Nie wiedziałem jakiego użyć prefix'u więc jest "inne".
Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów posiada w swojej hodowli tego pająka? Ciekaw jestem szczegółów związanych z jego hodowlą. Poczytałem trochę, przeszukałem forum i postanowiłem złapać sobie takiego skurczybyka. Na moje oko mam w domu samca. Pojemnik dla niego powinien być jakiś szczególnych rozmiarów? I co z temperaturą? Nie znalazłem takich wzmianek w opisach Arachnea ani przy pomocy Google, więc proszę o jakieś rozsądne wypowiedzi a nie w stylu "weź użyj google". ^^' I jak to u nich z linieniem?
Im więcej szczegółów tym lepiej.
Z góry dziękuję i pozdrawiam. ^^
"...Jak gdyby coś go kusiło, żeby przekreślić od razu wszelkie prawo i władzę, nasycić się najbardziej wyuzdaną i wybujałą samowolą, nasycić się zamieraniem serca od tej grozy, której w żaden sposób nie może przecie nie czuć..."
Co prawda hodowac nie hoduje ale pełno mam tego w kuchni i w piwnicy i według mnie wymagan to to niema zadnych Najlepszym dowodem jest to że wczoraj wieczorem widzialem jednego normalnie poruszajacego sie w piwnicy w której temperatura wynosi -5 stopni. Śmiało więc możesz trzymać w temperaturze pokojowej a co do wielkości pojemnika to taki żeby zrobił pajęczynke moim zdaniem im wiekszy (w granicach rozsądku) tym ładniejsza i ciekawsza będzie pajeczynka
jesli dopiero co sie dowiedziałes jakie sa symptomy zblizajacej sie wylinki lub czym sa "tajemnicze 4 kropki/plamy" na spodzie odwłoka pajaka, to nie nabijaj sobie postów i niezabieraj głosu w moich tematach
Warunki stwórz takie jak panują u Ciebie w mieszkaniu w okolicach sufitu. Może mieć sucho. Pojemnik raczej duży aby stworzył pajęczynę. Dobrze jest jak dwie ścianki tworzące wspólny kąt nie są szklane. Okazy karmić molami, wyrośnięte pinką. Samiec może jeść słabo. Ogólnie ten gatunek pożywia się rzadko. Czasami wystarczy mól na miesiąc. A potrafią nie żreć i rok bez uszczerbku dla zdrowia. Według mnie niezbyt ciekawy gatunek do hodowli, ale o gustach się nie dyskutuje
Ok, wielkie dzięki. Myślę, że temat do zamknięcia.
Chyba, że ktoś ma do dodania coś wartościowego jeszcze?
"...Jak gdyby coś go kusiło, żeby przekreślić od razu wszelkie prawo i władzę, nasycić się najbardziej wyuzdaną i wybujałą samowolą, nasycić się zamieraniem serca od tej grozy, której w żaden sposób nie może przecie nie czuć..."
To i może ja zwrócę na coś uwagę:
Praktycznie zawsze sieć buduje na górze pojemnika, sam też tam głównie przebywa, więc aby nie niszczyć mu mieszkanka można spróbować trzymać go w czymś otwieranym z przodu-boku... wiadomo wtedy może być problem z podłożem, a wg mnie on go nie potrzebuje - a jesli chodzi o wrażenia wizualne to może to być np kawałki koty które też ładnie wyglądają
Chciałbym zwrócić uwagę też na to, że pająki te są kanibalami - ja miałem dwa najedzone osobniki [nakarmione dzień wcześniej] i jak postanowiłem je wpuścić razem to i tak jeden zjadł drugiego - więc może nie pozorne ale zadziorne ^^
i rym przypadkowy
Zainteresowany tym co ty piszecie, złapałem sobie 3 nasoszniki, włożyłem je do jednego pojemnika.Po ok.10 minutach patrze,2 są niemal całe oblepione pajęczyną, i "zwycięzca"je sobie szamie...MASZYNKI DO ZABIJANIA