to za wybrańcy zostali z Tobą?
wybranki :)
P. miranda i L. violaceopes

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady Postowania